Wijzigingen Auto 2019

Je autoverzekering verandert

De afgelopen jaren hebben we meer schades en fors hogere schades uitgekeerd. Dit komt vooral door een toename van het aantal aanrijdingen en door de toename van letselschades. Daarom hebben we de autoverzekering aangepast. Je leest hier de wijzigingen. 
 

De premie

Als je al een autoverzekering bij ons hebt, dan krijg je vanaf 1 januari 2019 de nieuwe premie. Jouw premie voor 2019 heb je in je mailbox ontvangen en staat op je gewijzigde polis. 


Het eigen risico

Het eigen risico is gewijzigd. Welk eigen risico je hebt, is afhankelijk van jouw polis.

Jouw eigen risico is in 2018 € 0,- per schade

Jouw eigen risico is en blijft € 0,- per schade. Laat je je schade herstellen door een ASN Autoherstelbedrijf, dan krijg je gratis vervangend vervoer. Er is geen gratis vervangend vervoer bij ruitschades.

 

Jouw eigen risico is in 2018 € 250,- per schade

Je betaalt geen eigen risico meer als je de schade aan je auto laat herstellen door een ASN Autoherstelbedrijf. Je krijgt dan ook gratis vervangend vervoer tijdens de herstelperiode. Ga je naar een ander herstelbedrijf, dan is je eigen risico € 250,- per schade en heb je geen gratis vervangend vervoer.

Voor ruitschade geldt altijd een eigen risico van € 250,-. Er is geen gratis vervangend vervoer.

 

Jouw eigen risico is in 2018 € 500,- per schade

Je hebt een eigen risico van € 500,- per schade. Laat je je schade herstellen door een ASN Autoherstelbedrijf, dan is je eigen risico € 250,- en krijg je gratis vervangend vervoer. Ga je naar een ander herstelbedrijf, dan is je eigen risico € 500,- en heb je geen gratis vervangend vervoer.

Het eigen risico voor ruitschade is altijd € 500,-. Er is geen gratis vervangend vervoer.


Aanschafwaarderegeling bij Extra ZEKUR Auto Volledig Casco

Vanaf 1 januari 2019 geldt bij de vergoeding voor totaal verlies de aanschafwaarderegeling. Dit betekent dat tot 12 maanden vanaf het moment dat je de auto op jouw naam hebt gezet bij totaal verlies de aanschafwaarde wordt vergoed. Als je al een Extra ZEKUR Volledig Casco Autoverzekering hebt, dan geldt tot 1 januari 2020 voor jou de beste regeling. Dit houdt in dat als de regeling 'Vergoeding bij totaal verlies' van ZEKUR Auto 2017 beter is, we bij totaal verlies die regeling gebruiken. Als de Aanschafwaarderegeling van ZEKUR Auto 2019 voor jou gunstiger is, dan gebruiken we bij totaal verlies de aanschafwaarderegeling. Vanaf 1 januari 2020 geldt altijd de aanschafwaarderegeling. 

 

Van wie is de auto

Je vraagt altijd voor jezelf een ZEKUR Autoverzekering aan. Het kentekenbewijs staat op jouw naam en jij bent degene die het meest met je auto rijdt. Je kan geen verzekering aanvragen voor een auto die op naam van iemand anders staat. Dit hebben wij nu extra duidelijk opgenomen in de polisvoorwaarden.

 

Het opschorten van je auto

Een ZEKUR Autoverzekering kan niet meer worden opgeschort. Wij beëindigen dan je verzekering. Als je teveel premie hebt betaald, ontvang je dit van ons terug. Als je daarna een andere auto wilt verzekeren, dan regel je dit gemakkelijk online op ZEKUR.nl.

 

Vewerking van je persoonlijke gegevens

De Algemene Verordening Gegevensbescherming is van kracht. In de polisvoorwaarden leggen wij duidelijker uit hoe we omgaan met je persoonsgegevens.


Lees de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht of bekijk de verzekeringskaart van de ZEKUR Autoverzekering. 

Bekijk de verzekeringskaart Gewoon ZEKUR WA >
Bekijk de verzekeringskaart voor Extra ZEKUR Beperkt Casco >
Bekijk de verzekeringskaart voor Extra ZEKUR Volledig Casco >

Veelgestelde vragen wijziging Auto

1 Waarom is de premie van mijn autoverzekering aangepast?

De afgelopen jaren hebben we meer en fors hogere schades uitgekeerd. Dit komt vooral door een toename van het aantal aanrijdingen en letselschades in het verkeer. 

2 Per wanneer betaal ik de nieuwe premie?

De nieuwe premie voor je autoverzekeringn geldt vanaf 1 januari 2019

3 Waarom zijn de polisvoorwaarden van mijn autoverzekering veranderd?

We hebben de voorwaarden op een aantal punten duidelijker voor je gemaakt. Op deze pagina lees je precies wat er is veranderd.

4 Wanneer gaan de nieuwe voorwaarden in?

Vanaf 1 januari 2019 zijn voor alle autoverzekeringen de nieuwe polisvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden heten ZEKUR Auto 2019

5 Kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Ja, dat kun je elke dag tot en met 31 januari 2019 doen. Let er dan wel op dat je met ingang van dezelfde datum een nieuwe verzekering hebt afgesloten. Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is namelijk door de overheid verplicht.

6 Vanaf welke datum wordt de autoverzekering beëindigd als ik deze heb opgezegd?

Vanaf de datum dat wij je opzegging hebben ontvangen. De teveel betaalde premie betalen we aan je terug. 

7 Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Je kan je verzekering online opzeggen of stuur ons een mail