ZEKUR heeft voor het 14e jaar op rij 1 van de laagste basispremies van Nederland. De zorgpremie voor de basisverzekering Gewoon ZEKUR is voor 2022 vastgesteld op € 110,40 per maand. Met het hoogste vrijwillig eigen risico van € 500,- is de premie voor deze basisverzekering € 90,40. 

De basisverzekering Gewoon ZEKUR is een naturapolis, waarbij je gebruikmaakt van gecontracteerde zorgverleners. ZEKUR heeft ook de basisverzekering Gewoon ZEKUR Vrij, de restitutiepolis waarbij je altijd zelf je zorgverlener kunt kiezen. De premie voor Gewoon ZEKUR Vrij is voor 2022 vastgesteld op € 136,70.

Ziekenhuizen gecontracteerd voor Gewoon ZEKUR

Om extra zekerheid te bieden, zijn de ziekenhuizen die in 2021 gecontracteerd waren ook voor 2022 gecontracteerd. Het kan voorkomen dat door corona een ziekenhuis een opnamestop inlast en  je op een wachtlijst komt. Neem dan contact met ons op. Samen met jou kijken we of er een andere oplossing is. Ook is het mogelijk dat je voor specifieke behandelingen niet bij het ziekenhuis van jouw voorkeur terecht kan. Of dat het geval is, wordt de komende weken duidelijk in de Zorgvinder. Voor spoedeisende zorg en bevalling geldt dat je overal terecht kan bij de zorgverleners van jouw voorkeur.

Met Gewoon ZEKUR Vrij kan je bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht.

Aanvullende verzekeringen

De basisverzekeringen van ZEKUR kunnen worden uitgebreid met de complete aanvullende zorgverzekering Extra ZEKUR voor € 35,95 per maand met onder meer uitgebreide tandartsdekking, vergoedingen voor fysiotherapie, brillen en lenzen, de anticonceptiepil, reis- en annuleringsverzekering en meer. Als de je dit niet nodig hebt, kan je ook kiezen voor losse aanvullende verzekeringen: Tand, Fysio en Buitenland.

Daarnaast is er de Zorgongevallenverzekering. Deze keert uit bij blijvende invaliditeit, schade aan het gebit of overlijden na een ongeluk en is aanvullend op de medische kosten die vergoed worden door de zorgverzekering. De premie voor de Zorgongevallenverzekering is net zoals afgelopen jaar € 2,50 per maand.

Op ZEKUR.nl staat een compleet overzicht van de premies. Op ZEKUR.nl/zorgvinder staan de meer dan 50.000 zorgverleners waarmee ZEKUR een contract mee heeft.