Zorgkostenfactuur: een duidelijk overzicht van je zorgkosten


Als je zorgkosten hebt gemaakt of hebt gedeclareerd, ontving je altijd een overzicht van de vergoedingen. Dit is veranderd omdat we vinden dat dit duidelijker en overzichtelijker kan. Daarom krijg je voortaan een zorgkostenfactuur van ons.

Betalen en ontvangen in één oogopslag


Op de eerste pagina van de zorgkostenfactuur zie je direct welk bedrag er openstaat of je van ons ontvangt. 

Uitleg per nota


Hoe het totaalbedrag dat je moet betalen of van ons terugkrijgt tot stand is gekomen, vind je op pagina 2. Per nota vind je uitleg over de vergoeding en de kosten. Dit kunnen declaraties van jou of van jouw zorgaanbieder zijn. Als er meerdere nota’s zijn gedeclareerd, vind je onderaan een handig overzichtje met alle te ontvangen en te betalen bedragen per nota. En als de stand van jouw eigen risico is veranderd, zie je ook hierover de actuele informatie.

Niet alle informatie op de zorgkostenfactuur


Op de zorgkostenfactuur vind je geen gedetailleerde informatie over je declaraties. Zo zie je bijvoorbeeld dat wij de kosten van de apotheek hebben vergoed, maar niet om welke medicijnen het precies gaat. Of wij vermelden wel dat je partner in het ziekenhuis is geweest, maar niet voor welke behandeling. Dit doen we in verband met jouw privacy en die van je gezinsleden.

Meer informatie


Meer informatie over je eigen declaraties en de declaraties die jouw zorgaanbieder rechtstreeks naar ons heeft gestuurd, vind je in Mijn ZEKUR. Heb je een vraag over een nota of een specifieke vergoeding die op de zorgkostenfactuur staat, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.