Als je meer dan 3 of meer achtereenvolgende dagen naar een zorgverlener moet reizen voor een behandeling ver van huis, is het prettig om in de buurt van de behandellocatie te kunnen overnachten zodat je niet hoeft te reizen. Voor de logeerkosten kun je een vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering.

Verblijf in een logeerhuis of familiehuis wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering Extra ZEKUR. Je kunt overnachten in een logeerhuis als jouw partner of kind is opgenomen in een ziekenhuis of als je zelf 2 dagen aaneengesloten een behandeling moet ondergaan in een ziekenhuis dat meer dan 40 kilometer van je woonadres ligt en waarvoor je niet in het ziekenhuis hoeft te blijven.
Het ziekenhuis bepaalt meestal of je in aanmerking komt voor verblijf in een familiehuis of logeerhuis.

In 2024 is Gewoon ZEKUR Zorg geen budgetpolis meer. Vanaf 2024 heet deze basisverzekering daarom Gewoon ZEKUR Zorg Basis. Als je voor 2023 een vergoeding bekijkt, staat er de naam Gewoon ZEKUR Zorg Basis. Dit moet natuurlijk Gewoon ZEKUR Zorg zijn. We kunnen dit helaas niet veranderen. De informatie die je dan bekijkt, gaat dus over Gewoon ZEKUR Zorg.