Vergoedingen

Vergoedingen zorgverzekering 2020

Wil je weten wat er wordt vergoed vanuit je zorgverzekering? Bekijk dan het vergoedingenoverzicht.

Geneesmiddelen

Soms worden geneesmiddelen vergoed vanuit de basisverzekering en soms vanuit de aanvullende zorgverzekering. We hebben de belangrijkste informatie voor jou bij elkaar gezet. 


Zorg in het buitenland

Het kan voorkomen dat je zorg in het buitenland nodig hebt. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt. 


ZEKUR voor vrouwen

Vrouwen hebben soms een andere behoefte aan zorg dan mannen. Hier vind je alle informatie over een aantal vergoedingen, zoals anticonceptie, bevalling en kraamzorg, op een rij. 


Zorgkosten zelf betalen

Het kan zijn dat je een deel van je zorgkosten zelf moet betalen. Door een eigen risico, eigen bijdrag of maximale vergoeding. Lees meer over zelf zorgkosten betalen

Gecontracteerde zorg

ZEKUR maakt met zorgverleners afspraken over de kwaliteit en de kosten. Je bent dan verzekerd van goede zorg.

Gewoon ZEKUR

Heb je Gewoon ZEKUR, dan maak je gebruik van de zorgverleners waarmee ZEKUR een contract heeft. Je mag natuurlijk ook kiezen voor een zorgverlener waarmee wij geen afspraken hebben gemaakt. Houd er dan rekening mee dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. Je krijgt dan 80% vergoed van het gemiddeld gecontracteerde tarief.
In de Lijst maximale vergoedingen vind je de maximum bedragen.

Gewoon ZEKUR Vrij

Heb je Gewoon ZEKUR Vrij, dan kun je gebruikmaken van alle zorgverleners in Nederland. De zorgverlener hoeft geen contract met ZEKUR te hebben. Je krijgt de kosten vergoed tot maximaal de redelijke marktprijs. Je kunt ook naar een zorgverlener gaan waarmee ZEKUR een contract heeft. Dan ben je verzekerd van goede zorg.

Gecontracteerde zorgverleners

Bekijk de zorgverleners waarmee ZEKUR een contract heeft in de Zorgvinder