Opzeggen

Opzegging doorgeven


Wil je een verzekering opzeggen, geef het dat aan ons door. Hoe je dit doet en wanneer de wijziging ingaat, verschilt per verzekering.

Je zorgverzekering opzeggen

Opzeggen per 1 januari

Bij ZEKUR kun je je zorgverzekering per 1 januari opzeggen. De opzegging moet voor 1 januari door ons zijn ontvangen. Stuur ons hiervoor een mail. Wij zullen het dan zo snel mogelijk voor je in orde maken. Let op: je bent verplicht vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat vervolgens met terugwerkende kracht in per 1 januari

Overstappen

Tussentijds opzeggen

In sommige gevallen kun je je zorgverzekering ook tussentijds opzeggen. Bijvoorbeeld als je in het buitenland gaat wonen of werken. Bel met onze klantenservice en we bekijken jouw situatie.

31 december

Je hebt tot en met 31 december 2016 de tijd om je huidige zorgverzekering op te zeggen of aan te passen. Dit geldt zowel voor je basisverzekering als je aanvullende zorgverzekering. Als je voor 1 januari 2017 overstapt, wordt je oude zorgverzekering automatisch opgezegd door je nieuwe zorgverzekeraar. Als je in januari wilt overstappen, moet je zélf je oude zorgverzekering opzeggen voor 1 januari.

31 januari

Dit is de laatste dag voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Tenminste als je zelf je oude verzekering uiterlijk 31 december hebt opgezegd. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan per 1 januari met terugwerkende kracht in.

ZEKUR Wonen of ZEKUR Rijden opzeggen


Wij willen vooral dat onze klanten tevreden zijn en daarom is de verzekering tussentijds opzegbaar. Zeg je na de opzegdatum op, dan stopt de verzekering op de eerste dag van de volgende maand. Of op de eerste dag van een andere maand, als jij dat wilt. Je kunt een opzegging doorgeven via mail. Vermeld daarbij:

• dat het gaat om een opzegging
• je klantnummer
• per welke datum je wilt opzeggen
• waarom je wilt opzeggen

Overstappen

Opzegbrief


Je huidige verzekering opzeggen? Dat kan gemakkelijk via onze standaard opzegbrief. De brief kun je helemaal aanpassen naar jouw situatie. In de tekst die tussen haakjes staat vul je je gegevens in en zo maak je eenvoudig je eigen brief.

Print de brief vervolgens uit, onderteken hem en stuur hem op naar je huidige verzekeraar.

Goed om te weten!

Als je al langer dan een jaar verzekerd bent, heb je een opzegtermijn van één maand.