Inboedelverzekering

Je spullen goed verzekerd

Woon je op jezelf, dan is het belangrijk een goede Inboedelverzekering af te sluiten. Want het kan zomaar gebeuren dat er wordt ingebroken in je huis en al je bezittingen worden meegenomen. Of dat er een brandende kaars omvalt in de woonkamer, waardoor er brand uitbreekt. De Inboedelverzekering van ZEKUR biedt in zulke gevallen uitkomst.

Dit is verzekerd

Met de Inboedelverzekering van ZEKUR zijn al je bezittingen automatisch verzekerd. De verzekering keert onder andere uit bij schade door brand, blikseminslag, storm, water/neerslag, diefstal* en vandalisme. Raakt je huis onbewoonbaar door bijvoorbeeld brand, dan worden ook je hotelkosten betaald.

Zijn je spullen niet te repareren? Dan krijg je in veel gevallen de nieuwwaarde vergoed. Dit is afhankelijk van wat er stuk is. Voor onder andere fietsen, bromfietsen en zonweringen krijg je de dagwaarde terug. Dat geldt ook voor spullen die vóór de schade minder waard waren dan 40% van de nieuwwaarde, bijvoorbeeld een televisie van tien jaar oud. Zijn je spullen wel te repareren, dan krijg je de reparatiekosten vergoed.

* Bij ZEKUR Wonen Student geldt bij diefstal dat er braakschade moet zijn.

Eigen risico

Per gebeurtenis geldt een eigen risico van € 125,-. Voor diefstal geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Je kunt er ook voor kiezen je eigen risico af te kopen. Dan betaal je een iets hogere premie.

Wijziging doorgeven

Je gaat verhuizen
Vergeet niet je nieuwe adres aan ons door te geven als je gaat verhuizen. Stuur ons dan een mail met je oude en nieuwe gegevens. Dat is gelijk het moment om te checken of jouw woonverzekeringsbundel nog bij je past. Tip: vervang je sloten als je verhuisd bent. Je weet dan zeker dat jij de enige bent met jouw huissleutels.

Je woonsituatie verandert
Pas je bundel aan naar Single als je alleen gaat wonen. Of naar Duo als je gaat samenwonen. Geef het ook door als er gezinsuitbreiding is. Stuur ons een mail met je wijziging en we passen het voor je aan.

Verzekerde bedragen per woonsituatie

WoonsituatieInboedel tot maximaalAudio/computer
Student uitwonend€ 10.000,-€ 2.500,-
Single€ 75.000,-€ 2.500,-
Duo€ 100.000,-€ 2.500,-
Gezin€ 100.000,-€ 2.500,-
Eenoudergezin€ 100.000,-€ 2.500,-

Dit is niet verzekerd

Je verzekert je voor schade die je niet verwacht. Niet alles is verzekerd. Laat je bijvoorbeeld je telefoon vallen en is het scherm stuk, dan is dit niet verzekerd. Zo houden we je premie laag en bieden we een eerlijke verzekering voor iedereen. We betalen ook niet bij schade:

  • aan elektrische apparaten door kortsluiting, oververhitting of doorbranden
  • door normaal gebruik zoals krassen, schrammen en deuken
  • door regen of andere neerslag wat door een openstaande raam of deur binnendringt
  • aan je inboedel op het moment dat je je woning hebt verhuurd


Lees de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht.

Deze verzekering vergelijken

Om het vergelijken van verzekeringen makkelijker te maken heeft iedere verzekering een verzekeringskaart.

Bekijk de verzekeringskaart >

Inboedelverzekering afsluiten

Deze verzekering is opgenomen in de bundels Gewoon en Extra ZEKUR Wonen. Je kunt hem dus niet los afsluiten. Doordat je de Inboedelverzekering samen met andere verzekeringen afsluit, kies je voor gemak en premievoordeel. 

In de afgelopen 30 dagen stapten meer dan 9 mensen over naar ZEKUR. Jij ook?

Premieberekenen wonen

Vanaf € 4,25

Wat is je woonsituatie?

  • Geef aan welke woonsituatie op jou van toepassing is.

Welke bundel kies je?


Wat wil je nog toevoegen?

Ik wil mijn eigen risico afkopen