Inboedelverzekering

Je spullen goed verzekerd

Woon je op jezelf, dan is het belangrijk dat je een goede inboedelverzekering afsluit. Deze verzekering vergoedt schade aan spullen in je huis en keert o.a. uit bij schade door brand, diefstal, neerslag, storm en lekkage. De ZEKUR Inboedelverzekering zit in de bundels Gewoon ZEKUR en Extra ZEKUR. Je kunt deze niet los afsluiten. Doordat je deze samen met andere verzekeringen afsluit, kies je voor gemak en premievoordeel. Al je bezittingen zijn automatisch verzekerd.


Bereken mijn premie

Een inboedelverzekering die bij jouw woonsituatie past

Het is belangrijk dat je je zaken goed op orde hebt. Of je nu op kamers woont, in een huur- of koopwoning, alleen of samen. We hebben de verzekeringen afgestemd op jouw woonsituatie.

Student 

Het verzekerd bedrag is € 10.000,-

Single

Het verzekerd bedrag is € 75.000,-

Duo

Het verzekerd bedrag is € 100.000,-

 Eenoudergezin

Het verzekerd bedrag is € 100.000,-

Gezin

Het verzekerd bedrag is € 100.000,-

Wel verzekerd of niet verzekerd

Je verzekert je voor schade die je niet verwacht. Niet alles is verzekerd. Zo houden we je premie laag en bieden we een eerlijke verzekering.

Dit is verzekerd

De verzekering keert onder andere uit bij schade door:

 • brand
 • blikseminslag
 • storm
 • water/neerslag
 • vandalisme
 • diefstal*

* Bij ZEKUR Wonen Student geldt bij diefstal dat er braakschade moet zijn

Lees de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht. 
Om het vergelijken van verzekeringen makkelijk te maken, heeft elke verzekering een verzekeringskaart. Bekijk de verzekeringskaart van de inboedelverzekering

Dit is niet verzekerd

We betalen niet bij schade:

 • door vallen van je telefoon
 • aan elektrische apparaten door kortsluiten, oververhitting of doorbranden
 • door normaal gebruik zoals krassen, schrammen en deuken
 • door regen of andere neerslag wat door een openstaande raam of deur binnendringt
 • aan je inboedel op het moment dat je je woning hebt verhuurd

Dit wordt vergoed

Zijn je spullen niet te repareren? Dan krijg je in veel gevallen de nieuwwaarde vergoed. Dit is afhankelijk van wat er stuk is. Voor onder andere fietsen, bromfietsen en zonweringen krijg je de dagwaarde terug. Dat geldt ook voor spullen die vóór de schade minder waard waren dan 40% van de nieuwwaarde, bijvoorbeeld een televisie van tien jaar oud. Zijn je spullen wel te repareren, dan krijg je de reparatiekosten vergoed.

Eigen risico

Per gebeurtenis geldt een eigen risico van € 125,-. Voor diefstal geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Je kunt er ook voor kiezen je eigen risico af te kopen. Dan betaal je een iets hogere premie.

Lees de polisvoorwaarden voor meer informatie. 

Inboedelverzekering afsluiten

Deze verzekering is opgenomen in de bundels Gewoon en Extra ZEKUR Wonen. Je kunt hem dus niet los afsluiten. Doordat je de Inboedelverzekering samen met andere verzekeringen afsluit, kies je voor gemak en premievoordeel. 


Bereken mijn premie