Nieuws

Uitbreiding van zorgaanbieders voor het laten plaatsen van een spiraal

Vanaf nu kun je ook terecht bij een gecertificeerd verloskundige.

Lees meer over Uitbreiding van zorgaanbieders voor het laten plaatsen van een spiraal

ZEKUR heeft de laagste zorgpremie van Nederland

ZEKUR heeft de zorgpremie voor de basisverzekering 2017 vastgesteld op €92,00 per maand. Hiermee biedt ZEKUR de laagste zorgpremie van Nederland. Naast Gewoon ZEKUR is er ook Gewoon ZEKUR Vrij voor €105,53 per maand, met volledige vrije keuze voor zorgaanbieders. Beide basisverzekeringen zijn aan te vullen met de complete aanvullende verzekering Extra ZEKUR of losse aanvullende Tand-, Fysio- en Buitenland verzekeringen.

Lees meer over ZEKUR heeft de laagste zorgpremie van Nederland

27 april eerste betaling gespreid betalen eigen risico

Als je ervoor hebt gekozen om het verplichte eigen risico van 2016 in 10 termijnen betalen, dan betaal je van april 2016 tot en met januari 2017 een bedrag van € 38,50 per maand. Je betaalt het termijnbedragen iedere maand rond de 27e. De eerste betaling is op 27 april. We schrijven het termijnbedrag tegelijk met de premie af.

Lees meer over 27 april eerste betaling gespreid betalen eigen risico

Zorgkostenfactuur: een duidelijk overzicht van je zorgkosten

Als je zorgkosten hebt gemaakt of hebt gedeclareerd, ontving je altijd een vergoedingenoverzicht. Dit is veranderd omdat we vinden dat dit duidelijker en overzichtelijker kan. Daarom krijg je voortaan een zorgkostenfactuur van ons.

Lees meer over Zorgkostenfactuur: een duidelijk overzicht van je zorgkosten

ParkinsonNet: betere zorg voor Parkinsonpatiënten

Aankleden, eten, lopen en praten. Voor mensen met de ziekte van Parkinson vormt dit soort dagelijkse handelingen soms een grote uitdaging. Parkinson is een complexe ziekte die zich op verschillende manieren kan uiten. En er zijn vaak meerdere zorgaanbieders betrokken bij de behandeling. Het is natuurlijk belangrijk dat zij deskundig zijn. Maar ze moeten hun behandeling ook goed op elkaar afstemmen. Daarom is er ParkinsonNet: een landelijk netwerk van zorgaanbieders, gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van patiënten met Parkinson. Doel van ParkinsonNet: meer kennis, kortere lijnen tussen zorgaanbieders en zorg dicht bij patiënten.

Lees meer over ParkinsonNet: betere zorg voor Parkinsonpatiënten