Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) verlaten op 31 januari 2020. Dat kan gevolgen hebben voor reizen naar het VK. We hebben een aantal vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

 

Door extra (paspoort)controles heb ik op de heenreis met het openbaar vervoer vertraging opgelopen. Krijg ik hier een vergoeding voor?
Neem contact op met je vervoerder. Krijg je geen vergoeding van de vervoerder, dan is het afhankelijk van je situatie of je vanuit de annuleringsverzekering een vergoeding krijgt. Neem contact op om jouw situatie te bespreken. 

 

Het telefoonnummer voor je annuleringsverzekering van ZEKUR Zorg is 0592 349 360
Heb je de annuleringsverzekering van ZEKUR Wonen, bel dan met 088 0106 999

 

Door extra paspoortcontroles heb ik op de terugreis met het openbaar vervoer vertraging opgelopen. Krijg ik hier een vergoeding voor?

Nee, hiervoor is geen dekking op de reis- en annuleringsverzekering. 

 

Door de vertragingen als gevolg van de Brexit moet ik langer blijven in het VK. Langer dan de periode die op mijn polis staat. Ben ik nog verzekerd?

Met je ZEKUR Reis- en Annuleringsverzekering kan je 180 dagen aaneengesloten op reis. Als je langer moet blijven door vertragingen vanwege Brexit, is je polis niet altijd geldig. Neem contact op voor meer informatie:

Het telefoonnummer voor je reisverzekering van ZEKUR Zorg is 0592 349 360
Heb je de reisverzekering van ZEKUR Wonen, bel dan met 088 0106 999

 

Wat wordt er vergoed als ik zorgkosten maak in het VK?

Heb je spoedeisende hulp nodig in het buitenland? Dan vergoedt jouw basis zorgverzekering het bedrag dat je in Nederland vergoed zou krijgen voor de behandeling. Neem altijd eerst contact op met de Alarmcentrale.

Heb je ZEKUR Zorg en moet je in het VK naar het ziekenhuis of de dokter? Neem dan contact op met de Alarmcentrale: +31(0) 40 297 57 60.
Heb je de reisverzekering van ZEKUR Wonen? Bel dan met de Alarmcentrale van ZEKUR Wonen: +31 20 592 91 52. 

Deze nummers zijn dag en nacht bereikbaar. De Alarmcentrale helpt je verder.

 
Meer informatie over de Brexit lees je op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.