Aansprakelijkheids­­verzekering

Goed verzekerd bij schade aan anderen of hun spullen

Stel je voor: je fietst per ongeluk een voetganger omver, waardoor deze in het ziekenhuis belandt. Of tijdens een bezoek aan je buurman beschadig je per ongeluk zijn flatscreen. In deze situaties ben jij aansprakelijk voor de kosten die ontstaan. En die kosten kunnen hoog oplopen! Gelukkig is er de Aansprakelijkheidsverzekering van ZEKUR.

Bereken mijn premie

Dit is verzekerd

Maak je per ongeluk iets kapot bij een ander of veroorzaak je lichamelijk letsel bij een ander, dan betaalt de Aansprakelijkheidsverzekering van ZEKUR de kosten. We betalen ook bij schade die veroorzaakt wordt door je huisdier of als er bijvoorbeeld een dakpan van je eigen huis valt. Je kunt altijd rekenen op een wereldwijde dekking. Ook bij onbetaald vrijwilligerswerk, tijdens je studie of stage en als au-pair.

Eigen risico

Er geldt geen eigen risico voor onze Aansprakelijkheidsverzekering.

Verzekerde bedragen per woonsituatie

WoonsituatieVerzekerd bedrag
Student uitwonend€ 1.000.000,-
Single€ 1.000.000,-
Duo€ 1.000.000,-
Gezin€ 1.000.000,-
Eénoudergezin€ 1.000.000,-

Dit is niet verzekerd

Je verzekert je voor schade die je niet verwacht. Niet alles is verzekerd. Maak je bijvoorbeeld met opzet iets van een ander kapot, dan is dit niet verzekerd. Zo houden we je premie laag en bieden we een eerlijke verzekering. We betalen ook niet bij schade:

  • die je met een auto of motor veroorzaakt
  • aan spullen van je gezinsleden
  • die ontstaat tijdens het werk
  • door het vliegen met modelvliegtuigen en drones binnen de bebouwde kom
Lees de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht.


Deze verzekering vergelijken

Om het vergelijken van verzekeringen makkelijker te maken heeft iedere verzekering een verzekeringskaart.

Bekijk de verzekeringskaart >

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Deze verzekering is opgenomen in de bundels Gewoon ZEKUR Wonen en Extra ZEKUR Wonen. Je kunt hem dus niet los afsluiten. Doordat je de Aansprakelijkheidsverzekering samen met andere verzekeringen afsluit, kies je voor gemak en premievoordeel.

Bereken mijn premie


Een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering zijn de verzekeringen die je minimaal nodig hebt om goed verzekerd te zijn als je op jezelf woont. 99% van de mensen sluit deze verzekeringen af.