Uitkering bij blijvende invaliditeit 

 Vergoeding van tandartskosten 

 Uitkering bij overlijden 

 Vergoeding van je verplicht eigen risico als je ook ZEKUR Wonen, ZEKUR Auto óf ZEKUR ZZP hebt en je met een ambulancevoertuig naar het ziekenhuis bent gebracht. 

Bereken mijn premie
Jorrit

Goed verzekerd na een ongeval

Als je gewond bent na een ongeval, dan vergoedt jouw zorgverzekering de medische hulp die je nodig hebt. Niet alle kosten worden vergoed. Met de Zorgongevallenverzekering kan je extra en onvoorziene kosten opvangen. Raak je door een ongeluk blijvend invalide, heb je schade aan je gebit of overlijdt je? Dan keert de Zorgongevallenverzekering een bedrag uit aan jou of je nabestaanden. Hiermee kan je bijvoorbeeld de kosten betalen voor het aanpassen van je auto of woning als je blijvend lichamelijk letsel hebt door het ongeval. Je kan deze zorgongevallenverzekering afsluiten als je een ZEKUR Zorgverzekering hebt. Heb je ook ZEKUR Wonen, ZEKUR Auto of ZEKUR ZZP? Dan kan je een vergoeding ontvangen voor het verplichte eigen risico. 

Wie is verzekerd

Jij en je thuiswonende kinderen tot 18 jaar zijn verzekerd.

 

Hier ben je verzekerd

Je bent overal ter wereld verzekerd. 

 

Dan stopt de verzekering

De verzekering voor jezelf stopt op 1 januari na het bereiken van de 70-jarige leeftijd. Voor 1 januari krijg je dan een bericht van ons.
Voor je thuiswonende kinderen stopt de verzekering automatisch op 1 januari nadat ze 18 jaar zijn geworden. Hiervan krijg je geen bericht. 

Verzekerde bedragen

Uitkering bij blijvende invaliditeit

Tandartskosten

Uitkering bij overlijden

Eigen risico zorgverzekering

Maximaal tot € 50.000,- per persoon. Deze uitkering is afhankelijk van de mate van blijvende invaliditeit

Vergoeding van tandartskosten tot maximaal € 10.000,- per persoon per ongeval

€ 3.500,- per persoon

Vergoeding van je verplicht eigen risico van € 385,- als je ook ZEKUR Wonen, ZEKUR Auto óf ZEKUR ZZP hebt en je met een ambulancevoertuig naar het ziekenhuis bent gebracht. 

Dit is verzekerd

De verzekeraar keert onder andere uit bij:

 • Overlijden door een ongeval  
 • Blijvende invaliditeit door een ongeval       
 • Gedeeltelijke of gehele blijvende invaliditeit van lichaamsdelen.
 • De kosten van onvoorziene tandheelkundige zorg om schade aan je gebit door een ongeval te herstellen. Ook de kosten voor de techniek en het materiaal worden vergoed
 • Vergoeding van het verplichte eigen risico van € 385,- van je basisverzekering als
  • je een ongeval hebt gehad en
  • je met ambulancevervoer bent vervoerd naar een ziekenhuis en
  • je een ZEKUR Zorgverzekering hebt en
  • je ZEKUR Wonen, ZEKUR Auto of ZEKUR ZZP hebt
 • Je bent wel verzekerd voor het ongeval als je jezelf terecht hebt verdedigd of jezelf, andere personen, dieren of spullen hebt gered. Of bij een poging tot het redden van personen, dieren of spullen.
 • Je bent wel verzekerd voor het ongeval als je meedoet aan een bergtocht of klimactiviteit die ook voor een ongeoefende persoon geschikt is. Je moet dit kunnen aantonen. 

 

Lees de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht. 
Om het vergelijken van verzekeringen makkelijk te maken, heeft elke verzekering een verzekeringskaart. Bekijk de verzekeringskaart van de Zorgongevallenverzekering.

Dit is niet verzekerd

We betalen o.a. niet:

- als het ongeval is onstaan;

 • doordat je alcohol, drugs of medicijnen hebt gebruikt of doordat je een misdrijf hebt gepleegd of wilde plegen
 • door zelfmoord, poging tot zelfmoord of zelfverminking
 • doordat verzekerde met een motorrijtuig of motorvaartuig meedoet aan activiteiten waarbij snelheid belangrijk is. 
 • tijdens een risicovolle sporten of activiteiten als klimsport en bergtochten die niet geschikt is voor ongeoefende personen, skispringen, heliskiën, bobsleeën, zweefvliegen, parachutespringen, bungy jumping, vechtsporten of wedstrijden met een fiets of tijdens andere gevaarlijke sporten of activiteiten dan hier genoemd.
 • tijdens werkzaamheden risicovolle beroepen of beroepsmatige werkzaamheden zoals militair, politieagent, brandweer, sport als (neven)beroep, werkzaamheden in de hoogte, africhten paarden,stuntartiest, aan boord van een vaartuig, luchtvaartuig of op een booreiland, duiker of classificeerder, koerier, sloper, slachter of boomrooier
 • door een psychische afwijking

- voor blijvende invaliditeit als gevolg van lichamelijke aandoeningen zoals een ingewandsbreuk, spit, peesschedeontsteking, schoudergewrichtaandoeningen of een tennisarm

 

Zorgongevallenverzekering afsluiten

De Zorgongevallenverzekering sluit je tegelijkertijd met je ZEKUR Zorgverzekering af. Doordat je de verzekering samen met andere verzekeringen afsluit, kies je voor gemak en premievoordeel. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

De Zorgongevallenverzekering sluit je samen met je zorgverzekering af, maar is een aparte verzekering. Je krijgt dus ook een aparte polis en wijzigingen doorgeven of het stellen van vragen gaat via een andere Klantenservice. En de premie wordt door een andere incassant afgeschreven en wordt dus apart van de premie van je zorgverzekering geïncasseerd. 

Heb je al een ZEKUR Zorgverzekering? Lees hier hoe je jouw ZEKUR Zorgongevallenverzekering afsluit. 

Download de ZEKUR Zorg App

download appstore.png   download google play.png