Basisverzekeringen

Een basisverzekering afsluiten is verplicht


Je bent in Nederland verplicht een zorgverzekering af te sluiten. De overheid bepaalt welke vergoedingen in deze basisverzekering zitten. Dit is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Bij ZEKUR kun je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis.

Basisverzekering Gewoon ZEKUR


Gewoon ZEKUR is een naturapolis. Je maakt hierbij gebruik van de zorgaanbieders waarmee wij een contract hebben. Over de kwaliteit en de kosten maken we goede afspraken. Zo ben je verzekerd van goede zorg en blijft de premie laag!

Je kiest zelf je huisarts. Voor spoedeisende hulp kun je natuurlijk naar een zorgaanbieder waarmee wij geen afspraken hebben gemaakt. Je kunt dan naar elke huisarts, de huisartsenpost of naar het ziekenhuis. 

Ga je naar de zorgaanbieders die een contract met ons hebben, dan regelen we de betaling rechtstreeks met de zorgaanbieder. Je ontvangt zelf geen nota en hoeft dus niets voor te schieten. In de Zorgvinder vind je de zorgaanbieders waarmee wij een afspraak hebben gemaakt. Bekijk het overzicht van de door ons gecontracteerde ziekenhuizen. 

Houd er rekening mee dat je een deel van de kosten zelf moet betalen als je geen gebruik maakt van de gecontracteerde aanbieders. De maximum vergoedingen vind je in de Lijst maximale vergoeding niet-gecontracteerde zorgaanbieders. 

Deze verzekering vergelijken

Om het vergelijken van zorgverzekeringen makkelijker te maken heeft iedere basisverzekering een zorgverzekeringskaart.

 Bekijk de zorgverzekeringskaart

Basisverzekering Gewoon ZEKUR Vrij


Gewoon ZEKUR Vrij is een restitutiepolis. Je kiest hierbij zelf je arts, specialist of ziekenhuis. De zorgaanbieder hoeft geen contract met ZEKUR te hebben. Weet je niet welke zorgaanbieder je moet kiezen? In de Zorgvinder vind je de zorgaanbieders waarmee wij een contract hebben. Je bent dan verzekerd van goede zorg.

De meeste zorgaanbieders sturen de nota direct naar ons. Daar heb je dus geen omkijken naar. Als je zelf een nota ontvangt, betaal je de rekening aan de zorgaanbieder en declareer je de nota eenvoudig online. Je ontvangt binnen 6 werkdagen je vergoeding. 

De kosten worden vergoed tot maximaal de wettelijke tarieven. Zijn er geen wettelijke tarieven, dan vergoeden we de kosten tot maximaal de in Nederland geldende marktprijs.

Deze verzekering vergelijken

Om het vergelijken van zorgverzekeringen makkelijker te maken heeft iedere basisverzekering een zorgverzekeringskaart.
Daarnaast hebben we een overzicht voor je gemaakt van vergelijkbare restitutiepolissen.

 Bekijk de zorgverzekeringskaart

 Bekijk de vergelijkbare restitutiepolissen

Aanvullende verzekeringen


De basisverzekering vergoedt niet alle zorg. Je kunt daarom je verzekering uitbreiden met verschillende aanvullende verzekeringen of een complete aanvullende verzekering. Dan weet je zeker dat je goed verzekerd bent.

Bekijk onze aanvullende verzekeringen

Gewoon ZEKUR

De goedkoopste
"Ik ga voor goede zorg voor een lage prijs"
Gewoon ZEKUR
Voor  € 92,00 per maand
Bereken premie

Gewoon ZEKUR Vrij

 
"Ik betaal iets meer en kies zélf mijn zorgaanbieder"
Gewoon ZEKUR Vrij
Voor  € 105,53 per maand
Bereken premie

Keuzehulp

We helpen je een handje met het samenstellen van je ZEKUR zorgverzekering. Beantwoord de vragen en check wat het beste bij jouw wensen en persoonlijke situatie past.

 

Naar de Keuzehulp