Basisverzekeringen

Een basisverzekering afsluiten is verplicht

Je bent in Nederland verplicht een zorgverzekering af te sluiten. De overheid bepaalt welke vergoedingen in deze basisverzekering zitten. Dit is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Bij ZEKUR kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis.

Bereken mijn premie

Basisverzekering Gewoon ZEKUR

Gewoon ZEKUR is een naturapolis. Je maakt hierbij gebruik van de zorgverleners waarmee wij een contract hebben. Over de kwaliteit en de kosten maken we goede afspraken. Zo ben je verzekerd van goede zorg en blijft de premie laag! Gewoon ZEKUR is de goedkoopste basisverzekering van Nederland. 

Je kiest zelf je huisarts. Voor spoedeisende hulp en bevalling kan je natuurlijk naar een zorgverlener waarmee wij geen afspraken hebben gemaakt. Je kan dan naar elke huisarts, de huisartsenpost of naar het ziekenhuis. 

Ga je naar de zorgverleners en ziekenhuizen die een contract met ons hebben, dan worden de kosten 100% vergoed. Je betaalt wel het eigen risico. De betaling regelen we rechtstreeks met de zorgverlener of het ziekenhuis. Je ontvangt zelf geen nota en hoeft dus niets voor te schieten. In de Zorgvinder vind je de zorgverleners waarmee wij een afspraak hebben gemaakt. Bekijk het overzicht van de door ons gecontracteerde ziekenhuizen. 

Houd er rekening mee dat je een deel van de kosten zelf moet betalen als je geen gebruik maakt van de gecontracteerde zorgverleners. De kosten worden dan vergoed tot 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief. De maximum vergoedingen vind je in de Lijst maximale vergoeding niet-gecontracteerde zorgaanbieders. 


Deze verzekering vergelijken

Om het vergelijken van zorgverzekeringen makkelijker te maken heeft iedere basisverzekering een zorgverzekeringskaart.

 Bekijk de zorgverzekeringskaart

Basisverzekering Gewoon ZEKUR Vrij

Gewoon ZEKUR Vrij is een restitutiepolis. Je kiest hierbij zelf je arts, specialist of ziekenhuis. De zorgverlener hoeft geen contract met ZEKUR te hebben. Weet je niet welke zorgverlener je moet kiezen? In de Zorgvinder vind je de zorgverleners waarmee wij een contract hebben. Gewoon ZEKUR Vrij is de goedkoopste restitutieverzekering van Nederland. 

De meeste zorgverleners sturen de nota direct naar ons. Als je zelf een nota ontvangt, betaal je de rekening aan de zorgverlener en declareer je de nota eenvoudig online. Je ontvangt binnen 6 werkdagen je vergoeding. Het eigen risico is van toepassing. Je krijgt bij alle ziekenhuizen en zorgverleners maximaal de wettelijk vastgestelde WMG tarieven, Wet Marktordening Gezondheidszorg, vergoed. Als deze er niet zijn, dan vergoeden we de kosten tot maximaal de in Nederland geldende redelijke marktprijs. 


Deze verzekering vergelijken

Om het vergelijken van zorgverzekeringen makkelijker te maken heeft iedere basisverzekering een zorgverzekeringskaart.

Bekijk de zorgverzekeringskaart

Aanvullende verzekeringen

De basisverzekering vergoedt niet alle zorg. Je kunt daarom kiezen voor verschillende aanvullende verzekeringen.

Gewoon ZEKUR

"Ik ga voor goede zorg voor een lage prijs"
Meest gekozen
 • Met de naturapolis Gewoon ZEKUR krijg je 100% vergoed bij een een select aantal ziekenhuizen
  en zorgverleners waarmee we een contract hebben.

  Je kan ook zelf je zorgaanbieder kiezen.
  Je krijgt dan tot maximaal 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed bij ziekenhuizen en zorgverleners zonder een contract.
 • Zo wordt jouw zorgpremie besteed
Voor  € 101,95 per maand
Dit is de premie per maand bij € 385,- verplicht eigen risico.

Gewoon ZEKUR Vrij

"Ik betaal iets meer en kies zélf mijn zorgverlener"
 • Met de restitutiepolis Gewoon ZEKUR Vrij heb je vrije keuze uit alle zorgverleners in Nederland.

  Je krijgt maximaal 100% vergoed van het marktconform tarief bij alle ziekenhuizen en andere zorgverleners.
 • Zo wordt jouw zorgpremie besteed
Voor  € 121,50 per maand
Dit is de premie per maand bij € 385,- verplicht eigen risico.