Rechtsbijstand­verzekering

Hulp bij conflicten

Iedereen kan met een juridisch conflict te maken krijgen. Bijvoorbeeld als je ruzie hebt met je buren of je huurbaas. En dat conflict kan soms hoog oplopen. Met de Rechtsbijstandverzekering van ZEKUR krijg je dan hulp van juristen en eventueel advocaten. Zo sta je er niet alleen voor.

Bereken mijn premie

Dit is verzekerd

Met de Rechtsbijstandverzekering van ZEKUR ben je verzekerd voor:

 • Consumentengeschillen
 • Ontslag
 • Letselschade
 • Aanrijding en ongeval (bijvoorbeeld als voetganger, fietser, passagier of bevoegd bestuurder van een motorrijtuig). Zowel bij materiële als letselschade wordt rechtsbijstand verleend.
 • Huurkwesties (bijvoorbeeld over een studentenkamer)

We betalen het juridisch advies

Wanneer je ons nodig hebt, nemen we de kosten voor het juridisch advies en het in behandeling nemen en afhandelen van de zaak onbeperkt voor onze rekening. Dit noemen we de interne kosten. Voor de externe kosten van bijvoorbeeld een advocaat geldt een maximum van € 7.500,- per gebeurtenis. Er is al dekking als het onderwerp van geschil minimaal € 125,- bedraagt. Voor Letselschade en Aanrijding en ongeval verkeerschade geldt een dekking binnen Europa en binnen niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee. Voor Consumentenzaken, Ontslag en Wonen geldt een dekking binnen Nederland.

Niet voor bestaande conflicten

De Rechtsbijstandverzekering geldt alleen voor conflicten die minimaal drie maanden na de ingangsdatum van de verzekering zijn ontstaan en conflicten die bij het afsluiten van de verzekering nog niet bekend waren.

Minimale waarde van het geschil

Een melding van een conflict wordt in behandeling genomen als het belang van het geschil minimaal € 125,- bedraagt. Je kunt er ook voor kiezen dit af te kopen. Dan betaal je een iets hogere premie.

Uitbreiding

Wil je je uitgebreider verzekeren? Sluit dan de Extra Rechtsbijstandverzekering van ZEKUR af. 

 

Deze verzekering vergelijken

Om het vergelijken van verzekeringen makkelijker te maken, heeft iedere verzekering een verzekeringskaart. 

Bekijk de verzekeringskaart van de Rechtsbijstandverzekering

Extra Rechtsbijstandverzekering

Uitgebreidere dekking

Met de Extra Rechtsbijstandverzekering krijg je een uitbreiding op de Rechtsbijstandverzekering. Zo zijn ook geschillen rond aan- en verkoop van een woning verzekerd en is er dekking bij arbeidsconflicten en geschillen over studiefinanciering. Het bedrag voor externe kosten wordt verhoogd tot € 10.000,-.

Er is dekking voor onder andere:

 • Verzekeringsrecht*
 • Burenrecht
 • Geschillen rond aan- en verkoop van een woning waar je zelf in woont of in gaat wonen
 • Juridisch advies bij echtscheiding
 • Bij geschillen over auto's, motoren, scooters, bromfietsen en pleziervaartuigen, bijvoorbeeld bij aankoop, reparatie of verzekering
 • Bij geschillen over studiefinanciering
 • Bij arbeidsconflicten
 • Bij conflicten als uitkeringsgerechtigde
 • Bij geschillen over pensioenuitkering of pensioenaanspraak
 • Natuurlijk zijn de basisdekkingen van de Rechtsbijstandverzekering hier ook bij inbegrepen.

*Bijvoorbeeld als je het niet eens bent met een uitkering op je inboedelverzekering.

Niet voor bestaande conflicten

De Extra Rechtsbijstandverzekering geldt alleen voor conflicten die minimaal drie maanden na de ingangsdatum van de verzekering zijn ontstaan en conflicten die bij het afsluiten van de verzekering nog niet bekend waren.

Dekking externe kosten tot € 10.000,-

Wanneer je ons nodig hebt, nemen we de kosten voor het juridisch advies en het in behandeling nemen en afhandelen van de zaak onbeperkt voor onze rekening. Dit noemen we de interne kosten. Voor de externe kosten van bijvoorbeeld een advocaat geldt een maximum van € 10.000,- per gebeurtenis. Er is al dekking als het onderwerp van geschil minimaal € 125,- bedraagt.

Het verzekeringsgebied is Benelux en Duitsland. Voor rechtshulp in een strafzaak of een conflict als verkeersdeelnemer is er dekking in Europa en niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee. Kijk in de voorwaarden voor de volledige omschrijving.

Eigen risico

Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis. Je kunt er ook voor kiezen je eigen risico af te kopen. Dan betaal je een iets hogere premie.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

De Rechtsbijstandverzekering is opgenomen in de bundel Extra ZEKUR Wonen. Deze bundel kun je uitbreiden met de Extra Rechtsbijstandverzekering.

Bereken mijn premie