Rechtsbijstand­verzekering

Iedereen kan met een juridisch conflict te maken krijgen. Bijvoorbeeld als je ruzie hebt met je buren of je huurbaas. En dat conflict kan soms hoog oplopen. Met de Rechtsbijstandverzekering van ZEKUR krijg je dan hulp van juristen en eventueel advocaten. Zo sta je er niet alleen voor. 

Hulp bij conflicten

 Deskundige juridische hulp

 Lage premie door bundeling

 Bij consumentengeschillen, letsel, ongevallen, aanrijdingen en huurkwesties

Bereken mijn premie

Wel verzekerd of niet verzekerd

Je verzekert je voor schade die je niet verwacht. Zo houden we je premie laag en bieden we een eerlijke verzekering voor iedereen. 

Dit is verzekerd

Je bent onder andere verzekerd voor:

Consumentengeschillen
Ontslag
Letselschade
Aanrijding en ongeval (bijvoorbeeld als voetganger, fietser, passagier of bevoegd bestuurder van een motorrijtuig). Zowel bij materiële als letselschade wordt rechtsbijstand verleend.
Huurkwesties (bijvoorbeeld over een studentenkamer)

Dit is niet verzekerd

We betalen niet:

als je conflict al bestond voor het afsluiten van de verzekering
als je conflict binnen 3 maanden na de ingangsdatum van de verzekering ontstaat
bij juridische hulp bij een beroepsprocedure tegen de Belastingdienst
bij een conflict over een tweede huis in het buitenland
bij een conflict over vermogensbeheer

Lees de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht. 

Om het vergelijken van verzekeringen makkelijk te maken, heeft elke verzekering een verzekeringskaart. Bekijk de verzekeringskaart van de Rechtsbijstandverzekering

We betalen het juridisch advies

Wanneer je ons nodig hebt, krijg je de kosten voor ons juridisch advies en het door ons in behandeling nemen en afhandelen van de zaak vergoed. Je krijgt dan bijstand van onze juridische specialisten. Dit noemen we de interne kosten. Aan de interne kosten zit geen maximum vergoeding. Er is al dekking als het onderwerp van geschil minimaal € 125,- bedraagt. En er geldt een eigen risico van € 125,-. Als jij jouw eigen risico hebt afgekocht, dan heb je geen eigen risico. 

Als het voor jouw zaak verplicht is een advocaat in te schakelen en je kiest voor een externe rechtshulpverlener, dan worden er externe kosten gemaakt. Voor externe kosten geldt een maximum van € 7.500,- per gebeurtenis. Daarnaast geldt voor externe kosten een eigen risico van € 125,-. Als jij jouw eigen risico hebt afgekocht, dan heb je geen eigen risico.

Is het voor jouw zaak niet verplicht een advocaat in te schakelen en je kiest wel een externe advocaat of rechtshulpverlener, dan geldt er altijd een eigen risico van € 250,-. Ook als jij jouw eigen risico hebt afgekocht. En er geldt een maximum vergoeding van:
- € 2.500,- als het gaat om Ontslag
- € 5.000,- voor overige zaken

Hier ben je verzekerd

Voor het onderdeel Aanrijding en ongeval en het onderdeel Letselschade ben je verzekerd binnen Europa en binnen niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee. Voor Consumentenzaken, Ontslag en Wonen ben je binnen Nederland verzekerd.

Uitbreiding

Wil je je uitgebreider verzekeren? Sluit dan de Extra Rechtsbijstandverzekering van ZEKUR af.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

De Rechtsbijstandverzekering is opgenomen in de bundel Extra ZEKUR Wonen. Deze bundel kun je uitbreiden met de Extra Rechtsbijstandverzekering.

Bereken mijn premie

Doordat je met de bundel Extra ZEKUR Wonen 6 verzekeringen tegelijkertijd afsluit, heb je een flink premievoordeel.