Overzicht veelgestelde vragen


Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen. Zit het antwoord op je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Begin
Zorgverzekering aanvragen

Zorgverzekering - Aanvragen

 • Bedenktijd - Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben met de verzekering?

  Wil je de verzekering toch niet, dan kan je deze binnen 14 dagen opzeggen. Je bent dan niet verzekerd en wij brengen je niets in rekening.

 • Ben ik verplicht een zorgverzekering af te sluiten?

  Een basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont. Vanaf 18 jaar moet je zelf je zorgverzekering regelen. Je moet binnen vier maanden nadat je 18 jaar bent geworden een basisverzekering afsluiten.

 • Hebben jullie selectiecriteria voor de aanvullende verzekering?

  Nee, wij hebben geen selectiecriteria. 

 • Hoe kan ik me aanmelden voor ZEKUR?
  Aanmelden kan uitsluitend via de website. Ga daarvoor naar de pagina Afsluiten en volg de stappen in het scherm.
 • Ik ben aanvullend verzekerd. Krijgt mijn kind dezelfde aanvullende verzekering?

  Als je een ZEKUR Zorgverzekering voor jou en je kind(eren) aanvraagt, dan kan je voor je kind een andere aanvullende verzekering kiezen dan de aanvullende verzekering die jij hebt. Dit kan je na je aanmelding zelf wijzigen in je persoonlijke zorgomgeving

 • Is er bij ZEKUR sprake van medische keuringen en/of wachttijd?

  Nee. Ongeacht je gezondheid kom je altijd in aanmerking voor de zorgverzekeringen van ZEKUR. Bij veel zorgverzekeringen is er sprake van wachttijd. Je wordt dan wel geaccepteerd en je moet wel premie betalen, maar je mag bijvoorbeeld het eerste half jaar geen zorgnota's declareren. Bij ZEKUR is van deze wachttijd geen sprake.

 • Kan ik mijn aanvullende verzekering wijzigen voor het komende jaar?

  Ja, dat kan. Per 1 januari kan je je aanvullende verzekering voor 2023 wijzigen. Dit kan tot en met 31 januari 2023. Daarna kan je dit niet meer wijzigen. Tot 31 december 2022 kan je dit zelf wijzigen in Mijn ZEKUR Zorg of in de ZEKUR Zorg App.   

  Let op: als je je basisverzekering wilt wijzigen, dan moet je dit voor 31 december regelen. Je kan dit zelf wijzigen in Mijn ZEKUR Zorg of geef het aan ons door.

 • Kan mijn partner meeverzekerd worden op mijn polis?
  Je partner kan niet op jouw polis worden meeverzekerd. Bij ZEKUR heeft elke volwassene zijn of haar eigen zorgverzekering. Zo kies je altijd een verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. 
  Kinderen kunnen wel worden meeverzekerd op je zorgverzekering.
 • Wanneer verzeker ik ZEKUR Tand voor mijn kind?

  Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. De meeste kosten zijn dan verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan preventieve controle, vullingen, e.d. Met ZEKUR Tand vullen we aan op de beperkingen. Dit zijn bijvoorbeeld kronen of een implantaat. Je bent overigens niet verplicht dezelfde aanvullende verzekering voor je kind(eren) af te sluiten.

Premie en betalen

Zorgverzekering - Premie en betalen

 • Hoe is de premie opgebouwd?

  Kijk voor de premieopbouw op Univé.nl 

 • Ik ben nieuw bij ZEKUR Zorg. Wanneer wordt de 1e premie afgeschreven?

  • Als je jouw zorgverzekering vóór 21 december afsluit, dan schrijven wij rond 27 december de premie voor januari af. 

  • Als je jouw zorgverzekering tussen 21 december en 5 januari afsluit, dan schrijven wij rond 14 januari de premie voor januari af. 

  • Als je jouw zorgverzekering tussen 6 januari en 18 januari afsluit, dan schrijven wij rond 27 januari de premie voor januari én februari af. Houd er dus rekening mee dat er een hoger bedrag wordt afgeschreven. 

 • Ik betaal via automatische incasso maar krijg toch een betaalmail. Hoe kan dit?

  De premie betaal je altijd via een automatische incasso. Het kan voorkomen dat je een deel van je zorgkosten zelf moet betalen. Bijvoorbeeld omdat je een eigen risico moet betalen. Je krijgt dan een mail dat er een zorgkostenfactuur in Mijn ZEKUR Zorg staat. Als je hebt gekozen voor het automatisch betalen van je zorgkosten, dan schrijven we dit van jouw rekening af. Als het bedrag groter is dan €385,- dan ontvang je van ons een betaalmail. Je kan dan veilig en snel betalen via iDEAL. 


  Als je jouw zorgkosten niet automatisch laat afschrijven, dan ontvang je altijd een betaalmail. Vanuit deze betaalmail kan je eenvoudig en veilig betalen via iDEAL. 


  Om jouw privacy te beschermen, sturen we het overzicht van jouw zorgkosten niet mee in de mail. Je kan het kostenoverzicht bekijken als je inlogt op Mijn ZEKUR Zorg. 

 • Ik heb mijn zorgverzekering gewijzigd per 1 januari. Wanneer wordt het verschil verrekend?

  • Als je jouw zorgverzekering vóór 21 december wijzigt, dan schrijven wij rond 27 december de premie voor januari af. 

  • Als je jouw zorgverzekering tussen 21 december en 5 januari wijzigt, dan schrijven wij rond 14 januari de premie voor januari af. 

  • Als je jouw zorgverzekering tussen 6 januari en 18 januari wijzigt, dan schrijven wij rond 27 januari de premie voor februari af. Bij deze afschrijving verrekenen we de te veel of te weinig betaalde premie van januari. Het bedrag is dan hoger of lager dan de maandpremie. 

  • Als je jouw zorgverzekering tussen 19 januari en 1 februari wijzigt, dan schrijven wij rond 27 februari de premie voor maart af. Bij deze afschrijving verrekenen we de te veel of te weinig beaalde premie van januari. Het bedrag is dan hoger of lager dan de maandpremie. 

 • Ik heb moeite om mijn zorgkosten te betalen. Wat moet ik doen?
  Als je moeite hebt om de rekening van je zorgkosten te betalen, dan kan je in bepaalde situaties een betalingsregeling afsluiten. Je betaalt dan geen rente en administratiekosten en je krijgt geen BKR-registratie. Lees meer over het aanvragen van een betalingsregeling
 • Ik kan mijn premie niet betalen, wat nu?

  Bij ZEKUR betaal je per maand met een automatisch incasso. Kunnen we de premie niet van je rekening afschrijven, dan wordt de automatische incasso omgezet in een betaalverzoek per e-mail. 

 • Ik wil per jaar betalen, kan dat?

  Bij ZEKUR kan je alleen per maand met een automatisch incasso betalen.

 • Kan ik zorgtoeslag krijgen?

  Vanaf 18 jaar kan je aanspraak maken op zorgtoeslag. Dit is een tegemoetkoming van de overheid in de kosten van de basisverzekering. 

 • Mijn behandeling begint in het ene jaar en eindigt in het volgende jaar. Wat betekent dat voor mijn eigen risico?

  Voor de meeste zorg geldt het eigen risico van het jaar waarin je behandeling plaatsvindt. Dus als je in december 2022 een behandeling hebt gehad, betaal je het eigen risico van 2022. En als je in 2023 een behandeling hebt gehad, betaal je het eigen risico van 2023. Dit geldt bijvoorbeeld voor fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en diëtetiek.


  Voor ziekenhuiszorg werkt dat anders. Ziekenhuizen rekenen nooit losse behandelingen af. Zij verzamelen meerdere behandelingen in een pakketje. Zo’n pakketje heet een diagnose behandel combinatie, een dbc. Een dbc eindigt als je behandeling klaar is of na een van tevoren bepaald aantal dagen. Voor de meeste ziekenhuiszorg is dit 120 dagen, voor operaties 42 dagen en voor geestelijke gezondheidszorg 365 dagen. Gaat je behandeling na deze periode nog verder, dan start er een vervolg-dbc. Het kan zijn dat je door een vervolg-dbc twee keer eigen risico moet betalen. Dit kan gebeuren als de vervolg-dbc in een ander kalenderjaar start dan de eerste behandeling en er nog eigen risico openstaat. Je kunt bij je zorgverlener navragen wanneer een vervolg-dbc wordt gestart. 


  Voorbeeld 1
  In november 2022 bezoek je een medisch specialist. Op dat moment start de dbc. In januari 2023 word je geopereerd. Je betaalt alleen over 2022 eigen risico, omdat de dbc nog doorloopt in 2023.


  Voorbeeld 2
  In november 2022 onderga je een operatie. De dbc mag na de operatie nog maximaal 42 dagen doorlopen en sluit dus in januari 2023. In maart moet je terug naar het ziekenhuis voor een nacontrole. Je specialist start een nieuwe dbc. Je betaalt eigen risico voor de operatie in 2022. Voor de nacontrole betaal je je eigen risico over 2023.

 • Mijn behandeling is verspreid over 2 jaren. Wat betekent dat voor mijn eigen risico?

  Voor de meeste zorg geldt het eigen risico van het jaar waarin jouw behandeling plaatsvindt. Je betaalt per behandeling. Als je in 2022 een behandeling hebt gehad, betaal je het eigen risico van 2022.

  Ziekenhuizen rekenen nooit losse behandelingen af. Zij verzamelen meerdere behandelingen in een pakketje (DBC). Een DBC eindigt als jouw behandeling klaar is of na maximaal 120 dagen. Met het verrekenen van het eigen risico kijken we naar de startdatum van de DBC. Duurt jouw behandeling langer dan 120 dagen, dan start er een vervolg-DBC. Is de startdatum van de vervolg-DBC in een nieuw jaar, dan betaal je ook in het nieuwe jaar weer het eigen risico.

  Je kunt bij je zorgverlener navragen wanneer een vervolg-DBC wordt gestart.

  Voorbeeld 1
  In december 2022 ga je naar een medisch specialist. Op dat moment start de DBC. In januari 2023 ben je geopereerd. Deze kosten vallen onder het eigen risico van 2022 eigen risico.

  Voorbeeld 2
  In september 2022 heb je een operatie gehad. In januari 2023 moet je terug naar het ziekenhuis voor een nacontrole. Jouw specialist start een nieuwe DBC, want er zitten meer dan 120 dagen tussen. Je betaalt het eigen risico van 2022 voor jouw operatie. Voor de nacontrole betaal je het eigen risico van 2023.

 • Op welke dag wordt mijn premie afgeschreven?

  Het bedrag wordt rond de 27e van de maand van jouw bankrekening afgeschreven. Je betaalt dan de premie voor de daarop volgende maand.

 • Waarom is er een verplicht eigen risico?

  De overheid heeft bepaald dat er een wettelijk verplicht eigen risico is van € 385,- per persoon per jaar. Bij ZEKUR kan je dit verhogen met een extra vrijwillig eigen risico van € 100,- of € 500,-. Daarmee kom je op een totaal eigen risico van €485,- of € 885,-. In ruil daarvoor betaal je een lagere premie. Je moet dan wel in één keer dit eigen risico betalen als je zorgkosten maakt.


  Lees meer over het zelf betalen van je zorgkosten

 • Waarom zijn er verschillen in de premies van de basisverzekering?

  De overheid stelt ieder jaar een richtbedrag vast, maar zorgverzekeraars mogen zelf hun premie betalen. Ook zijn er verschillende soorten basisverzekeringen. Bij zogeheten naturapolis krijg je 100% vergoed bij zorgverleners met een contract met ZEKUR. Ga je naar een andere zorgverlener dan betaal je alles of een deel zelf. Je kan ook iets meer betalen en zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat. Dit kan met een combinatiepolis. Wij hebben de verschillende bedragen voor je op een rij gezet in ons premie-overzicht. 

 • Wanneer betaal je een eigen risico?
  Het eigen risico geldt alleen voor zorgkosten uit je basisverzekering.

  Sommige kosten vallen buiten je verplicht eigen risico, hiervoor hoef je dus niets zelf te betalen. Bijvoorbeeld de kosten voor huisarts, voorkeursgeneesmiddelen, wijkverpleging, gebruik van hulpmiddelen in bruikleen of kosten die verband houden met verloskundige zorg en kraamzorg.


  Voor kosten die indirect met verloskundige zorg en kraamzorg samenhangen, geldt het eigen risico wel. Bijvoorbeeld geneesmiddelen, prenatale diagnostiek en ziekenvervoer. Ook voor laboratoriumkosten geldt het eigen risico.

 • Wanneer geldt er een eigen bijdrage?

  Er zijn verschillende soorten eigen bijdrages. Zo zijn er eigen bijdrages voor o.a. hulpmiddelen, kraamzorg, bijzondere tandheelkunde, volledige gebitsprotheses en voor geneesmiddelen. Kijk in het Overzicht eigen risico, wettelijke bijdragen en maximale vergoedingen voor de eigen bijdrages. 


  Een eigen bijdrage of een maximale vergoeding telt niet mee voor het volmaken van het verplicht en extra vrijwillig eigen risico. 
  Lees meer over het zelf betalen van je zorgkosten

 • Wanneer is er sprake van een maximale vergoeding?

  Het hangt van de verzekering en het soort kosten af of er sprake is van een maximale vergoeding. 


  Gewoon ZEKUR Zorg 
  Met Gewoon ZEKUR Zorg maak je gebruik van zorgverleners waarmee ZEKUR afspraken heeft gemaakt. Ga je naar een andere zorgverlener, dan geldt er een maximale vergoeding van 80% van de gemiddelde tarieven. In de Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgverleners kun je zien welke vergoeding er dan geldt. 


  Gewoon ZEKUR Zorg Vrij
  Gewoon ZEKUR Vrij is een combinatiepolis. Je kiest zelf je huisarts, ziekenhuis of andere zorgverlener. Wij vergoeden dat 100% van de nota. En je hoeft het bedrag niet eerst voor te schieten. Er zijn 2 uitzonderingen. Ga je voor geestelijke gezondheidszorg of verpleging en verzorging naar een zorgverlener met wie wij afspraken hebben gemaakt? Dan krijg je alle zorgkosten vergoed. Kies je bij deze 2 zorgsoorten voor een zorgverlener waarmee wij geen afspraken hebben gemaakt, dan wordt 90% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.


  Aanvullende verzekeringen
  Er geldt een maximale vergoeding voor verschillende zorgsoorten. Bijvoorbeeld:

  - ZEKUR Tand
  75% van de kosten wordt vergoed, met een maximum vergoeding van € 250,- per kalenderjaar.
  - Extra ZEKUR Zorg
  Tandartskosten: 75% van de kosten worden vergoed, met een maximum vergoeding van 500,- per kalenderjaar.
  In het Vergoedingenoverzicht en de voorwaarden vind je welke maximale vergoedingen er zijn. 

  Hulpmiddelen
  Maximale vergoedingen voor hulpmiddelen vind je in het Reglement Hulpmiddelen Wil je weten of er een maximale vergoeding voor jouw zorg geldt? Kijk dan in de voorwaarden of neem contact op.


  Lees meer over het zelf betalen van je zorgkosten.

 • Wanneer wordt de premie geïncasseerd?

  De premie wordt elke maand rond de 27e van je rekening afgeschreven. Door zon- en feestdagen kan deze datum soms variëren.

 • Wat doet ZEKUR met mijn premie?

  Het grootste deel van je premie, investeren wij meteen weer in de zorg. Kijk hier in het overzicht wat we met elke euro doen die je betaalt voor jouw basisverzekering. 

 • Wat gebeurt er als ik een termijn van de betalingsregeling niet op tijd betaal?

  Dan stoppen we de betalingsregeling en kan je het bedrag niet meer in delen betalen. Je moet het openstaande bedrag dan in 1 keer betalen.

 • Wat is het rekeningnummer van ZEKUR?

  Het rekeningnummer waar de premie naar overgeboekt wordt, is NL20 INGB 00006861 29. Je premie wordt afgeschreven onder de naam van N.V. Univé Zorg.

 • Wat is het verschil tussen het eigen risico en een eigen bijdrage?

  Een eigen bijdrage betekent dat je zelf een deel van de kosten betaalt voor bepaalde zorg. Je betaalt dat bedrag aan de zorgverlener. Het eigen risico houdt in dat je elk jaar maximaal € 385,- zelf moet betalen voor zorg die in de basisverzekering zit. Het eigen risico betaal je aan je zorgverzekeraar.

Zorg

Zorgverzekering - Zorg

 • Bemiddelen jullie in het ziekenhuis waar ik op de wachtlijst sta?

  Wij hebben met de ziekenhuizen afgesproken dat zij zich houden aan de Treeknormen. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden. Als je de wachttijd te lang vindt, neem dan contact op met onze afdeling Zorgadvies.

 • Ik zit midden in een behandeling, maar mijn zorgaanbieder heeft volgend jaar geen contract meer met jullie. Wat betekent dit voor de vergoeding van mijn behandeling?

  Heb je Gewoon ZEKUR en loopt je behandeling volgend jaar door, dan mag je je lopende behandeling afmaken. We vergoeden dit nog maximaal één kalenderjaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en paramedische zorg (let op de maximale vergoedingen). Voor deze zorg geldt het eigen risico.
  Als er sprake is van een behandeling voor een andere of nieuwe aandoening en we hebben we geen contract meer met de zorgaanbieder, dan is er sprake van niet-gecontracteerde zorg.
  Houd er rekening mee dat je daneen deel van de kosten zelf moet betalen. De kosten worden dan vergoed tot 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief. De maximum vergoedingen vind je in de Lijst maximale vergoeding niet-gecontracteerde zorgaanbieders.

 • Wanneer verzeker ik ZEKUR Tand voor mijn kind?

  Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. De meeste kosten zijn dan verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan preventieve controle, vullingen, e.d. Met ZEKUR Tand vullen we aan op de beperkingen. Dit zijn bijvoorbeeld kronen of een implantaat. Je bent overigens niet verplicht dezelfde aanvullende verzekering voor je kind(eren) af te sluiten.

 • Wat is een dbc?

  Nederlandse ziekenhuizen, GGZ zorgverleners en verzekeraars declareren en betalen via de diagnose-behandelcombinaties (dbc’s). In een dbc worden de kosten voor het hele behandeltraject die bij een diagnose horen, samengevoegd en in één keer in rekening gebracht.


  De eerste keer dat je voor een behandeling naar een zorgverlener gaat, wordt een dbc geopend. Een dbc eindigt als de behandeling klaar is of na bepaald aantal dagen dat door de NZa is bepaald. Voor de meeste ziekenhuiszorg is dit 120 dagen, voor operaties 42 dagen en voor geestelijke gezondheidszorg 365 dagen. Het ziekenhuis of de GGZ zorgverlener stuurt de rekening naar de zorgverzekeraar of direct naar de patiënt (als er geen contract is met de verzekeraar).


  Duurt de behandeling langer, dan wordt een vervolg-dbc geopend. Het jaar waarin een dbc start, bepaalt welk eigen risico van welk jaar van toepassing is op de dbc. Het kan zijn dat je door een vervolg-dbc twee keer  eigen risico moet betalen. Dit kan gebeuren als de vervolg-dbc in een ander kalenderjaar start dan de eerste behandeling en er nog eigen risico openstaat. Je zorgverlener weet of en wanneer er een vervolg-dbc geopend wordt geopend. Vraag dit bij je zorgverlener na.

 • Wat is een te lange wachttijd?

  In geval van spoedeisende zorg moet de noodzakelijke hulp zo spoedig mogelijk, meestal binnen enkele uren, worden verleend. 
  Met onze zorgverleners hebben we afgesproken hoe lang je maximaal mag wachten voor een behandeling. Deze afspraken zijn gemaakt conform de Treeknormen. Als je niet binnen deze normen wordt geholpen, spreken we van een te lange wachttijd. Als je vindt dat je te lang moet wachten, neem dan contact op met onze afdeling Zorgadvies.  

  De maximaal aanvaardbare wachttijden volgens de Treeknormen is: 

  Geneesmiddelen: 
  Binnen 1 werkdag kan je je geneesmiddelen ophalen bij je apotheek. 


  Huisarts:
  Je kan in 80% van de gevallen binnen 2 werkdagen terecht bij je huisarts. De maximale wachttijd is 3 werkdagen. Voor spoedeisende hulp kan je direct terecht.


  Paramedisch hulpverlener (bijvoorbeeld fysiotherapeut of logopedist): 
  Binnen 1 week. 


  Eerste gesprek ziekenhuis:
  Je kan in 80% van de gevallen binnen 3 weken terecht in het ziekenhuis voor een eerste gesprek. De maximale wachttijd is 4 weken. Voor spoedeisende hulp kan je direct terecht.


  Diagnose of indicatie: 
  In 80% van de gevallen heb je binnen 3 weken toegang tot zorgverlening om tot een indicatie of diagnose te komen. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een medisch onderzoek. De maximale wachttijd is 4 weken.

  Mondzorg (bijvoorbeeld tandarts of orthodontist): 
  Binnen 3 weken voor een eerste gesprek en een behandeling. Bij spoedeisende mondzorg word je binnen één uur geholpen. 


  Polikliniek: 
  In 80% van de gevallen kan je binnen 4 weken terecht in het ziekenhuis voor een behandeling op de polikliniek waarvoor geen opname in het ziekenhuis nodig is. De maximale wachttijd is 6 weken. 


  Opname ziekenhuis:
  In 80% van de gevallen kan je binnen 5 weken terecht in het ziekenhuis voor een behandeling waarvoor een opname in het ziekenhuis nodig is. De maximale wachttijd is 7 weken.


  Geestelijke gezondheidszorg (GGZ):
  Maximale wachttijd bij aanmelding: 4 weken.
  Maximale wachttijd tussen aanmelding en beoordeling: 4 weken.
  Maximale wachttijd tussen beoordeling en ambulante behandeling: 6 weken.
  Maximale wachttijd tussen beoordeling en intramurale behandeling: 7 weken.


  Verpleging en verzorging
  Maximale wachttijd voor thuiszorg: 6 weken.


  Wijkverpleging:
  Heb je een indicatie voor wijkverpleegkundige zorg, dan kan je hier 7 dagen per week, 24 uur per dag een beroep op doen. Deze indicatie wordt afgegeven door een wijkverpleegkundige bij je in de buurt. Samen met de wijkverpleegkundige bespreek je welke zorg je wanneer nodig hebt. Deze afspraken worden vastgelegd in je zorgplan. De wijkverpleegkundige zorgt ervoor dat je op de afgesproken tijden zorg ontvangt. De wijkverpleegkundige is 24 uur per dag bereikbaar in het geval je onverwacht extra zorg nodig hebt.

 • Wat is spoedeisende zorg?
  Dit is direct noodzakelijke zorg, dus zorg die niet uit te stellen is.
 • Wat is topklinische zorg?
  Onder topklinische zorg vallen vormen van zorg die alleen mogelijk zijn in ziekenhuizen met een speciale vergunning. Dat hoeven niet altijd academische ziekenhuizen te zijn. Meestal gaat het om vrij dure behandelingen waarvoor geavanceerde apparatuur, bijzondere voorzieningen of specifieke deskundigheid nodig is.
 • Wat is topreferente zorg?
  Dit is zeer specialistische zorg voor patiënten die zeldzame, moeilijk te diagnosticeren en/of moeilijk te behandelen aandoeningen hebben. Deze patiënten waren al onder behandeling van een specialist in een ander ziekenhuis. Bovendien hebben ze al het nodige aan onderzoek en behandeling achter de rug zonder dat hun probleem is opgelost.

  Het komt regelmatig voor dat deze patiënten meerdere aandoeningen tegelijk hebben die al dan niet met elkaar samenhangen. Welke therapie in hun geval effectief is, is dan ook niet op voorhand te zeggen. Het academisch ziekenhuis is voor deze patiënten de laatste toevlucht.


  Topreferente zorg is volgens de wet een kerntaak van de academische ziekenhuizen. Minder dan de helft van alle patiënten in deze ziekenhuizen komt voor topreferente zorg. Omdat de diagnostiek vaak een kwestie van zoeken is, en de behandeling vaak een kwestie van proberen, leggen zij een veel groter beslag op de voorzieningen van het ziekenhuis dan andere patiënten. Omdat er voor deze patiënten buiten het academisch ziekenhuis geen mogelijkheden zijn, krijgen zij voorrang boven de basiszorgpatiënten die eventueel ook ergens anders terechtkunnen.

Zorgkostenfactuur

Zorgverzekering - Zorgkostenfactuur

 • Kan ik een betalingsregeling versneld afbetalen?

  Dat kan. Neem contact op met onze klantenservice als je sneller je regeling wilt afbetalen.

 • Waarom heb ik een zorgkostenfactuur ontvangen?

  Je ontvangt een zorgkostenfactuur als je geld van ons krijgt of als je aan ons moet betalen. Bijvoorbeeld als je een behandeling hebt gedeclareerd of als je een behandeling hebt gehad die niet vergoed wordt.

 • Waarom is mijn declaratie afgewezen?

  Je declaratie kan om meerdere redenen worden afgewezen. Dit zijn de meest voorkomende redenen:  • Je hebt je declaratie niet goed of niet volledig ingevuld.

  • Deze zorgkosten worden niet vergoed uit jouw verzekeringsbundel.

  • Je hebt nog een openstaand eigen risico.

  • Voor deze zorg moet je een eigen bijdrage betalen.

  • Je hebt (nog) geen toestemming (machtiging) om deze zorg vergoed te krijgen.

 • Waarom moet ik nu mijn eigen risico betalen over een behandeling die ik vorig jaar heb gehad?

  We kijken naar het kalenderjaar waarin je behandeling is gestart. Dit betekent dat als je behandeling start in 2022, dan geldt voor deze behandeling je eigen risico van 2022. Als de behandeling eindigt in 2023, ontvang je pas in 2023 de factuur voor het eigen risico van 2022 van deze behandeling.

 • Waarom staan er meerdere zorgverleners op mijn factuur?

  De zorgkostenfacturen worden op vaste momenten verstuurd. We vinden het zonde om voor iedere behandeling een nieuwe factuur te sturen. Daarom kunnen er meerdere zorgverleners op de factuur staan. Zo kunnen we ook makkelijk verschillende bedragen met elkaar verrekenen. Bijvoorbeeld als je geld van ons krijgt, maar ook zelf iets moet betalen.  

 • Waarom staat niet alle informatie op de zorgkostenfactuur?

  Niet alle informatie staat op je zorgkostenfactuur. In verband met privacy mogen wij niet alles tonen. In de ZEKUR Zorg App kan je meer informatie vinden. Of log in op Mijn ZEKUR Zorg.  

 • Wanneer kan ik geen betalingsregeling afsluiten?

  • Als wij je openstaande rekening aan een incassobureau hebben overgedragen. Neem in dit geval contact op met het incassobureau en vraag daar naar de mogelijkheden.

  • Als je bent aangemeld bij schuldhulpverlening. Deze kan samen met jou kijken naar een oplossing.

  • Als je 6 maanden of langer je zorgpremie niet hebt betaald en aangemeld bent bij het CAK.

 • Wat gebeurt er als ik een termijn van de betalingsregeling niet op tijd betaal?

  Dan stoppen we de betalingsregeling en kan je het bedrag niet meer in delen betalen. Je moet het openstaande bedrag dan in 1 keer betalen.

Vergoedingenoverzicht

Zorgverzekering - Vergoedingenoverzicht

 • De omschrijving van de zorgsoort en zorgverlener vind ik onduidelijk. Kan dit niet meer gespecificeerd?
  Het is wettelijk niet toegestaan om op een meer uitgebreide wijze informatie te verstrekken. Dit uit privacyoverwegingen. Meer gespecificeerde gegevens geven onnodige medische informatie. Juist deze informatie mag niet schriftelijk worden uitgewisseld.
 • Heeft het bedrag betrekking op mijn Eigen risico of op mijn Eigen bijdrage?

  Het bedrag dat onder het eigen risico valt, vind je terug onder het kopje Eigen risico in het overzicht.
  Je eigen bijdrage vind je terug onder het kopje “Door jou te betalen” waarbij je het bedrag dat onder het kopje “Eigen risico” staat van het gevonden bedrag aftrekt.

 • Ik ben niet in het ziekenhuis geweest op de datum van behandeling die in de 3e kolom staat. Klopt dit overzicht wel?
  Het is mogelijk dat de datum niet overeenkomt met de datum waarop je in het ziekenhuis bent geweest. Als je met een gezondheidsklacht naar het ziekenhuis gaat, stelt een specialist de diagnose en daaruit volgt eventueel een behandeling. Na afloop van je behandeling declareert het ziekenhuis één rekening voor het totale traject. De datum in het kostenoverzicht is de begindatum van de behandelperiode waarover de zorgverlener kosten bij ons heeft gedeclareerd.
 • Ik heb geld ontvangen maar geen vergoedingenoverzicht?
  In sommige uitzonderlijke situaties wordt een correctie gemaakt en herkent ons systeem de correctie niet als een aanpassing met een financieel gevolg voor jou. In dat geval wordt helaas geen vergoedingenoverzicht aangemaakt maar ontvang je wel het geld. Er wordt aan gewerkt om dit probleem op te lossen zodat het in de toekomst niet meer voor kan komen.
Voorkeursgeneesmiddelen

Zorgverzekering - Voorkeursgeneesmiddelen

 • Hoe werkt het preferentiebeleid?

  We geven alle fabrikanten de kans om met de laagste prijs “preferent” voor hun product te worden. Preferent betekent dat het middel wordt vergoed. Dit noemen we dan het preferent middel. “Niet-preferent” wordt dus niet vergoed, tenzij er medische redenen zijn waarom het preferente middel niet geschikt is.

 • Hoe zorgen we er voor dat de voorkeursgeneesmiddelen voldoende leverbaar zijn?
  Met fabrikanten hebben wij afspraken gemaakt om de leverbaarheid van voorkeursgeneesmiddelen te garanderen. Het past dan ook om de beschikbaarheid van een voorkeursmiddel goed te volgen. We controleren wekelijks via de fabrikant of de preferente geneesmiddelen leverbaar zijn. Het kan soms voorkomen dat een voorkeursmiddel (tijdelijk) niet leverbaar is door de fabrikant. Wij nemen onze verantwoordelijkheid richting de fabrikant en spreken hen aan op de afspraken die zijn gemaakt wanneer zij deze voorkeursgeneesmiddelen niet kunnen leveren. Indien leveringen uitblijven, zullen we een ander voorkeursmiddel aanwijzen en kunnen we de fabrikant beboeten.
 • Is de kwaliteit en veiligheid van de goedkopere geneesmiddelen even goed als die van de duurdere?

  Ja, de preferente geneesmiddelen bevatten dezelfde werkzame stof als de geneesmiddelen die je tot nu toe gebruikt hebt. Mogelijk zitten er andere hulpstoffen in. Hulpstoffen zijn de extra toevoegingen die nodig zijn om een tablet te maken. Deze hulpstoffen hebben geen effect op de werkzaamheid van de tabletten. Verder worden al deze geneesmiddelen streng gecontroleerd op kwaliteit, werkzaamheid en veiligheid voordat ze worden toegelaten op de Nederlandse markt. Dit doet het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. De geneesmiddelen zijn dus veilig te gebruiken en van goede kwaliteit.

 • Is mijn huisarts en/of specialist op de hoogte van dit beleid?

  Ja, met huisartsen en specialisten heeft de overheid afgesproken dat zij de naam van de werkzame stof die je nodig hebt, op het recept schrijven.

 • Mijn apotheker weigert een niet-preferent geneesmiddel af te leveren, terwijl mijn (huis)arts vindt dat er sprake is van medische noodzaak. Hoe kan dit?

  Vind je (huis)arts het gebruik van een preferent middel voor u medisch niet veraantwoord, dan mag hij een ander recept uitschrijven. De (huis)arts zet 'medische noodzaak' op het recept. 


  Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er maar in een enkel geval echt sprake is van medische noodzaak. Heb je het preferente geneesmiddel nog niet eerder gebruikt, dan is het onduidelijk of dit middel medisch onverantwoord is om te gebruiken. Je apotheker levert je dan het preferente geneesmiddel.

  Wil je toch het niet-preferente geneesmiddel? Dan komt dit voor je eigen rekening.

  Heb je het preferente geneesmiddel al uitgeprobeerd en heeft je (huis)arts bepaald dat het geneesmiddel niet geschikt voor je is? Dan geeft de apotheker je het niet-preferente geneesmiddel mee. Dit hoeft niet per definitie het merkgeneesmiddel (spécialité) te zijn. De apotheker levert mogelijk een ander merkloos geneesmiddel af. De apotheker brengt de kosten bij ons in rekening: deze worden volledig vergoed. De kosten vallen wel onder je eigen risico.

 • Moet mijn (huis)arts het formulier Medische Noodzaak invullen?
  Met het formulier Verklaring Medische noodzaak kunnen artsen en apothekers beoordelen of er sprake is van medische noodzaak. Wij ondersteunen dit formulier niet en verplichten artsen en apothekers ook niet om hier gebruik van te maken. Wij gaan ervan uit dat artsen en apothekers in overleg, zonder tussenkomst/bemiddeling van een zorgverzekeraar, kunnen vaststellen of er sprake is van medische noodzaak. Sommige artsen weigeren dit formulier in te vullen. Omdat wij dit formulier niet ondersteunen heeft dit voor jou geen gevolgen. Als er werkelijk sprake is van medische noodzaak, zet je (huis)arts op het recept de aanduiding 'MN' (Medische Noodzaak). Dat is voldoende voor de apotheker om te kunnen beoordelen of er werkelijk sprake is van medische noodzaak.
 • Op het etiket op het doosje staat voor een vergelijkbaar middel een hogere prijs dan de vorige keer. Hoe kan dit?

  Soms lijkt het er inderdaad op dat de prijs van het aangewezen geneesmiddel hoger is dan een niet-aangewezen vergelijkbaar middel. Dit is echter niet het geval, omdat de prijs die wij met de fabrikant hebben afgesproken lager ligt dan de prijs die op jouw verpakking staat. Wij betalen aan de apotheek de hogere prijs maar krijgen deze als korting terug van de fabrikant. Je merkt dit niet omdat deze middelen niet van het eigen risico af gaan.

 • Waarom brengt de zorgverlener deze kosten niet direct bij mij in rekening?
  Wij hebben met veel zorgverleners afgesproken dat ze hun nota’s in alle gevallen direct aan ons richten. Ook als je eigenlijk een eigen bijdrage moet betalen. Vaak betreft het dan fysiotherapie of oefentherapie. Wij betalen de hele nota en schieten daarmee je eigen bijdrage voor. Die innen we vervolgens weer bij je. Met het vergoedingenoverzicht kondigen we die inning aan.
 • Waarom is het preferentiebeleid noodzakelijk?
  De geneesmiddelenkosten stijgen voortdurend. De zorgverzekeringswet geeft zorgverzekeraars de taak en de mogelijkheid om de kosten van geneesmiddelen enigszins in de hand te houden. Bij geneesmiddelen met precies dezelfde werkzame stof, is het toegestaan alleen de laagst geprijsde geneesmiddelen te vergoeden. Zorgverzekeraars kunnen dat in de polisvoorwaarden regelen. Het preferentiebeleid helpt de kostenstijgingen binnen het zorgstelsel beperkt te houden.
 • Wat als het voorkeursgeneesmiddel niet op voorraad of niet leverbaar is?
  Als er een nieuw voorkeursmiddel is bepaald, kan het zijn dat het voorkeursgeneesmiddel even niet (voldoende) leverbaar is. In dat geval mag de apotheker je het geneesmiddel meegeven dat daarvoor het voorkeursgeneesmiddel was. Wij hebben aan apothekers precies aangegeven hoe zij in een zo’n situatie moeten handelen.​​
 • Wat als ik meer baat heb bij een ander respectievelijk duurder middel?

  Kan je, vanwege een medische noodzaak, niet met het aangewezen geneesmiddel worden behandeld? Dan vergoeden wij de andere (duurdere) variant.


  Er is sprake van medische noodzaak als het medisch onverantwoord is om het door ons aangewezen middel te gebruiken. De beoordeling of er sprake is van medische noodzaak wordt niet alleen door je (huis)arts bepaald. We leggen de verantwoordelijkheid voor het vaststellen of er werkelijk sprake is van medische noodzaak ook neer bij je apotheker.


  Als er sprake is van medische noodzaak moet je (huis)arts op het recept de aanduiding 'MN' (medische noodzaak) zetten. De kosten van het geneesmiddel betaal je dan wel van je eigen risico. In de praktijk gebeurt dit weinig omdat er ook zelden een medische noodzaak is voor dat andere of duurdere geneesmiddel. Er zit immers dezelfde werkzame stof in.

 • Wat als mijn apotheker niet wil meewerken?

  Je apotheker of apotheekhoudend huisarts zijn verplicht een voorkeursgeneesmiddel aan je mee te geven. Dit moeten zij volgens de verzekeringsvoorwaarden aan jou leveren. Soms komt het voor dat een apotheker aangeeft dat je het geneesmiddel zelf moet betalen. Dit is niet de bedoeling als het gaat om een voorkeursgeneesmiddel. Je kunt in dat geval contact met ons opnemen. Wij spreken vervolgens jouw apotheker of apotheekhoudend huisarts hierop aan.

 • Wat als mijn apotheker zegt dat het voorkeursgeneesmiddel niet op voorraad is of niet leverbaar is?

  Als een geneesmiddel net wordt aangewezen als voorkeursgeneesmiddel, kan het zijn dat het tijdelijk niet of niet voldoende leverbaar is. De apotheker mag dan het geneesmiddel meegeven dat in de periode daarvoor het voorkeursgeneesmiddel was.

 • Wat betekent het preferentiebeleid voor mij?

  Het kan het zijn dat je bij de apotheek of apotheekhoudend huisarts een ander merk of andere verpakking meekrijgt. Het voorkeursgeneesmiddel bevat dezelfde werkzame stof als het middel dat je gewend bent.

 • Wat houdt het preferentiebeleid in?

  Preferentie betekent letterlijk voorkeur. Dat wil zeggen dat we het goedkoopste medicijn vergoeden, het voorkeursgeneesmiddel. Het gaat om hetzelfde geneesmiddel dat hetzelfde werkt, het zit alleen in een andere verpakking. Zo houden we de zorg betaalbaar en je premie zo laag mogelijk. Je betaalt dan geen verplicht en/of vrijwillig eigen risico.

 • Wat schrijft je arts voor?

  Wij hebben met artsen afgesproken dat zij de werkzame stof op het recept vermelden in plaats van een merknaam. De apotheker zorgt er dan voor dat je het voorkeursgeneesmiddel krijgt.


  Uitzonderingen
  Bij hoge uitzondering kan het voorkomen dat behandeling met het voorkeursgeneesmiddel voor jou medisch onverantwoord is. Bijvoorbeeld omdat je een allergie hebt voor een vul- of hulpstof van het voorkeursgeneesmiddel. Dan krijg je het andere, duurdere middel vergoed. Je arts vermeldt dan 'medische noodzaak' op het recept. De kosten van dit geneesmiddel vallen wel onder je eigen risico.


  Er kan alleen sprake zijn van medische noodzaak als je het voorkeursgeneesmiddel al een keer hebt gebruikt. Wij hebben apothekers gevraagd dit te controleren. Het is dus mogelijk dat de apotheker, in overleg met je arts, afwijkt van het recept en toch het voorkeursgeneesmiddel meegeeft.

 • Wat wordt vergoed?
  Je hebt altijd recht op vergoeding van de werkzame stof die je arts je voorschrijft. Een preferent middel wordt vergoed. Een niet-preferent geneesmiddel wordt alleen vergoed als de arts het gebruik van preferente geneesmiddel medisch niet verantwoord vindt. In andere gevallen moet je de kosten van het te dure geneesmiddel geheel zelf betalen.
 • Wat zijn de gevolgen voor mijn eigen risico als het preferente middel niet leverbaar is?

  Als de fabrikant aangeeft dat het geneesmiddel gedurende korte tijd niet leverbaar is, dan gaan we ervan uit dat er voldoende voorraad is om die korte periode te overbruggen. Het kan zijn dat de apotheek tijdelijk een ander merkloos geneesmiddel aflevert. Het nadeel hiervan is dat je dit geneesmiddel dan wel moet betalen van je eigen risico.

 • Wat zijn de voordelen voor de verzekerde van dit preferentiebeleid?
  Coöperatie VGZ brengt de preferente middelen niet ten laste van je verplicht en vrijwillig eigen risico.
 • Zien de geneesmiddelen er anders uit?
  Zeker is dat de verpakking (het doosje) verschillend is. Je kunt de oude en nieuwe verpakking vergelijken door te bekijken of op beide doosjes “WERKZAME STOF” staat. Is dat het geval dan heb je het goede geneesmiddel meegekregen. Is dit niet hetzelfde, neem dan contact op met je apotheker of apotheekhoudend huisarts.
Ziekenhuizen

Zorgverzekering - Ziekenhuizen

 • Bij welke ziekenhuizen kan ik terecht met Gewoon ZEKUR Vrij?
  Je kiest zelf je arts, specialist of ziekenhuis. De zorgverlener hoeft geen contract met ZEKUR te hebben. Kijk in de Zorgvinder als je niet weet welke zorgverlener je moet kiezen.
 • Bij welke ziekenhuizen kan ik terecht met Gewoon ZEKUR?

  Voor spoedeisende zorg en bevalling kan je overal terecht en krijg je 100% vergoeding van de zorgkosten. Ga je voor planbare zorg naar een door ons geselecteerd ziekenhuis, dan wordt 100% vergoed. Hier vind je een overzicht van de gecontracteerde ziekenhuizen.

 • Kan ik in de Zorgvinder de ziekenhuizen vinden waar ZEKUR een contract mee heeft gesloten?

  Ja. Je kunt ook zoeken op een specifieke behandeling om te zien met welke ziekenhuizen we daarvoor een contract hebben. In de Zorgvinder kun je daarnaast ook alle andere zorgverleners vinden waar ZEKUR een contract mee heeft gesloten. Dus naast de ziekenhuizen vind je daar bijvoorbeeld ook  fysiotherapeuten of verloskundigen.

 • Kan ik ook terecht bij een ziekenhuis waar ZEKUR geen contract mee heeft gesloten?

  Dat kan. Als je Gewoon ZEKUR Zorg hebt, betaal je dan wel een deel van de kosten zelf. Je krijgt voor je behandeling namelijk maximaal 80% van het gemiddelde gecontracteerde tarief vergoed. De overige kosten betaal je zelf. Houd daarnaast ook altijd rekening met je (vrijwillig) eigen risico of eigen bijdrage. 


  Als je Gewoon ZEKUR Vrij hebt, dan hoeft het ziekenhuis geen contract met ZEKUR te hebben en geldt er 100% vergoeding van het martkconforme tarief.  

 • Kan ik voor spoedeisende hulp of een bevalling wel terecht bij alle ziekenhuizen?

  Of je nu Gewoon ZEKUR Zorg hebt of Gewoon ZEKUR Zorg Vrij: voor spoedeisende hulp en bevallingen kun je altijd terecht bij elk ziekenhuis in Nederland.

 • Mijn behandeling begint in het ene jaar en eindigt in het volgende jaar. Wat betekent dat voor mijn eigen risico?

  Voor de meeste zorg geldt het eigen risico van het jaar waarin je behandeling plaatsvindt. Dus als je in december 2022 een behandeling hebt gehad, betaal je het eigen risico van 2022. En als je in 2023 een behandeling hebt gehad, betaal je het eigen risico van 2023. Dit geldt bijvoorbeeld voor fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en diëtetiek.


  Voor ziekenhuiszorg werkt dat anders. Ziekenhuizen rekenen nooit losse behandelingen af. Zij verzamelen meerdere behandelingen in een pakketje. Zo’n pakketje heet een diagnose behandel combinatie, een dbc. Een dbc eindigt als je behandeling klaar is of na een van tevoren bepaald aantal dagen. Voor de meeste ziekenhuiszorg is dit 120 dagen, voor operaties 42 dagen en voor geestelijke gezondheidszorg 365 dagen. Gaat je behandeling na deze periode nog verder, dan start er een vervolg-dbc. Het kan zijn dat je door een vervolg-dbc twee keer eigen risico moet betalen. Dit kan gebeuren als de vervolg-dbc in een ander kalenderjaar start dan de eerste behandeling en er nog eigen risico openstaat. Je kunt bij je zorgverlener navragen wanneer een vervolg-dbc wordt gestart. 


  Voorbeeld 1
  In november 2022 bezoek je een medisch specialist. Op dat moment start de dbc. In januari 2023 word je geopereerd. Je betaalt alleen over 2022 eigen risico, omdat de dbc nog doorloopt in 2023.


  Voorbeeld 2
  In november 2022 onderga je een operatie. De dbc mag na de operatie nog maximaal 42 dagen doorlopen en sluit dus in januari 2023. In maart moet je terug naar het ziekenhuis voor een nacontrole. Je specialist start een nieuwe dbc. Je betaalt eigen risico voor de operatie in 2022. Voor de nacontrole betaal je je eigen risico over 2023.

 • Wat is een dbc?

  Nederlandse ziekenhuizen, GGZ zorgverleners en verzekeraars declareren en betalen via de diagnose-behandelcombinaties (dbc’s). In een dbc worden de kosten voor het hele behandeltraject die bij een diagnose horen, samengevoegd en in één keer in rekening gebracht.


  De eerste keer dat je voor een behandeling naar een zorgverlener gaat, wordt een dbc geopend. Een dbc eindigt als de behandeling klaar is of na bepaald aantal dagen dat door de NZa is bepaald. Voor de meeste ziekenhuiszorg is dit 120 dagen, voor operaties 42 dagen en voor geestelijke gezondheidszorg 365 dagen. Het ziekenhuis of de GGZ zorgverlener stuurt de rekening naar de zorgverzekeraar of direct naar de patiënt (als er geen contract is met de verzekeraar).


  Duurt de behandeling langer, dan wordt een vervolg-dbc geopend. Het jaar waarin een dbc start, bepaalt welk eigen risico van welk jaar van toepassing is op de dbc. Het kan zijn dat je door een vervolg-dbc twee keer  eigen risico moet betalen. Dit kan gebeuren als de vervolg-dbc in een ander kalenderjaar start dan de eerste behandeling en er nog eigen risico openstaat. Je zorgverlener weet of en wanneer er een vervolg-dbc geopend wordt geopend. Vraag dit bij je zorgverlener na.

 • Wat kan ik doen als ik op dit moment onder behandeling ben bij een niet-gecontracteerd ziekenhuis of ik al een afspraak heb staan?

  Neem dan contact met ons op via chat of bel onze klantenservice van ZEKUR Zorg.

Reisverzekering

Zorgverzekering - Reisverzekering

 • 1 Hoe kan ik een reisschade melden?

  Vul het online schadeformulier in. Na het invullen kan je het formulier digitaal ondertekenen en online versturen. Dit formulier gebruik je voor het melden van een schade op de reisverzekering van jouw ZEKUR Zorgverzekering. 


  Beschrijf zo uitgebreid mogelijk over het ontstaan en de oorzaak van de schade. Stuur alle documenten die met de schade te maken hebben mee, zoals nota’s, foto's en andere bewijsstukken die met de schade te maken hebben. Deze kan je als bijlage uploaden tijdens het melden van je schade. 

 • 2 Hoe meld ik een ongeval tijdens mijn vakantie?

  Neem zo snel mogelijk contact op met de Univé Alarmcentrale. Deze is dag en nacht bereikbaar via +31 592 348 112. Bekijk de overige belangrijke telefoonnummers.

 • 3 Wat moet ik doen als ik langer dan 24 uur in het buitenland in een ziekenhuis moet verblijven?

  Als de arts je vertelt dat je langer dan 24 uur in het ziekenhuis moet verblijven, neem dan direct contact op met de ZEKUR Alarmcentrale:+31 40 297 57 60. Zij beoordelen dan wat er verder geregeld moet worden en kunnen eventuele extra kosten voorschieten die bij ons op je reisverzekering worden gedeclareerd.


  Zorg er altijd voor dat je bij het bellen met de ZEKUR Alarmcentrale je zorgpas bij de hand hebt. Deze vind je ook in de ZEKUR Zorg App

 • 4 Kan ik mijn doorlopende reisverzekering in mijn aanvullende zorgverzekering tussentijds beëindigen?

  De doorlopende reisverzekering in Aanvullend Buitenland of Extra ZEKUR is niet los opzegbaar. De aanvullende verzekering is opzegbaar voor 31 december. Dan wordt ook je aanvullende zorgverzekering stopgezet. Je bent niet dubbel verzekerd als je Aanvullend Buitenland of Extra ZEKUR hebt. Deze dekking is dan een aanvulling op een andere reisverzekering. Als bijvoorbeeld het verzekerd bedrag op je andere reisverzekering niet voldoende is, dan vult de reisverzekering in de aanvullende verzekering van ZEKUR het bedrag aan tot het verzekerde bedrag op deze verzekering.

 • 5 Ben ik dubbel verzekerd als ik een andere doorlopende reisverzekering en de reisverzekering van mijn aanvullende zorg verzekering heb?
  Je bent niet dubbel verzekerd als je Aanvullend Buitenland of Extra ZEKUR hebt. Deze dekking is dan een aanvulling op een andere reisverzekering. Als bijvoorbeeld het verzekerd bedrag op je andere reisverzekering niet voldoende is, dan vult de reisverzekering in de aanvullende verzekering van ZEKUR het bedrag aan tot het verzekerde bedrag op deze verzekering.
Online apotheek

Veelgestelde vragen online apotheek

 • Hoe kan ik mijn medicijnen bestellen?

  Je medicijnen bestel je makkelijk zelf via de app. Of maak gebruik van de slimme herhaalservice.

 • Hoe kan ik mijn medicijnen declareren?

  Het declareren van je medicijnen bij de online apotheek is zoals je gewend bent. Beide online apotheken hebben een contract met ons. Dat betekent dat je medicijnen die worden vergoed direct worden gedeclareerd door de apotheek bij ons. Hier hoef je zelf niks voor te doen. 

 • Hoe werkt de bezorging van mijn medicijnen?

  Je ontvangt een mail als de online apotheek je medicijnen gaat verzenden. Je weet dan ook direct of je medicijnen in de brievenbus worden bezorgd. Als het een pakket is ontvang je ook een track & trace code. Je kiest zelf de bezorgdag die jou het beste uitkomt. 

 • Kan ik ook bij mijn huidige apotheek terecht?

  Ja, je kan altijd kiezen naar welke apotheek je gaat. De online apotheek is niet verplicht.

 • Moet ik mijn huisarts laten weten als ik me inschrijf bij een online apotheek?

  Nee, dat hoeft niet. De online apotheek regelt dit voor jou. Zij vragen ook herhaalrecepten op. Hier hoef je zelf niks voor te doen.

 • Waarom biedt ZEKUR deze service aan?

  Bij ZEKUR doen we graag zoveel mogelijk online. De online apotheek past goed binnen deze keuze. En door gebruik te maken van de digitale mogelijkheden houden we zorg bereikbaar en betaalbaar.  

 • Welke medicijnen kan de online apotheek leveren?

  De online apotheek kan dezelfde medicijnen leveren als een gewone apotheek. Ook spoedmedicatie, medicijnrollen en medicijnen die gekoeld moeten worden. 

Begin
ZZP Aansprakelijkheidsverzekering

ZZP - Aansprakelijkheidsverzekering

 • Heeft ZEKUR een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
  Je kunt bij ons nog geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering af sluiten. We gaan deze in de toekomst wel aan onze verzekeringsbundels toevoegen.
 • Wat is het verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

  Bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt aan spullen van een ander of aan andere personen. Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de gevolgen van het maken van een beroepsfout. Bijvoorbeeld als je verkeerd advies hebt gegeven en jouw klant daardoor schade heeft of als je als boekhouder een fout maakt in de BTW-aangifte en de klant daardoor een boete krijgt. 
  De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zit in onze ZZP Verzekeringsbundel. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun je nog niet bij ons afsluiten.

 • Zeggen jullie mijn oude verzekering(en) op voor mij?

  Wij zeggen jouw oude verzekering niet op. Daarvoor kun je contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij, dan beëindigen zij de verzekering voor jou. Vraag dan na per welke datum de verzekering beëindigd wordt. Dat is dan de ingangsdatum van je verzekering bij ons. Kijk hier voor meer informatie.

Begin
Algemeen

Fietsverzekering - Algemeen

 • Ben ik per direct verzekerd bij ZEKUR Fiets?

  Als je een nieuwe fietsverzekering hebt aangevraagd bij ZEKUR gaat je verzekering in op de datum die jij kiest. Je kan op zijn vroegst de dekking laten ingaan op het tijdstip waarop je de fietsverzekering hebt aangevraagd. Wij vergoeden geen schade die voor dit tijdstip is ontstaan.


  Als je een fietsverzekering afsluit, heb je 14 dagen bedenktijd. In die periode kan je alsnog besluiten om er vanaf te zien, zonder gevolgen. Als je al premie hebt betaald, dan betalen wij die natuurlijk terug. 

 • Hoe kan ik schade of diefstal melden?

  Meld schade of diefstal zo snel mogelijk aan ZEKUR. Gebruik hiervoor het schadeformulier. Onderteken het ingevulde formulier, scan het en stuur het inclusief bijlagen via e-mail aan schadezekur@ybas.nl. Bel bij vragen naar Klantenservice ZEKUR Rijden 088-35 35 766.


  Algemene tips  • Meld je schade zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht, des te meer risico je loopt dat je schade niet meer kan worden behandeld.

  • Stuur alle mogelijk relevante (originele) bewijsstukken* via de post na.

  • Ben je de dupe geworden van diefstal? Doe dan altijd meteen aangifte bij de plaatselijke politie en stuur het originele proces-verbaal met de schademelding mee.

  • Bij grote schades kan er een schade-expert worden ingezet. Is er een schade-expert nodig, dan is het belangrijk dat je alle beschadigde zaken niet repareert, herstelt of weggooit voordat de expertise heeft plaatsgevonden. Zo kan de expert een zo goed mogelijk oordeel geven over de schade.


  *Relevante bewijsstukken zijn:  • Ingevuld schadeformulier

  • Proces-verbaal van aangifte bij de politie (mag een scan zijn)

  • Kopie of scan van de aankoopnota

  • Eventueel foto’s van de schade

  • Bij diefstal: twee originele fietssleutels waarvan er één sporen van gebruik heeft

  • Begroting van de reparatiekosten of gespecificeerde reparatienota


   

 • Hoe wordt de hoogte van mijn premie bepaald?

  Je premie wordt bepaald aan de hand van de waarde van je fiets en de postcode van je woonplaats.

 • Ik heb pechhulp nodig

  Bel de alarmcentrale van Allianz Global Assistance: +31 (0)20-851 22 94.

  Allianz is de partij die de pechhulp verleent.

 • Ik wil een wijziging doorgeven. Hoe kan ik dat doen?

  Wil je een wijziging aan ons doorgeven, bijvoorbeeld je verhuizing, stuur ons dan een mail. Vermeld hierin duidelijk:  • Je relatienummer of polisnummer 

  • Je NAW-gegevens

  • Het soort wijziging dat je wilt doorgeven

  • De relevante gegevens van deze wijziging

 • Is de schade ook verzekerd als ik iemand anders op mijn fiets laat rijden?

  Ja. 

 • Kan ik mijn verzekering opzeggen?

  Je fietsverzekering sluit je af voor 3 jaar. Tijdens deze looptijd kun je je verzekering niet opzeggen. Als je verhuist naar buitenland is je verzekering niet meer geldig.

 • Wat moet ik doen als mijn fiets gestolen is?

  Meld ons zo snel mogelijk dat je fiets gestolen is en stuur ons:

  • schadeformulier
  • proces-verbaal van aangifte bij de politie (mag een scan zijn)
  • aankoopnota (mag een scan zijn)
  • de twee bij ons geregistreerde fietssleutels. De nummers van deze sleutels geef je aan ons door bij het aanvragen van de verzekering en staan vermeld op je polis.

  Zodra wij alle benodigde stukken hebben ontvangen, beoordelen wij of je recht hebt op schadevergoeding. Uiterlijk op de zevende kalenderdag na het melden van de diefstal krijg je een bedrag overgemaakt naar je bankrekening. Dit bedrag is gelijk aan de verzekerde waarde van je fiets min een eventueel eigen risico. Wij moeten dan wel alle benodigde stukken binnen deze termijn van je hebben ontvangen.

  Wordt de fiets na uitbetaling teruggevonden? Neem dan contact met ons op. De schadevergoeding mag je houden, maar wij zijn eigenaar van de gestolen fiets.

 • Zeggen jullie mijn oude verzekering(en) op voor mij?

  Wij zeggen jouw oude verzekering niet op. Daarvoor kun je contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij, dan beëindigen zij de verzekering voor jou. Vraag dan na per welke datum de verzekering beëindigd wordt. Dat is dan de ingangsdatum van je verzekering bij ons. Kijk hier voor meer informatie.

Begin
Algemeen

Veelgestelde vragen autoverzekering

 • Ben ik per direct verzekerd bij ZEKUR Auto?

  Als je een nieuwe autoverzekering hebt aangevraagd bij ZEKUR gaat je verzekering in op de door jou gekozen datum. Tenzij we je – nog voor het afronden van je aanvraag - iets anders hebben gemeld. Het tijdstip waarop de autoverzekering is afgesloten is het vroegste moment waarop de dekking begint. Wij vergoeden dan ook geen schade die voor dit tijdstip is ontstaan.

  Als je een autoverzekering afsluit heb je 14 dagen bedenktijd. In die periode kan je alsnog besluiten om er vanaf te zien, zonder gevolgen. Als je al premie hebt betaald, dan betalen wij die natuurlijk terug.

 • Hoe kom ik aan een Groene Kaart?

  Zodra je ZEKUR Autoverzekering is afgesloten ontvang je per mail de Groene Kaart.
  De Groene Kaart is een internationaal verzekeringsbewijs voor je auto. 


  Binnen de Europese Unie is het voldoende als je deze digitaal kan tonen, bijvoorbeeld op je telefoon. Maar het is handig om de Groene Kaart uit te printen zodat je 'm bij je hebt. Dit kan in zwart-wit en hoeft niet op groen papier.


  In de volgende landen is de originele Groene Kaart wel verplicht.   • Albanië;

  • Bosnië en Herzegovina;

  • Iran;

  • Israël;

  • Marokko;

  • Moldavië;

  • Montenegro;

  • Oekraïne;

  • Servië;

  • Tunesië;

  • Turkije;

  • Joegoslavische Republiek;

  • Macedonië;

  • Rusland en Wit-Rusland  Ga je met je auto naar één van deze landen, dan heb je een originele Groene Kaart nodig. Deze kan je aanvragen via onze klantenservice. Je krijgt deze dan via de post toegestuurd.

 • Hoe wordt de hoogte van mijn premie bepaald?

  Je premie wordt bepaald aan de hand van je aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren, des te hoger je korting. Daarnaast zijn ook de volgende punten van invloed op de hoogte van de premie:  • leeftijd

  • postcode

  • gewicht van de auto

  • (alleen bij Cascodekking) de nieuwwaarde van de auto

 • Ik heb een leaseverklaring of buitenlandse no-claim verklaring. Nemen jullie de schadevrije jaren over?

  Schadevrije jaren die in een leaseverklaring of in een verklaring van een buitenlandse verzekeraar staan, nemen we niet over. Wij nemen alleen het aantal schadevrije jaren over die op jouw naam of op naam van je partner in Roy-data staan vermeld. Roy-data is een landelijke database die door alle Nederlandse verzekeringmaatschappijen wordt gebruikt om het aantal schadevrije jaren te registreren. Als je in een lease auto rijdt of in het buitenland verzekerd bent, staan er op jouw naam geen schadevrije jaren in Roy-data. Bij een lease auto staat de autoverzekering op naam van de leasemaatschappij of je werkgever. Schadevrije jaren die je hebt opgebouwd in het buitenland worden niet opgegeven in Roy-data.  

 • Ik wil de schadevrije jaren overnemen van mijn (ex-)partner. Kan dat?

  Ja dat kan. Stuur ons dan een afstandsverklaring waarmee de registratie van je (ex-)partner kan worden overgenomen uit Roy-data. Deze verklaring moet ingevuld en ondertekend zijn door de (ex-)partner die zijn/haar opgebouwde schadevrije jaren volledig overdraagt naar jou. Vraag het formulier bij ons op als je hier gebruik van wilt maken.


   

 • Ik wil een wijziging doorgeven. Hoe kan ik dat doen?

  Wil je een wijziging aan ons doorgeven, bijvoorbeeld je verhuizing of vervanging van je huidige auto door een nieuwe auto? Stuur ons dan een mail. Vermeld daarbij duidelijk:   • Je klantnummer 

  • Je NAW-gegevens 

  • Het soort wijziging dat je wilt doorgeven 

  • De relevante gegevens van deze wijziging

 • Is de schade ook verzekerd als ik iemand anders in mijn auto laat rijden?
  Ja, maar niet als deze persoon het meest in de auto rijdt (en dus hoofdbestuurder is) of geen in Nederland geldig rijbewijs heeft. Als die ander schade veroorzaakt, kunnen wel je Bonus Malus-korting en de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd omlaag gaan.
 • Kan ik mijn Extra ZEKUR Autoverzekering ook uitbreiden?
  Ja dat kan. Je kunt dit pakket uitbreiden met: 

  • Pechhulp Nederland 

  • Pechhulp Europa 

  • Schadeverzekering Inzittenden 

  • Rechtsbijstand

 • Kan ik mijn Gewoon ZEKUR Autoverzekering ook uitbreiden?
  Ja dat kan. Je kunt dit pakket uitbreiden met: 

  • Pechhulp Nederland 

  • Pechhulp Europa 

  • Schadeverzekering Inzittenden 

  • Rechtsbijstand

 • Pechhulp nodig?
  Bel onze alarmcentrale op 020 592 9152 en ZEKUR stuurt dan direct een monteur naar je toe.
 • Waarom betaal ik de eerste keer meer dan de maandpremie die de site aangaf?
  Als de polis ingaat na de 15e van de maand, dan wordt de eerste premie berekend vanaf de ingangsdatum tot en met de volgende maand. Bijvoorbeeld: de ingangsdatum is 16-7. De eerste premie is dan van 16-7 tot 1-9.
 • Waarom betaal ik de eerste keer minder dan de maandpremie die de site aangaf?
  Als de polis ingaat voor de 15e van de maand, dan wordt de eerste premie berekend over minder dan een maand. Bijvoorbeeld: de ingangsdatum is 10-7. De eerste premie is dan van 10-7 tot 1-8.
 • Waarom betaal ik incassokosten?

  De kosten voor het automatisch incasseren zijn de afgelopen jaren toegenomen. Daarom berekenen we vanaf 1 januari 2020 voor ZEKUR Auto € 0,35 incassokosten per maand in rekening. Dit bedrag is inclusief assurantiebelasting. Je kan zelf meehelpen de incassokosten laag te houden door je premie niet te storneren. En laat het ons direct weten als je van bank wisselt. Op die manier houden we de kosten zo laag mogelijk.

 • Waarvoor ben ik verzekerd als ik voor Extra ZEKUR kies?

  Met Extra ZEKUR ben je verzekerd voor schade die je aan anderen aanbrengt (WA) en ook bij schade aan je eigen auto. Naast een WA verzekering kun je kiezen uit een Beperkt Casco en een Volledig Casco verzekering: 

  Beperkt Casco:  • Brand 

  • Diefstal, inbraak, joyriding 

  • Ruitbreuk 

  • Botsing met loslopende dieren 

  • Storm, hagel, overstroming 

  • Kwaadwillige beschadiging en vandalisme 

  • Accessoires tot € 500,- zijn gratis meeverzekerd


  Volledig Casco: 

  • Brand

  • Diefstal, inbraak, joyriding

  • Ruitbreuk

  • Botsing met loslopende dieren

  • Storm en hagel

  • Van de weg raken

  • Botsing door eigen schuld

  • Vandalisme

  • Kwaadwillige beschadiging

  • Schade aan je eigen auto bij een aanrijding 

  • Accessoires tot € 500,- zijn gratis meeverzekerd  Accessoires tot € 5.000,- zijn makkelijk mee te verzekeren tegen een lage premie.

 • Waarvoor ben je verzekerd als je kiest voor Pechhulp Europa
  Met Pechhulp Europa is je auto zowel in Nederland als in het buitenland verzekerd (bij een verblijf van max. 120 dagen per jaar). De verzekering biedt dekking in de volgende landen: alle lidstaten van de Europese Unie inclusief Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland (met uitzondering van de Azoren en Madeira). De Pechhulp geldt niet in je eigen woonplaats, Vlieland en Schiermonnikoog. 

  De reparatie van de auto wordt uitgevoerd door een professionele hulpdienst ter plekke. Als reparatie niet mogelijk is, wordt de auto vervoerd naar de dichtstbijzijnde professionele hulpdienst. ZEKUR Pechhulp geeft maximaal twee keer per jaar recht op transport.

 • Waarvoor ben je verzekerd als je kiest voor Rechtsbijstand?
  Als je als autobezitter betrokken bent bij juridische kwesties rond je auto (bijvoorbeeld bij het verhalen van een schade op een aansprakelijke derde of bij aankoop- of reparatiegeschillen met je garage), dan brengt de Rechtsbijstandverzekering uitkomst. Daarmee krijg je deskundige juridische bijstand voor je eigen auto.
 • Wanneer kan ik mijn verzekering opzeggen?

  ZEKUR wil vooral dat haar klanten tevreden zijn en daarom is de verzekering tussentijds opzegbaar. Je kunt opzeggen per de eerste van een kalendermaand volgend op de opzegdatum of de eerste van een latere kalendermaand. 

  Je kunt een opzegging doorgeven door ons een mail te sturen. Vermeld daarbij dat het gaat om een opzegging en vermeld tevens je klantnummer en per welke datum je wenst op te zeggen.

 • Wanneer verandert je premie door schade?

  Als je schade hebt gemeld, kan je premie voor het volgende jaar worden aangepast. Wil je weten wat de gevolgen zijn voor je premie? De volgende regels gelden:   • Heb je het afgelopen jaar geen schade geclaimd op je verzekering? Je stijgt dan automatisch een trede op de Bonus Malus-ladder en je aantal schadevrije jaren verhogen wij met plus 1. 

  • Als de tegenpartij aansprakelijk is en we kunnen de schade op de tegenpartij verhalen, dan blijft je premie hetzelfde. 

  • Als je in het afgelopen jaar schade hebt gedeclareerd bij ons en wij hebben deze vergoed, krijg je minder Bonus Malus-korting. Bekijk de polisvoorwaarden voor de Bonus Malus-tabel. In dat geval worden je schadevrije jaren eveneens verminderd. Mocht je besluiten om alsnog het hele schadebedrag zelf te betalen, dan krijg je weer je oude Bonus Malus-korting terug. Terugbetalen kan binnen 12 maanden nadat wij de schadevergoeding hebben betaald. 

  • De volgende schade oorzaken hebben geen nadelige invloed op je Bonus Malus-korting: 


   • Brand 

   • Diefstal, inbraak, joyriding 

   • Ruitbreuk 

   • Botsing loslopende dieren 

   • Storm, hagel, overstroming 

   • Neervallen van luchtvaartuigen


 • Wanneer wordt de schade hersteld of de vergoeding betaald?
  Hoe snel je uitbetaald krijgt en hoe snel de schade aan je auto hersteld wordt, is afhankelijk van de soort verzekering en schade die je hebt. Het is in ieder geval belangrijk om zo snel mogelijk de schade bij ons te melden. 

  Schade aan de auto 
  Dan wordt eerst door een reparateur ingeschat wat de herstelkosten zijn. Bij grotere schades komt er binnen 2 werkdagen een expert kijken om een inschatting te maken. Uiteraard geldt: hoe groter de schade, des te langer duurt het schadeherstel. Als je naar een ASN Autoherstelbedrijf gaat, dan heb je geen eigen risico en krijg je een gratis leenauto tijdens de reparatieperiode. Ga je naar een andere schadehersteller, dan je eigen risico € 250,- en is er geen gratis vervangend vervoer. 

  Bij ruitvervanging is er geen gratis vervangend vervoer. Als je bij ruitvervanging naar een ASN Autoherstelbedrijf, Autotaalglas of Carglass gaat, dan is je eigen risico € 125,-. Ga je naar een andere schadehersteller, dan is je eigen risico € 250,-. 

  Letselschade 
  Eerlijk is eerlijk: de afhandeling van letselschade kan lang duren, soms wel langer dan een jaar. Dat komt doordat letselschadezaken vaak erg ingewikkeld zijn. Uiteraard proberen wij alles zo goed en snel mogelijk te regelen voor je, maar de tegenpartij moet dan ook goed meewerken.

 • Wat biedt de uitbreiding Pechhulp Nederland

  Deze verzekering biedt hulp bij pech onderweg en vervangend vervoer in heel Nederland. Dit geldt niet voor je eigen woonplaats, Vlieland en Schiermonnikoog. 


  De reparatie van de auto wordt uitgevoerd door een professionele hulpdienst ter plekke. Als reparatie niet mogelijk is, wordt de auto vervoerd naar de dichtstbijzijnde professionele hulpdienst of naar een op te geven adres in Nederland.

 • Wat doe je als je auto gestolen is?

  Is je auto gestolen en heb je Extra ZEKUR Auto met Volledige Cascodekking? Koop dan niet meteen een andere auto. Als je auto binnen 30 dagen onbeschadigd wordt teruggevonden, dan ben je verplicht je auto terug te nemen. De reparatiekosten van de schade aan je auto, die tijdens de diefstal zijn ontstaan worden door ons vergoed.

 • Zeggen jullie mijn oude verzekering(en) op voor mij?

  Wij zeggen jouw oude verzekering niet op. Daarvoor kun je contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij, dan beëindigen zij de verzekering voor jou. Vraag dan na per welke datum de verzekering beëindigd wordt. Dat is dan de ingangsdatum van je verzekering bij ons. Kijk hier voor meer informatie.

Begin
Algemeen

Woonverzekering - Algemeen

 • Als ik met mijn samenwonende partner een ZEKUR Wonen Duo afsluit en de polis komt op naam van mijn partner. Ben ik dan ook voor bijvoorbeeld Aansprakelijkheid verzekerd?

  Ja, als jij bij je partner inwoont, ben je verzekerd. Voor de partnerdekking van de particuliere aansprakelijkheidsverzekering wordt in de polisvoorwaarden bepaald dat de inwonende partner onder de dekking valt.

 • Ik ben uitwonende student. Tot welke leeftijd kan ik mijn studentenwoonverzekering bij ZEKUR afsluiten?

  Je kunt ZEKUR Wonen Student afsluiten tot 28 jaar. Ben je ouder dan 27? Dan wordt je verzekering automatisch overgezet naar ZEKUR Wonen Single. Ben je geen student meer? Geef dat dan even aan ons door, zodat je bundel overgezet kan worden.

 • Ik ga binnenkort verhuizen

  Als je gaat verhuizen moet je in ieder geval je persoonsgegevens en je nieuwe adres gegevens doorgeven via een mail. De gegevens die ZEKUR vanuit de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) ontvangt, kunnen we helaas niet overnemen in de registratie van ZEKUR Wonen. Wijzigingen in je persoonsgegevens zul je daarom aan ons moeten melden.

 • Ik heb een appartement, is het dan nodig om een Woonhuisverzekering af te sluiten?
  Dit is niet altijd nodig. Controleer of de Vereniging van Eigenaren (VvE) een woonhuisverzekering (opstalverzekering) heeft geregeld.

  In de meeste gevallen is met een appartement sprake van een gezamenlijk eigendom en kent het veelal een Vereniging van Eigenaren. Deze draagt zorg voor een woonhuisverzekering voor de gehele opstal, dat wil zeggen het gehele gebouw van de eigenaren tezamen.

  Als er geen woonhuisverzekering door de vereniging is afgesloten of er is geen VVE dan kan de eigenaar zijn eigen appartement verzekeren en komt er een zogenaamde appartementenclausule op de polis.
 • Ik wil een wijziging doorgeven. Hoe kan ik dat doen?

  Wil je een wijziging aan ons doorgeven, bijvoorbeeld omdat je gezinssituatie is gewijzigd of omdat je gaat samenwonen? Stuur ons dan een mail. Vermeld daarbij duidelijk:   • Je klantnummer

  • Je NAW-gegevens

  • Het soort wijziging dat je wilt doorgeven

  • De relevante gegevens van deze wijziging

 • Ik wil mijn ZEKUR Wonen Bundel opzeggen. Hoe doe ik dat?

  De ZEKUR Wonen Bundel is tussentijds opzegbaar. Je kunt opzeggen per de eerste van een kalendermaand volgend op de opzegdatum, of de eerste van een latere kalendermaand. Je kunt een opzegging doorgeven door ons een mail te sturen. Vermeld daarbij dat het gaat om een opzegging en vermeld tevens je klantnummer en per welke datum je wenst op te zeggen.

 • Ik woon in een container woning. Kan ik me bij jullie verzekeren?

  Als je in een containerwoning woont, kan je bij ons geen ZEKUR Wonen afsluiten. 

 • Kan ik schade ook via email melden?
  Ja, dit raden we juist aan. Lees op de pagina Schade melden wat te doen in geval van schade.
 • Tot welk bedrag keert ZEKUR uit bij schade?
  Bij ZEKUR keren we gewoon de schade uit tot maximaal het verzekerde bedrag, dit verschilt wel of je student, starter of samenwonend bent. Zo ben je nooit onderverzekerd!


  Voorbeeld:

  Je inboedel heb je verzekerd voor € 75.000,-, terwijl deze in werkelijkheid € 100.000,- waard is. Je bent in dit geval 25% onderverzekerd.
  De meeste verzekeraars keren bij schade gedeeltelijk uit bij onderverzekering, namelijk het verzekerd percentage. Bijvoorbeeld: je hebt een brandschade aan je inboedel van € 4.000,-.
  Dat betekent: 75% van € 4.000,- = € 3.000,-. ZEKUR keert de schade echter uit tot het verzekerde bedrag, nl: € 4.000,-.
 • Waarom betaal ik de eerste keer meer dan de maandpremie die de site aangaf?
  Als de polis ingaat na de 15e van de maand, dan wordt de eerste premie berekend vanaf de ingangsdatum tot en met de volgende maand. Bijvoorbeeld: de ingangsdatum is 16-7. De eerste premie is dan van 16-7 tot 1-9.
 • Waarom betaal ik de eerste keer minder dan de maandpremie die de site aangaf?
  Als de polis ingaat voor de 15e van de maand, dan wordt de eerste premie berekend over minder dan een maand. Bijvoorbeeld: de ingangsdatum is 10-7. De eerste premie is dan van 10-7 tot 1-8.
 • Waarom betaal ik incassokosten?

  De kosten voor het automatisch incasseren zijn de afgelopen jaren toegenomen. Daarom berekenen we vanaf 1 januari 2020 incassokosten in rekening. Heb je de woonverzekeringsbundel voor Student of Single, dan betaal je € 0,20 per maand. Voor Duo, Eenoudergezin en Gezin betaal je € 0,35 per maand. Dit bedrag is inclusief assurantiebelasting. Je kan zelf meehelpen de incassokosten laag te houden door je premie niet te storneren. En laat het ons direct weten als je van bank wisselt. Op die manier houden we de kosten zo laag mogelijk.

 • Waarvoor ben ik verzekerd als ik voor Extra ZEKUR kies?

  Extra ZEKUR is onze uitgebreide verzekeringsbundel. Naast de basisbundel kies je hiermee ook voor de Doorlopende Reisverzekering, de Ongevallenverzekering, de Rechtsbijstandverzekering en de Multimedia Buitenshuisverzekering.

  Je kunt deze bundel uitbreiden met de Woonhuisverzekering inclusief Glasverzekering, Annuleringsverzekering, Extra Buitenshuisverzekering, Extra Ongevallenverzekering en Extra Rechtsbijstandverzekering.

 • Waarvoor ben ik verzekerd als ik voor Gewoon ZEKUR kies?
  Gewoon ZEKUR is de basisbundel waarin de verzekeringen zitten die je minimaal nodig hebt als je op jezelf woont. Hierin zit een Inboedel- en Aansprakelijkheidsverzekering.
 • Zeggen jullie mijn oude verzekering(en) op voor mij?

  Wij zeggen jouw oude verzekering niet op. Daarvoor kun je contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij, dan beëindigen zij de verzekering voor jou. Vraag dan na per welke datum de verzekering beëindigd wordt. Dat is dan de ingangsdatum van je verzekering bij ons. Kijk hier voor meer informatie.

Aansprakelijkheidsverzekering

Woonverzekering - Aansprakelijkheidsverzekering

 • Geldt de Aansprakelijkheidsverzekering wereldwijd?
  Ja. Met de aansprakelijkheidsverzekering van ZEKUR ontvang je wereldwijde dekking bij schade door jou veroorzaakt.
 • Tot welk bedrag ben ik verzekerd met de Aansprakelijkheidsverzekering?
  Hieronder staan de verzekerde bedragen vermeld per woonsituatie.


  • Student uitwonend: € 500.000,- 
  • Single: € 1.000.000,- 
  • Duo: € 1.000.000,-
 • Wat is het eigen risico van de Aansprakelijkheidsverzekering?
  Er geldt geen eigen risico. Bekijk de polisvoorwaarden ZEKUR Wonen voor meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekering.
 • Wat vergoedt de Aansprakelijkheidsverzekering?

  Met de Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor aansprakelijkheid voor materiële schade en letselschade veroorzaakt aan anderen dan jijzelf. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. Met deze verzekering bescherm je jezelf tegen financiële problemen als gevolg van schade die jij hebt veroorzaakt.

Annuleringsverzekering

Woonverzekering - Annuleringsverzekering

 • Tot welk bedrag ben je verzekerd met de Annuleringsverzekering van ZEKUR Wonen?

  Hieronder staan de verzekerde bedragen vermeld per woonsituatie. 


  Student uitwonend
  € 1.250,- per reis en max. € 2.500,- per jaar

  Single
  € 1.250,- per reis en max. € 2.500,- per jaar

  Duo
  € 2.500,- per reis en max. € 5.000,- per jaar


  Eenoudergezin
  € 1.250,- per reis en max. € 5.000,- per jaar


  Gezin 
  € 1.250,- per reis en max. € 6.000,- per jaar

 • Waarvoor ben je verzekerd met de Annuleringsverzekering?

  De verzekering keert onder andere uit als je vakantie niet doorgaat of moet worden afgebroken als gevolg van:   • Onvrijwillige werkloosheid van jou of je partner 

  • Overlijden/ziekte of ongevalletsel van jou of je familieleden 1e en 2e graad 

  • Overlijden/ziekte of ongevalletsel van familie/vrienden in het buitenland waar jij verblijft of zou verblijven 

  • Zwangerschap, medisch noodzakelijke operatie en vertraging van het openbaar vervoer

 • Wat is het eigen risico voor de Annuleringsverzekering?

  Sluit de Doorlopende Annuleringsverzekering af voordat je een reis boekt of binnen 7 dagen nadat je je reis hebt geboekt.

Buitenshuisverzekering

Woonverzekering - Buitenshuisverzekering

 • Tot welk bedrag ben je verzekerd met de Multimedia Buitenshuisverzekering?
  Hieronder staand de verzekerde bedragen vermeld per woonsituatie. 

  Student uitwonend

  € 1.500,- per gebeurtenis en max. € 2.000,- per verzekeringsjaar

  Single

  € 1.500,- per gebeurtenis en max. € 2.000,- per verzekeringsjaar


  Duo

  € 2.000,- per gebeurtenis en max. € 2.500,- per verzekeringsjaar

 • Waarvoor ben je verzekerd met de Multimedia Buitenshuisverzekering?
  De Multimedia Buitenshuisverzekering van ZEKUR keert onder andere uit bij schade door brand, diefstal, vermissing, neerslag, storm en andere plotseling van buiten komende gebeurtenissen.
  Het eerste jaar zijn je spullen verzekerd voor de nieuwwaarde, daarna voor de dagwaarde.
 • Wat is het eigen risico van de Multimedia Buitenshuisverzekering?
  Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis. Je kunt er ook voor kiezen je eigen risico af te kopen, dan betaal je een iets hogere premie.
 • Wat vergoedt de Multimedia Buitenshuisverzekering?

  Verzekerd zijn onder andere je foto- film- video- radio- tv- en navigatieapparatuur, laptop, MP3/4-speler, ipod, dvd’s, LCD schermen en je telefoon. Wil je ook verzekerd zijn voor bijvoorbeeld je sportuitrusting, muziekinstrumenten, kleding of horloge? Dan kun je deze verzekering makkelijk uitbreiden met de Extra Buitenshuisverzekering van ZEKUR.

Doorlopende Reisverzekering

Woonverzekering - Doorlopende Reisverzekering

 • Ik ga voor stage naar het buitenland. Ben ik daarvoor ook verzekerd met mijn Doorlopende Reisverzekering?
  Met de Doorlopende Reisverzekering van ZEKUR ben je het hele jaar door verzekerd en kent een aaneengesloten dekkingsperiode van 180 dagen. Je hoeft dus niet meer voor elk buitenlands tripje of stage een losse reisverzekering af te sluiten. Handig!
 • Kent de Doorlopende Reisverzekering een wereldwijde dekking?
  Ja. De Doorlopende Reisverzekering van ZEKUR heeft een wereldwijde dekking inclusief winter- en onderwatersporten en een aaneengesloten dekkingsperiode van maar liefst 180 dagen.
 • Wat is het eigen risico van de Doorlopende Reisverzekering?
  Per gebeurtenis geldt een eigen risico van € 50,- bij schade aan je bagage en/of geld. Je kunt er ook voor kiezen je eigen risico af te kopen, dan betaal je een iets hogere premie.
 • Wat vergoedt de Doorlopende Reisverzekering?

  De verzekering keert onder andere uit in de volgende gevallen: 


     • Na schade aan je bagage door diefstal, verlies, vermissing of beschadiging 

  • Bij repatriëring per ambulance en vliegtuig, opsporing en reddingsacties en transport van het stoffelijk overschot i.v.m. overlijden 

  • In geval van medische kosten tijdens een reis of verblijf, voor zover die niet vergoed worden door je zorgverzekering


   

 • Welke situaties zijn verzekerd met de Doorlopende Reisverzekering?

  De dekking geldt alleen voor reizen en/of verblijf tijdens:   • Vakantie

  • Vrijwilligerswerkzaamheden 

  • Studie, stage en au-pair in het buitenland 

  • Werkzaamheden in het buitenland, alleen als deze werkzaamheden bestaan uit het bezoeken van een symposium, congres, toezichthoudende of administratieve werkzaamheden

Extra Buitenshuisverzekering

Woonverzekering - Extra Buitenshuisverzekering

 • Tot welk bedrag ben je verzekerd met de Extra Buitenshuisverzekering?
  Hieronder staan de verzekerde bedragen vermeld per woonsituatie. 

  Student uitwonend

  € 2.000,- per gebeurtenis en max. € 2.000,- per verzekeringsjaar


  Single

  € 2.000,- per gebeurtenis en max. € 2.000,- per verzekeringsjaar


  Duo

  € 2.500,- per gebeurtenis en max. € 2.500,- per verzekeringsjaar

 • Wat is het eigen risico van Extra Buitenshuisverzekering?
  Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis. Je kunt er ook voor kiezen je eigen risico af te kopen, dan betaal je een iets hogere premie.
Extra Ongevallenverzekering

Woonverzekering - Extra Ongevallenverzekering

 • Tot welk bedrag ben je verzekerd bij de Extra Ongevallenverzekering?
  De verzekerde bedragen per woonsituatie zijn als volgt:


  Student

  Uitkering overlijden € 25.000,-

  Uitkering blijven invaliditeit* € 100.000,-


  Single
  Uitkering overlijden € 25.000,-
  Uitkering blijven invaliditeit* € 100.000,-


  Duo
  Uitkering overlijden € 25.000,-

  Uitkering blijven invaliditeit* € 100.000,-


  Dit zijn de totaalbedragen van Extra ZEKUR in combinatie met Extra Ongevallen.


   *Het bedrag is afhankelijk van de mate van blijvende invaliditeit.
 • Wat is het eigen risico van de Extra Ongevallenverzekering?
  Er geldt geen eigen risico.
Extra Rechtsbijstandverzekering

Woonverzekering - Extra Rechtsbijstandverzekering

 • Tot welk bedrag ben je verzekerd met een Extra Rechtsbijstandverzekering?
  ZEKUR neemt de interne kosten (kosten voor het juridisch advies) onbeperkt voor haar rekening. Voor de externe kosten (bijvoorbeeld de kosten van een advocaat) geldt een maximum van € 10.000,- per gebeurtenis. Er is al dekking als het onderwerp van geschil minimaal € 125,- bedraagt. 

  Voor verkeerschade (ongeval, aanrijding en letselschade) geldt een dekking binnen Europa en binnen niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse zee. Voor consumentenzaken en wonen geldt alleen een dekking binnen Nederland.

 • Waarvoor ben je verzekerd bij een Extra Rechtsbijstandverzekering?
  Met de Extra Rechtsbijstandverzekering krijg je een uitgebreidere dekking. Zo zijn naast huurkwesties ook geschillen rond aan- en verkoop van een woning verzekerd, en is er dekking bij arbeidsconflicten en geschillen over studiefinanciering.
 • Wat is het Eigen Risico van de Extra Rechtsbijstandverzekering?
  Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis. Je kunt er ook voor kiezen je eigen risico af te kopen, dan betaal je een iets hogere premie.
 • Wat vergoedt de Extra Rechtsbijstandverzekering?

  Er geldt een dekking voor onder andere:   • Verzekeringsrecht 

  • Burenrecht 

  • Geschillen rond aan- en verkoop van een woning (die dient voor eigen bewoning) 

  • Juridisch advies bij echtscheiding 

  • Bij geschillen over auto's, motoren, scooters, bromfietsen en pleziervaartuigen, bijvoorbeeld bij aankoop, reparatie of verzekering 

  • Bij geschillen over studiefinanciering 

  • Bij arbeidsconflicten 

  • Bij conflicten als uitkeringsgerechtigde 

  • Bij geschillen over pensioenuitkering of pensioenaanspraak   Natuurlijk zijn de basisdekkingen van de Rechtsbijstandverzekering hier ook bij inbegrepen.


   

Inboedelverzekering

Woonverzekering - Inboedelverzekering

 • Ik heb zelf iets kapot gemaakt in huis. Krijg ik dat vergoed?
  Nee, wanneer je zelf iets hebt stuk gemaakt, wordt dat niet door de inboedelverzekering vergoed.
 • Moet ik glas apart verzekeren?
  Wanneer je in een huurhuis woont, is het afsluiten van een inboedelverzekering voldoende. Want het pand waarin je woont is dan meestal verzekerd via de verhuurder. Ben je in het bezit van een eigen woning, dan kun je zelf een woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd) afsluiten. Deze is inclusief de glasverzekering.
 • Tot welk bedrag ben ik verzekerd met de inboedelverzekering?
  Onderstaand staan de verzekerde bedragen per woonsituatie:

  Student uitwonend
  Inboedel: Max. tot € 10.000,-
  Audio/computer: € 2.500,-
  Contant geld: € 250,-
  Vergoeding hotelkosten: € 10.000,-

  Single
  Inboedel: Max. tot € 75.000,-
  Audio/computer: € 2.500,-
  Contant geld: € 250,-
  Vergoeding hotelkosten: € 10.000,-

  Duo
  Inboedel: Max. tot € 100.000,-
  Audio/computer: € 2.500,-
  Contant geld: € 500,-
  Vergoeding hotelkosten: € 10.000,-


  Gezin
  Inboedel: Max tot € 100.000,-
  Audio/computer: € 2.500,-
  Contant geld: € 500,-
  Vergoeding hotelkosten: € 20.000,-


  Eenoudergezin
  Inboedel: Max tot € 100.000,-
  Audio/computer: € 2.500,-
  Contant geld: € 500,-
  Vergoeding hotelkosten: € 20.000,-

 • Wat is het eigen risico van de Inboedelverzekering?
  Per gebeurtenis geldt een eigen risico van € 125,-. Voor diefstal geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Je kunt er ook voor kiezen je eigen risico af te kopen, dan betaal je een iets hogere premie.
 • Wat wordt niet vergoed door de Inboedelverzekering?
  Van de verzekering is uitgesloten schade aan de inboedel indien dit veroorzaakt is door of het gevolg is van: 

  • herstelwerkzaamheden, aan- of verbouw, constructiefouten, verzakking of instorting van het gebouw;

  • slijtage, achterstallig onderhoud of ontwerpfouten; geleidelijke aantasting van het woonhuis of delen daarvan door verontreiniging of aantasting van bodem, lucht of water; 

  • geleidelijk werkende weersinvloed; regen, hagel, sneeuw of smeltwater, binnengedrongen door openstaande deuren, ramen of luiken; 

  • instorten, zetten, verzakken, krimpen of uitzetten van gebouwen met inbegrip van funderingen; 

  • overstroming; 


   • neerslag binnengedrongen door openstaande ramen, deuren of luiken; 

   • vochtdoorlating van muren; 

   • constructiefouten of slecht onderhoud van de woning; 

   • grondwater, tenzij binnengedrongen via afvoerleidingen en daarop aangesloten installaties en toestellen; 

   • instorting van de woning als gevolg van overdruk door neerslag; vandalisme in leegstaande gebouwen; 


  • beschadiging door graffiti, bekladden, beschilderen e.d. door vandalisme; 

  • diefstal of verlies van geld als gevolg van misbruik van een pasje met gebruik van de pincode;

  • ongedierte, insecten, schimmels en bacteriën

  • op moment dat je je woonhuis hebt verhuurd


  Schade aan zakelijke goederen en schade door zakelijk gebruik is niet verzekerd. 
 • Wat wordt vergoed door de Inboedelverzekering?

  Met de Inboedelverzekering van ZEKUR zijn je al bezittingen automatisch verzekerd. De verzekering keert onder andere uit bij schade door brand, blikseminslag, ontploffing, storm, water/neerslag, diefstal* en vandalisme. Mocht je woning onbewoonbaar raken door bijvoorbeeld brand, dan worden ook je hotelkosten voor je betaald.

  Bij onherstelbare schade aan je spullen krijg je in veel gevallen de nieuwwaarde vergoed (afhankelijk het product). Zijn je spullen wel te herstellen, dan krijg je de herstelkosten vergoed. Voor onder andere fietsen, bromfietsen en zonweringen krijg je de dagwaarde terug. Dat geldt ook voor spullen die vóór de schade minder waard waren dan 40% van de nieuwwaarde, bijvoorbeeld een televisie van tien jaar oud.


   *Bij ZEKUR Wonen Student geldt diefstal na braak.

Ongevallenverzekering

Woonverzekering - Ongevallenverzekering

 • Tot welk bedrag ben je verzekerd per woonsituatie?

  De verzekerde bedragen per woonsituatie zijn als volgt:


  Student

  Uitkering overlijden € 7.500,-
  Uitkering blijven invaliditeit* € 30.000,-


  Single
  Uitkering overlijden € 7.500,-
  Uitkering blijven invaliditeit* € 30.000,-


  Duo
  Uitkering overlijden € 7.500,-
  Uitkering blijven invaliditeit* € 30.000,-


   *De uitkering is afhankelijk van de mate van blijvende invaliditeit.

 • Waarvoor ben je verzekerd met de Ongevallenverzekering?
  Een ongeluk zit in een klein hoekje. En de gevolgen kunnen zeer ingrijpend zijn, bijvoorbeeld in het geval van blijvend lichamelijk letsel of overlijden. Je wilt je dan helemaal niet bezighouden met de financiële gevolgen. Met de uitkering van deze verzekering kun je bijvoorbeeld extra en onvoorziene kosten opvangen, zoals bijzondere voorzieningen aan je auto of woning en revalidatiekosten.
 • Wat is het eigen risico van de Ongevallenverzekering?
  Er geldt geen eigen risico.
 • Wat vergoedt de Ongevallenverzekering?

  De Ongevallenverzekering van ZEKUR keert uit wanneer je geheel of gedeeltelijk blijvend invalide wordt en bij overlijden. De wereldwijde dekking geldt 24 uur per dag, dus ook tijdens werk, op school, onderweg, thuis en tijdens je vakanties in het buitenland.

Rechtsbijstandverzekering

Woonverzekering - Rechtsbijstandverzekering

 • Tot welk bedrag ben je verzekerd bij de Rechtsbijstandverzekering?
  ZEKUR neemt de interne kosten (kosten voor het juridisch advies en het in behandeling nemen en afhandelen van de zaak) onbeperkt voor haar rekening. Voor de externe kosten (bijvoorbeeld de kosten van een advocaat) geldt een maximum van € 7.500,- per gebeurtenis. Er is al dekking als het onderwerp van geschil minimaal € 125,- bedraagt.

  Voor verkeerschade (ongeval, aanrijding en letselschade) geldt een dekking binnen Europa en binnen niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse zee. Voor consumentenzaken en wonen geldt alleen een dekking binnen Nederland.

  De Rechtsbijstandverzekering geldt alleen voor conflicten die minimaal drie maanden na de ingangsdatum van de verzekering zijn ontstaan en conflicten die bij het afsluiten van de verzekering nog niet bekend waren.
 • Waarvoor ben je verzekerd bij de Rechtsbijstandverzekering?
  Iedereen kan met een juridisch conflict te maken krijgen. Bijvoorbeeld als je ruzie hebt met je buren of je huurbaas. En dat conflict kan soms hoog oplopen. Met de Rechtsbijstandverzekering van ZEKUR krijg je hulp van juristen en eventueel advocaten als je een conflict hebt. Zo sta je er niet alleen voor.
 • Wat vergoedt de Rechtsbijstandverzekering?

  Met de Rechtsbijstandverzekering van ZEKUR ben je verzekerd voor consumentengeschillen, huurkwesties, ontslag, letselschade en schade die je hebt opgelopen als voetganger of fietser in het verkeer. Er geldt een dekking voor onder andere:   • Consumentengeschillen 

  • Ontslag 

  • Letselschade 

  • Aanrijding en ongeval (bijvoorbeeld als voetganger, fietser, passagier of bevoegd bestuurder van een motorrijtuig). Zowel bij materiële als letselschade wordt rechtsbijstand verleend 

  • Huurkwesties (bijvoorbeeld over een studentenkamer)


   

Woonhuisverzekering

Woonverzekering - Woonhuisverzekering

 • Hoe weet ik wat de WOZ-waarde van mijn huis is?
  De WOZ-waarde wordt elk jaar vastgesteld door de gemeente waarin je woont. Je krijgt daar schriftelijk bericht van.
 • Wat is het eigen risico van de Rechtsbijstandverzekering?
  Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis. Je kunt er ook voor kiezen je eigen risico af te kopen, dan betaal je een iets hogere premie.
 • Wat is het eigen risico van de Woonhuisverzekering?
  Bij schade na brand, water en inbraak geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis. Voor schade na storm geldt een eigen risico van € 250,-. Je kunt er ook voor kiezen je eigen risico af te kopen, dan betaal je een iets hogere premie.
 • Welke schade dekt de Woonhuisverzekering niet?
  Dit zijn in de meeste gevallen oorzaken die vaak op een andere verzekering te verhalen zijn of niet voorkomen bij normaal onderhoud of gebruik van de woning, zoals: opzettelijke schade, molest, atoomkernreactie, aardbeving en/of vulkanische uitbarsting, overstroming. Er is een begrenzing dekking op schade als gevolg van terrorisme.

  Lees ook de polisvoorwaarden, artikel 3, welke uitsluitingen van toepassing zijn op de Woonhuisverzekering.
 • Welke schade dekt de Woonhuisverzekering?

  Schade aan je woonhuis is verzekerd tot een bedrag van maximaal € 300.000,- per gebeurtenis.
  De Woonhuisverzekering van ZEKUR biedt een uitgebreide dekking voor schade aan je eigen woning, inclusief eventuele bijgebouwen. De verzekering keert onder andere uit bij schade door brand, blikseminslag, ontploffing, storm, water/neerslag, braak en vandalisme.


  In de polisvoorwaarden lees je welke uitsluitingen van toepassing zijn voor de Woonhuisverzekering.

Begin
Zorg
Wonen
Auto
Fiets
ZZP