We hebben alle informatie over het regelen van zorg voor jou op een rijtje gezet. Vind een ziekenhuis, fysiotherapeut of andere zorgverlener bij jouw in de buurt. Of lees meer over hoe wij je helpen met wachtlijstbemiddeling of het regelen van een second opinion. 

Zorg regelen

Vind een zorgverlener

In de Zorgvinder vind je alle zorgverleners in Nederland. En je ziet meteen of een zorgverlener een contract met ons heeft. Je kan zoeken op zorgsoort, specialisme of zorgverlener.

Naar de Zorgvinder

Gewoon ZEKUR Zorg Basis en ziekenhuizen

Heb je de basisverzekering Gewoon ZEKUR Zorg Basis, dan is het goed te weten dat deze basisverzekering in 2024 geen budgetpolis meer is. Je kan dan naar veel meer ziekenhuizen. We streven er naar met alle ziekenhuizen afspraken te maken. Zo heb je altijd een ziekenhuis bij jou in de buurt. Voor spoedeisende hulp en bevalling kan je sowieso bij elk ziekenhuis terecht. Maak voor planbare zorg gebruik van de zorgverleners waarmee we afspraken hebben gemaakt, dan worden de kosten 100% vergoed. Je betaalt wel het eigen risico. 

Meer over ziekenhuizen

Gewoon ZEKUR Zorg Plus en ziekenhuizen

Met Gewoon ZEKUR Zorg Plus kan je naar elk ziekenhuis en elke zorgverlener. Deze hoeft geen contract met ons te hebben. In de Zorgvinder vind je alle ziekenhuizen in Nederland. 

Naar de Zorgvinder

Machtiging aanvragen

Voor sommige zorg heb je vooraf toestemming nodig om een vergoeding te krijgen. Pas als je toestemming hebt, krijg je de kosten vergoed. In de verzekeringsvoorwaarden vind je voor welke zorg je toestemming nodig hebt. 

Zo vraag je een machtiging aan

Wachtlijstbemiddeling

Er zijn landelijk maximaal aanvaardbare wachttijden afgesproken. Sta je op een wachtlijst en en duurt het wachten langer dan de afgesproken wachttijden? Neem dan contact met ons op. Met wachtlijstbemiddeling gaan we kijken of je ergens anders sneller aan de beurt bent.

Meer over wachtlijstbemiddeling

Second opinion

Twijfel je aan de diagnose of de behandeling van de behandelend arts, dan kan je de mening van een 2e arts vragen. Deze arts beoordeelt de diagnose of behandeling opnieuw. 

Zo werkt een second opinion

Persoonsgebonden budget, pgb

Een pgb is een bedrag waarmee je zelf jouw zorg regelt. Kijk of je in aanmerking komt en hoe je een pgb aanvraagt.

Lees meer over pgb

Langdurige zorg

Als je gebruik maakt van langdurige zorg of als je verwacht dit binnenkort nodig te hebben, dan kan je dit regelen via een zorgkantoor.

Lees meer over langdurige zorg