Second opinion

Ben je niet zeker of een diagnose of behandeling van je medisch specialist de juiste is, dan helpen we graag een second opinion te krijgen. Een andere arts beoordeelt de uitkomsten van de diagnose of behandeling dan opnieuw. 

Hoe een second opinion in zijn werk gaat

 
  1. Vertel je behandelend arts of huisarts dat je een second opinion wilt. De arts geeft je hiervoor een verwijzing.
  2. Bel met onze zorgadviseurs op 088-131 1618. Je kunt ons bereiken op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur.
  3. Onze zorgadviseurs leggen je uit hoe je een second opinion regelt en zoeken uit waar je het beste naar toe kunt gaan. Je kunt dit ook met je de behandeld arts bepalen.
  4. Maak met de verwijzing een afspraak voor een second opinion bij een andere arts.
  5. Met het beoordeling van de tweede medisch specialist ga je terug naar je eerste behandelend arts. Je bespreekt de beoordeling en bekijkt samen welke vervolgstappen nodig zijn. Kom je er samen niet uit, neem dan contact op met onze zorgadviseurs.

Vergoeding second opinion


Als de second opinion wordt uitgevoerd bij een ziekenhuis waarmee wij een contract hebben, vergoeden wij deze volledig. Kijk voor de gecontracteerde zorgverleners in de Zorgvinder of vraag het onze zorgadviseurs. Omdat de vergoeding uit de basisverzekering komt, verrekenen we de kosten eerst met het eigen risico. Houd er rekening mee dat je een deel van de kosten zelf moet betalen als je geen gebruik maakt van de gecontracteerde aanbieders.