Dit zijn wij

ZEKUR is een merk van Univé. Bij ons vind je verzekeringen voor zorg, wonen, je auto, motor en fiets en verzekeringen voor zzp’ers en mkb'ers. Onze verzekerden hebben gezamenlijk 310.000 verzekeringen bij ons afgesloten.

Er is een kernteam binnen Univé dat zich alleen bezighoudt met het merk ZEKUR. Dit kernteam bestaat uit 5 medewerkers. Wij houden ons bezig met het laten ontwikkelen van verzekeringsbundels en het op de markt brengen van deze verzekeringen.

Ons doel is om terug te gaan naar de kern van verzekeren. Een verzekering is er namelijk voor onverwachte gebeurtenissen en de kosten die daaruit voortkomen. Het gaat hierbij om de kosten die je zelf niet kan betalen. Zodat jij geen onbetaalbare risico’s loopt.

We willen onze verzekeringen zo betaalbaar mogelijk houden. Dus met lage premies. Uiteraard wel kostendekkend, er moet natuurlijk genoeg geld in kas zitten om schades te kunnen uitbetalen. En er zijn operationele kosten.

Op de volgende manieren houden we onze premies zo laag mogelijk:

  • Hoe meer schadeclaims worden ingediend, hoe hoger de premie in de toekomst moet worden. Door middel van eigen risico’s sporen we onze klanten aan om kleine schades zelf te betalen. Dit zijn immers niet de schades waarvoor verzekeringen bedoeld zijn. De grote schades nemen wij voor onze rekening. Zo zijn de verzekeringen voor de onbetaalbare risico’s. Je kan er bij sommige verzekeringen wel voor kiezen je eigen risico af te kopen. Je betaalt dan iets meer premie.
  • Bij ons regel je zoveel mogelijk online. Dit betekent dat je verzekeringen online aanvraagt, wijzigt en stopzet. Je polissen, brieven en andere documenten digitaal ontvangt. Je schades en zorgkosten online declareert. En via een contactformulier, de telefonische klantenservice of sociale media contact met ons opneemt. We zijn dus niet op alle mogelijke manieren te bereiken om kosten te besparen.
  • Voor Gewoon ZEKUR Zorg Basis hebben we niet alle zorgverleners in Nederland gecontracteerd. We streven er wel naar in 2024 met alle ziekenhuizen in Nederland afspraken te maken voor planbare zorg. Zo heb je altijd een ziekenhuis bij jou in de buurt waar je terecht kan. Je krijgt 100% vergoed als je naar zorgverleners gaat waarmee wij een contract hebben. Ga je naar een ander ziekenhuis of andere zorgverlener, dan krijg je 80% vergoed. En bij onze autoverzekering hoef je geen eigen risico te betalen als je naar een aangesloten garage gaat. Zo kan jij nog meer besparen.
  • We bundelen onze verzekeringen zoveel mogelijk. Je kiest tussen 3 verzekeringsbundels. Met Gewoon ZEKUR heb je de verzekeringen die je minimaal nodig hebt. En met Extra ZEKUR en Super ZEKUR ben je uitgebreider verzekerd. De bundeling van verzekeringen maakt de keuze voor jou makkelijker en onze verzekeringen goedkoper.

We bundelen onze verzekeringen

Naast dat het helpt onze verzekeringen meer betaalbaar te houden, bundelen we onze verzekeringen ook zodat jij goed verzekerd bent en geen onbetaalbare risico’s loopt.

Binnen het thema zorg kan je je aanvullend verzekeren met Extra ZEKUR Zorg of ZEKUR Buitenland en Reis. In deze aanvullende zorgverzekeringen zit ook de reisverzekering en een vergoeding voor medische kosten in het buitenland. Medische kosten in het buitenland kunnen namelijk flink oplopen. Een gebroken enkel kost in Nederland € 500,-, maar kan in Spanje wel € 2.500,- kosten. Vanuit de basisverzekering wordt alleen het Nederlands tarief vergoed. Daarom hebben we er voor gekozen om bij de zorgverzekering de mogelijkheid te hebben om je op een makkelijke manier aanvullend te verzekeren voor kosten in het buitenland. Zo loop jij geen onbetaalbare risico’s.

Bij onze Gewoon ZEKUR Woonverzekeringsbundel krijg je een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn de verzekeringen die je minimaal nodig hebt om goed verzekerd te zijn als je op jezelf woont. Bovendien zijn dit de 2 verzekeringen die 99% van de mensen afsluit. Als jij deze tegelijkertijd afsluit kunnen wij ze voordeliger aanbieden. Wil je je uitgebreider verzekeren, dan kies je de bundel Extra ZEKUR Wonen of Super ZEKUR Wonen. 

Voor de zzp-verzekeringen geldt eigenlijk hetzelfde als voor onze woonverzekeringsbundels. In de bundel Gewoon ZEKUR ZZP zit een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en inventaris- & goederenverzekering. We vinden dat iedereen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering moet hebben. Bij één grote claim zou je bedrijf namelijk al failliet kunnen gaan. En door de bundeling met de inventaris- en goederenverzekering zijn ook direct je zakelijke spullen verzekerd op het adres waar je je bedrijf hebt gevestigd. Handig, want je zakelijke spullen vallen namelijk niet onder je particuliere inboedelverzekering.

Zo werken wij

ZEKUR is een online dienstverlener. Dit betekent dat je:

  • je producten of diensten online aanvraagt, wijzigt en stopzet
  • je polissen, brieven en andere documenten digitaal ontvangt
  • je schades en zorgkosten online declareert
  • via de ZEKUR Zorg app, chat of sociale media contact met ons opneemt. 

Met deze verzekeraars werken we samen

Een kernteam van 6 mensen kan natuurlijk niet alles alleen doen. Daarom werken we met veel andere mensen samen, waaronder verschillende verzekeraars. ZEKUR is namelijk een bemiddelaar. Dat betekent dat we bemiddelen tussen jou en de verzekeraar. Onze verzekeringen en verzekeringsbundels zijn speciaal voor ZEKUR samengesteld en geprijsd door deze verzekeraars. Je leest hier meer over in onze dienstenwijzer. Hieronder zie je welke verzekeraars betrokken zijn.

ProductRol
Basisverzekering ZorgBemiddelaar voor N.V. Univé Zorg. De N.V. Univé Zorg is onderdeel van de Coöperatie VGZ.
Aanvullende zorgverzekeringBemiddelaar voor N.V. Univé Zorg. De N.V. Univé Zorg is onderdeel van de Coöperatie VGZ.
Doorlopende Reisverzekering ZorgBemiddelaar voor N.V. Univé Schade. De N.V. Univé Schade is onderdeel van de Coöperatie Univé.
Doorlopende Annuleringsverzekering ZorgBemiddelaar voor N.V. Univé Schade. De N.V. Univé Schade is onderdeel van de Coöperatie Univé.
Zorg OngevallenverzekeringBemiddelaar voor Your Benefits Assuradeuren B.V.
Hulp na een Ongeval verzekeringBemiddelaar voor Your Benefits Assuradeuren B.V.
ZEKUR WonenBemiddelaar voor Your Benefits Assuradeuren B.V.
ZEKUR RijdenBemiddelaar voor Your Benefits Assuradeuren B.V.
ZEKUR ZZPBemiddelaar voor Your Benefits Assuradeuren B.V.
ZEKUR MKBBemiddelaar voor Your Benefits Assuradeuren B.V.