Heb je tijdens je tijdelijke verblijf in het buitenland onverwacht zorg nodig maar heeft dit geen spoed en valt de zorg onder de basisverzekering, dan krijg je het bedrag vergoed dat je in Nederland vergoed zou krijgen. Dit is afhankelijk van welke basisverzekering je hebt.

Wil je voor een behandeling speciaal naar het buitenland, bijvoorbeeld omdat er in Nederland een wachtlijst is of omdat in Nederland geen behandeling mogelijk is, dan heb je vooraf onze toestemming nodig. We vergoeden geen behandelingen die we in Nederland ook niet vergoeden.

Twijfel je of de kosten worden vergoed, bel dan van tevoren met onze zorgadviseurs. Zij kunnen je adviseren en je vertellen of en in hoeverre de kosten vergoed worden.

Goed voorbereid op reis

We hebben een aantal zaken over de zorg- en reisverzekering op een rijtje gezet. Zo weet je vooraf en tijdens je reis waar je aan toe bent. Je leest het hier

In 2024 is Gewoon ZEKUR Zorg geen budgetpolis meer. Vanaf 2024 heet deze basisverzekering daarom Gewoon ZEKUR Zorg Basis. Als je voor 2023 een vergoeding bekijkt, staat er de naam Gewoon ZEKUR Zorg Basis. Dit moet natuurlijk Gewoon ZEKUR Zorg zijn. We kunnen dit helaas niet veranderen. De informatie die je dan bekijkt, gaat dus over Gewoon ZEKUR Zorg.