Opstalverzekering

Je eigen huis goed verzekerd

 Glas, zonnepanelen en bijgebouwen meeverzekerd

 Lage premie

 Geen onderverzekering

Met de opstalverzekering is je eigen huis verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand of storm. Met de ZEKUR Opstalverzekering heb je ook glas, je zonnepanelen en bijgebouwen zoals je schuur en garage verzekerd. Een opstalverzekering heet ook wel woonhuisverzekering. Als je je spullen in je huis wilt verzekeren, dan heb je een inboedelverzekering nodig. Heb je een eigen appartement, check dan bij de Vereniging van Eigenaren of je een opstalverzekering nodig hebt of niet.

De opstalverzekering sluit je af met Gewoon ZEKUR Wonen of Extra ZEKUR Wonen.

Bereken mijn premie

Wel of niet verzekerd

Je verzekert je voor schade die je niet verwacht. Met de Opstalverzekering heb je dekking voor schade aan je eigen woning. Je kan jouw woning verzekeren als het een stenen woning is met een harde dakbedekking zoals dakpannen en als deze op het vaste land staat. 

Dit is verzekerd

Je bent o.a. verzekerd voor:

  • ruitbreuk 
  • brand
  • storm 
  • water of neerslag
  • inbraak

Dit is niet verzekerd

We betalen o.a. niet bij schade:

  • door achterstallig onderhoud of slijtage
  • door storm met een windsnelheid van minder dan 14 meter per seconde
  • door herstelwerkzaamheden, aanbouw of verbouw 
  • door graffiti
  • op het moment dat je je woning verhuurt

Lees de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht. 

Om het vergelijken van verzekeringen makkelijk te maken, heeft elke verzekering een verzekeringskaart. Bekijk de verzekeringskaart van de Opstalverzekering

Verzekerd bedrag

Je woonhuis is op de Opstalverzekering verzekerd tot een bedrag van maximaal € 300.000,- per gebeurtenis. Sluit de Extra Opstalverzekering af om je woonhuis te verzekeren tot een bedrag van maximaal € 500.000,- per gebeurtenis.

Eigen risico

Er geldt een risico van € 125,- per gebeurtenis bij schade na brand, water en inbraak. Voor schade door storm geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Je kunt je eigen risico afkopen. Je betaalt dan een iets hogere premie. 

Uitbreiding

Wil je je uitgebreider verzekeren? Sluit dan de Allrisk Opstalverzekering van ZEKUR af. Hiermee ben je ook verzekerd voor schade aan je woning die jij of 1 van je gezinsleden zelf veroorzaakt.

Opstalverzekering afsluiten

De ZEKUR Opstalverzekering is een uitbreiding op de bundels Gewoon ZEKUR Wonen en Extra ZEKUR Wonen. Je kunt hem dus niet los afsluiten. Doordat je de verzekering samen met andere verzekeringen afsluit, kies je voor gemak en premievoordeel. 

Bereken mijn premie