Je eigen huis goed verzekerd

 Glas, zonnepanelen en bijgebouwen meeverzekerd

 Lage premie

 Geen onderverzekering

Met de opstalverzekering is je eigen huis verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand of storm. Met de ZEKUR Opstalverzekering heb je ook glas, je zonnepanelen en bijgebouwen zoals je schuur en garage verzekerd. Een opstalverzekering heet ook wel woonhuisverzekering. Heb je een eigen appartement, vraag dan bij de Vereniging van Eigenaren of je een opstalverzekering nodig hebt of niet. Als je je spullen in je huis wilt verzekeren, dan heb je een inboedelverzekering nodig.

De opstalverzekering sluit je af met Gewoon ZEKUR Wonen. De Allrisk Opstalverzekering sluit je af bij Extra ZEKUR Wonen of Super ZEKUR Wonen. 

Bereken mijn premie

Wel of niet verzekerd

Je verzekert je voor schade die je niet verwacht. Met de Opstalverzekering heb je dekking voor schade aan je eigen woning. Je kan jouw woning verzekeren als het een stenen woning is met een harde dakbedekking zoals dakpannen en als deze op het vaste land staat. 

Dit is verzekerd

Je bent o.a. verzekerd voor:

  • ruitbreuk 
  • brand
  • storm 
  • water of neerslag
  • inbraak

Dit is niet verzekerd

We betalen o.a. niet bij schade:

  • door achterstallig onderhoud of slijtage
  • door storm met een windsnelheid van minder dan 14 meter per seconde
  • door herstelwerkzaamheden, aanbouw of verbouw 
  • door graffiti
  • op het moment dat je je woning verhuurt

Lees de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht. 

Om het vergelijken van verzekeringen makkelijk te maken, heeft elke verzekering een verzekeringskaart. Bekijk de verzekeringskaart van de Opstalverzekering

Verzekerd bedrag

Je woonhuis is op de Opstalverzekering verzekerd tot een bedrag van maximaal € 700.000,- per gebeurtenis. De waarde van jouw woning halen wij extern op. Je bent nooit onderverzekerd. De premie wordt bepaald door deze waarde, de leeftijd van jouw woning en jouw postcode. 

Eigen risico

Er geldt een risico van € 150,- per gebeurtenis bij schade na brand, water en inbraak. Voor schade door storm geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Je kan je eigen risico afkopen. Je betaalt dan een iets hogere premie. 

Allrisk Opstalverzekering

Wil je je uitgebreider verzekeren? Kies dan voor de Allrisk Opstalverzekering van ZEKUR. Deze verzekering sluit je af bij de bundels Extra ZEKUR Wonen en Super ZEKUR Wonen. Dan ben je ook verzekerd voor schade aan je woning die jij of 1 van je gezinsleden zelf veroorzaakt. 

Opstalverzekering afsluiten

De ZEKUR Opstalverzekering is een uitbreiding op de bundel Gewoon ZEKUR Wonen. Je kan deze dus niet los afsluiten. Doordat je de verzekering samen met andere verzekeringen afsluit, kies je voor gemak en premievoordeel. Wil je je uitgebreider verzekeren? Sluit dan de Allrisk Opstalverzekering van ZEKUR af. Deze verzekering sluit je af bij de bundels Extra ZEKUR Wonen en Super ZEKUR Wonen. 

Bereken mijn premie