Machtiging aanvragen

Vooraf toestemming aanvragen

Voor sommige vergoedingen moet je vooraf toestemming aanvragen. Deze toestemming noemen wij ook wel een machtiging. Pas als je toestemming hebt, krijg je de kosten vergoed. In de verzekeringsvoorwaarden vind je voor welke vergoedingen vooraf toestemming nodig is. 

Ga je naar een zorgverlener waar we geen contract mee hebben, dan moet je zelf toestemming bij ons aanvragen. Ga je naar een zorgverlener waar we wél een contract mee hebben, dan vraagt de arts of therapeut de toestemming voor je aan. Je vindt de gecontracteerde zorgverleners in de Zorgvinder

Lees hier meer over het aanvragen van toestemming voor wijkverpleging.

Zelf toestemming aanvragen

Wil je zelf toestemming aanvragen, print dan het toestemmingsformulier en vul deze samen met de zorgverlener in. Als er sprake is van langdurige GGZ en je verblijft na het eerste jaar nog steeds in een instelling, dan moet je opnieuw toestemming aanvragen voor het tweede en derde jaar. Gebruik dan de checklist LGGZ van Zorgverzekeraars Nederland.

Stuur het ingevulde toestemmingsformulier of de checklist LGGZ met postzegel naar: 

ZEKUR
Postbus 445
5600 AK Eindhoven

Je krijgt binnen 10 werkdagen nadat wij je aanvraag hebben ontvangen een reactie van ons. Hierin staat of je toestemming krijgt en tot welk bedrag wij de zorg vergoeden. Als we meer informatie nodig hebben, vermelden we dat in de brief. Jij of je zorgverlener ontvangen een brief waarin staat of de aanvraag is goedgekeurd of afgewezen. 

Aanvragen zittend ziekenvervoer

Je hebt vooraf toestemming van ons nodig voor de vergoeding van zittend ziekenvervoer. Hoe je dit doet, hangt af van jouw behandeling. 

  • Ga je voor nierdialyse of oncologische behandelingen met chemo-, immuun- of radiotherapie naar het ziekenhuis? Vul dan het digitale machtigingsformulier in. Met dit digitale formulier kunnen we je het snelst helpen. Je kan eventueel ook telefonisch contact opnemen op werkdagen van 08:30 uur tot 17:00 uur via 088 131 16 00. Dit is een gratis telefoonnummer.

Wil je toch liever per post zittend ziekenvervoer aanvragen? Vul dan samen met je huisarts of medisch specialist het pdf formulier Aanvraag machtiging vervoer in en stuur dit op naar:

ZEKUR
t.a.v. team machtigingen vervoer 
Postbus 25150
5600 RS Eindhoven

Wij nemen alleen volledig ingevulde formulieren in behandeling.

 

Logeerkosten in plaats van vervoerskosten

Moet je voor een behandeling langdurig over een grote afstand heen en weer reizen? Je kan ook kiezen voor een vergoeding voor logeerkosten in plaats van een vergoeding voor vervoerskosten. Dit is mogelijk als je tenminste 3 dagen achter elkaar behandeld wordt. Je hebt vooraf onze toestemming nodig. De vergoeding is maximaal € 76,50 per dag. Als je voor deze vergoeding kiest, krijg je geen vergoeding voor zittend ziekenvervoer.