Sinds een aantal weken staat er bij de strandopgang van Hoek van Hollend een zonnebrandpaal, gesponsord door ZEKUR. Bij deze paal kunnen bezoekers gratis zonnebrandcrème halen via een dispenser. De paal is gepersonaliseerd voor ZEKUR en blijft staan tot en met september. 

Zonnebrandpaal_375px_500px.jpg

Voor het plaatsen van de zonnebrandpaal is samengewerkt met Sundo NL, een partij die zich samen met stichting Fight Cancer inzet voor het verminderen van huidkanker in Nederland. Huidkanker is de meest voorkomende kanker in Nederland. Maar liefst 20 procent van de Nederlanders ontwikkelt tijdens zijn of haar leven een vorm van huidkanker.

De oplossing is simpel: weren, kleren en smeren. Blijf uit de zon, draag bedekkende kleding en smeer je in als je toch de zon in gaat. ZEKUR wil het mensen zo makkelijk mogelijk maken om zich in te smeren met zonnebrandcrème. Zo kunnen ook mensen die het vergeten zijn, zich insmeren voordat ze het strand op gaan.

 

Slimme zonnebrandpaal

Naast dat de zonnebrandpaal gratis zonnebrand afgeeft, vertelt hij ook of het nodig is om die dag te smeren. Dit doet de paal op basis van de hoogte van de UV-index op dat moment.

Vanaf UV-index 3 wordt insmeren belangrijk, want na 25 minuten kan een onbeschermde huid al rood kleuren. In Nederland is dit vanaf ongeveer april tot en met september. Goed smeren dus!

Als de paal een succes blijkt, wordt er gekeken om dit volgend jaar groter uit te rollen op verschillende locaties in Nederland.