Het vakantieseizoen is weer begonnen! We gaan op reis met de auto, op de fiets of met het vliegtuig. Maar hoe zit het nu met je verzekering als je naar de dokter moet? Je leest het hier.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk: bel de Alarmcentrale van ZEKUR Zorg +31 +31 40 297 57 60 als er sprake is van spoedeisende hulp in het buitenland. Bel zo snel mogelijk of laat een ander dit doen. Ze zijn dag en nacht bereikbaar. Het telefoonnummer staat ook op je (digitale) zorgpas. 

Wat is nu verzekerd op je zorgverzekering en je reisverzekering? 

Met je zorgverzekering ben je verzekerd voor medische kosten in Nederland. Ga je op reis? Zorg er dan voor dat je voor de medische kosten in het buitenland een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Heb je ZEKUR Zorg Buitenland of Extra ZEKUR Zorg? Dan zijn medische kosten in het buitenland meeverzekerd. Je hebt wel toestemming nodig, bel daarom altijd de Alarmcentrale.

Bij ZEKUR Zorg Buitenland en Extra ZEKUR Zorg heb je ook een Doorlopende Reisverzekering. Omdat je medische kosten al op je ZEKUR Zorgverzekering verzekerd zijn, hebben we dit niet in deze reisverzekering meegenomen. Op deze reisverzekering ben je verzekerd voor hulp en vervoer die je nodig hebt als gevolg van bijvoorbeeld een ziekte of een ongeval. Bijvoorbeeld het vervoer naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis of terug naar je vakantieverblijf. Of als je extra reiskosten maakt doordat je in een ambulance naar huis moet worden gebracht. Is dit het geval? Bel dan altijd de Alarmcentrale voor je reisverzekering +31 592 348 112. Ook hiervoor heb je toestemming nodig. 

Je bent op deze reisverzekering ook verzekerd voor schade aan je bagage door diefstal, verlies of beschadiging. 

Om ervoor te zorgen dat je in het buitenland niet voor nare verrassingen komt te staan, hebben we nog een aantal andere zaken over de zorg- en reisverzekering op een rijtje gezet. Zo weet je vooraf en tijdens je reis waar je aan toe bent.