Zorg, Reis5 december 2023

Regel jouw reisverzekering voor de wintersport

Kijk jij ook al enorm uit naar de wintersport? Elk jaar gaan veel Nederlanders op zoek naar besneeuwde bergen. Maar voordat je gaat zijn er wel een paar dingen die je moet regelen. Natuurlijk winterbanden, je reisuitrusting en skipas, maar vooral ook je verzekeringen.

Als je op wintersport gaat, loop je andere risico’s dan tijdens een vakantie op de camping. Je hebt vaak een waardevolle wintersportuitrusting bij je en je hebt natuurlijk een grotere kans op ongelukken. Daar wil je natuurlijk liever niet over nadenken, maar als je een ongeluk op de piste krijgt, kunnen de kosten hoog oplopen. Bijvoorbeeld als je met een banaan van de piste moet worden gehaald. Of zelfs met een helikopter. En vervolgens met een gipsvlucht naar huis moet worden gebracht. Dit heet repatriëring. Vergeet ook de extra ziekenhuiskosten niet. Ongelukken die gebeuren tijdens wintersport zijn niet standaard meeverzekerd op je zorg- of reisverzekering.

Jouw zorgverzekering op reis

Jouw zorgverzekering betaalt ziektekosten in het buitenland tot het maximaal in Nederland geldend tarief. Zijn de kosten in het buitenland hoger, dan moet je deze zelf betalen. Dit kan je wel verzekeren via de dekking ‘medische kosten buitenland’. Deze kan je afsluiten bij jouw zorgverzekering, maar ook bij jouw reisverzekering.

Een reisverzekering voor jouw skivakantie

De reisverzekering regelt de repatriëring als je een ongeluk hebt gehad. De kosten hiervoor kunnen in de duizenden euro’s lopen. Wintersport is niet standaard meeverzekerd op je reisverzekering, maar geldt als een aparte dekking. Als je deze dekking kiest, is ook jouw wintersportuitrusting verzekerd.

Medische kosten en wintersportdekking

Bij je zorgverzekering van ZEKUR kan je kiezen voor twee aanvullende verzekeringen met een reisverzekering met wintersportdekking: de losse verzekering Buitenland & Reis en de complete aanvullende verzekering Extra ZEKUR. Doordat je de reisverzekering altijd met je zorgverzekering afsluit, zijn je medische kosten in het buitenland ook verzekerd. Naast wintersport, ben je ook verzekerd tijdens het duiken. Zo ben je in de winter en in de zomer altijd goed verzekerd!

Je hebt ZEKUR Buitenland & Reis al voor € 4,50 per maand. Het complete pakket Extra ZEKUR is in 2024 € 37,95. Samen met de basisverzekering Extra ZEKUR Zorg Basis ben je met Extra ZEKUR in 2024 het goedkoopst uit als je een complete zorgverzekering zoekt!

Bereken jouw premie.