• Meteen aan de slag, zonder wachtlijst
  • Je bepaalt zelf waar en wanneer
  • De 1e sessie is gratis
  • Meer dan 60.000 mensen hebben al een programma gevolgd
  •  

Loop je vast in je emoties, slaap je niet lekker of ben je te druk in je hoofd? Dan kun je nu zelf aan de slag met de online zelfhulpprogramma's van Therapieland. Zo werk je waar en wanneer je maar wilt aan je mentale gezondheid.

We hebben voor jou een aantal programma's uitgekozen die je helpen om beter in je vel te zitten. De 1e sessie is altijd gratis. Zo kun je kijken of de module bij je past. 

 

Klantenservice neem digitaal contact op

Vergoeding

Met je ZEKUR-zorgverzekering krijg je een flinke korting op de online programma's van Therapieland. Je betaalt per programma € 19,95 in plaats van € 49,95. Daarna heb je altijd toegang tot de module. Zo kun je deze later nog eens volgen.

Heb je EXTRA ZEKUR Zorg? Dan worden sommige programma's vergoed vanuit het budget Preventie. Bij elk programma staat vermeld of je een vergoeding krijgt. Wordt een programma vergoed? Declareer de rekening dan gemakkelijk online via de ZEKUR Zorg App of Mijn ZEKUR Zorg. Je ziet daar ook hoeveel budget je nog over hebt voor preventie. 

Deze programma's krijg je mogelijk vergoed

Heb je Extra ZEKUR Zorg? Dan worden deze programma's vergoed vanuit het budget Preventie. Heb je geen aanvullende zorgverzekering bij ZEKUR? Dan betaal je € 19,95 per programma.

Accepteren

Soms is het lastig om vervelende gedachten of gevoelens een plekje te geven. In dit programma leer je om lastige momenten niet weg te duwen, maar te accepteren. Zo houd je meer tijd over voor dingen die jij leuk vindt.

 

Lees meer over deze module

Lekker slapen

Heb je moeite om in slaap te komen, door te slapen of juist om wakker te worden? In dit programma krijg je tips en oefeningen voor een goede nachtrust. Zo begin je straks weer vol energie aan de nieuwe dag.

Lees meer over deze module

Bewegen

Leer hoe je ondanks lichamelijke klachten of een chronische ziekte meer kunt bewegen. Je zet je wensen en krachten op een rijtje en gaat direct aan de slag met oefeningen. Geschikt voor zowel kleine als grote stappen. 

 

Lees meer over deze module

Overspanning en burn-out

Leer de klachten van overspanning of een burn-out herkennen. Vervolgens werk je aan de 3 fases van herstel bij overspanning of een burn-out. 

 

Lees meer over deze module

AD(H)D voor ouders

Het opvoeden van een kind met ADHD of ADD is niet altijd even gemakkelijk. In dit programma leer je je kind beter te begrijpen. Ook krijg je tips om de opvoeding eenvoudiger te maken.

 

Lees meer over deze module

Piekeren

Dit programma helpt je te onderzoeken waarom je piekert. Je krijgt tips over hoe je om kunt gaan met de vervelende gedachten. Zo leer je om de gedachten te accepteren en los te laten.

 

Lees meer over deze module

Stressles

Iedereen heeft er wel eens last van: stress. In dit programma leer je hoe je stress herkent, vermindert en zelfs voorkomt. Zo neem je zelf weer de touwtjes in handen.

Lees meer over deze module

Druk en afgeleid

Ben je vaak druk in je hoofd of snel afgeleid? In dit programma leer je hier beter mee om te gaan en jezelf beter te begrijpen. Stap voor stap krijg je meer grip op de drukte in je hoofd.

 

Lees meer over deze module

Deze programma's betaal je zelf

Niet alle programa's worden vergoed door je zorgverzekering. Met jouw ZEKUR-zorgverzekering krijg je alsnog een flinke korting en betaal je per programma € 19,95 in plaats van € 49,95.

Emotie-eten

Heb je soms last van eetbuien? Of ga je meer eten als je niet lekker in je vel zit? Dit wordt ook wel emotie-eten genoemd. In dit programma krijg tips om je eetgedrag en gedachten te veranderen.

Lees meer over deze module

Somberheid

Als je somber bent, is het soms lastig om positief te blijven. In dit programma leer je om anders met je sombere gedachten om te gaan. Je gaat ook aan de slag met je leefstijl, zodat je stap voor stap weer meer dingen kunt doen.

 

Leer meer over deze module

Terugvalpreventie

Mentaal herstel gaat met pieken en dalen. Het is dus handig om voorbereid te zijn op een terugval. In dit programma werk je aan een terugvalpreventieplan. Zo kun je sneller handelen als het weer even iets minder met je gaat.

 

Lees meer over deze module

 

Pesten en agressie op de werkvloer

Je krijgt uitleg over wat pesten of agressie op het werk is en wat de gevolgen kunnen zijn. Daarnaast hoor je ervaringsverhalen en ga je aan de slag om je eigen werksituatie te verbeteren. 

Lees meer over deze module

Zelfcompassie: minder streng zijn voor jezelf

Ben je vaak streng voor jezelf of vind je dat je dingen nooit goed genoeg doet? In dit programma leer je om vriendelijker voor jezelf te zijn en beter voor jezelf te zorgen.

 

Lees meer over deze module

Over Therapieland

Op Therapieland volg je online programma’s die je helpen om beter in je vel te zitten. De programma's zijn met zorg samengesteld door een team van psychologen, experts en ervaringsdeskundigen. Je volgt de modules op de website van Therapieland. Door een account aan te maken staan je gegevens veilig en heb je altijd toegang tot het programma. Zo kun je waar en wanneer je maar wilt aan je mentale gezondheid werken.

Twijfel je of Therapieland iets voor jou is? Neem dan contact op met je huisarts om te bespreken of online zelfhulp voor jou geschikt is of dat een andere behandeling beter past.