Wijzigen van je zorgverzekering

Tussen half november en 31 december kan je je basisverzekering wijzigen. De wijziging gaat dan altijd in per 1 januari. Het wijzigen van je aanvullende verzekering of je eigen risico kan tot en met 31 januari. Je bankrekeningnummer aanpassen kan natuurlijk het hele jaar door. Dit doe je eenvoudig in Mijn ZEKUR Zorg. 

Inloggen Mijn ZEKUR Zorg


Wil je alleen je basisverzekering opzeggen en je ZEKUR aanvullende verzekering houden? Dat kan. Bel dan met onze klantenservice
Let op:
- Check bij het aanvragen van de basisverzekering bij de andere verzekeraar of je alleen de basisverzekering bij ZEKUR kan opzeggen. Als dit niet kan, zeg dan zelf je basisverzekering bij ons op en bel met onze klantenservice. 
- Het kan dan gebeuren dat een zorgverlener niet altijd de declaratie naar de juiste zorgverzekeraar stuurt. Het is handig om dit duidelijk aan te geven als je naar een zorgverlener gaat waarvan de kosten uit de aanvullende verzekering worden vergoed. Bij sommige zorg krijg je een vergoeding uit de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Hou er dan rekening mee dat je de factuur bij beide zorgverzekeraars indient. 

 

Wijziging van je gegevens of adres

Geef je adreswijziging aan ons door. Dit pas je zelf gemakkelijk aan in jouw Mijn ZEKUR Zorg. Je ontvangt geen nieuwe polis. Geef je verhuizing ook door in de gemeente waar je gaat wonen. Verandert je mailadres of je telefoonnummer, dan kan je ook dit zelf gemakkelijk wijzigen via Mijn ZEKUR Zorg of de ZEKUR Zorg App. Het wijzigen van je banknummer kan niet telefonisch. Je wijzigt deze eenvoudig zelf via Mijn ZEKUR Zorg of de ZEKUR Zorg App.

Inloggen Mijn ZEKUR Zorg

 

Gezinsleden meeverzekeren

In Mijn ZEKUR Zorg voeg je eenvoudig je kind(eren) toe op je zorgpolis. Tot 18 jaar zijn kinderen gratis meeverzekerd voor de basisverzekering en hoeven zij geen eigen risico te betalen. Ze krijgen altijd de basisverzekering Gewoon ZEKUR Vrij. De aanvullende verzekeringen hoeft niet dezelfde te zijn als die van degene die de verzekering heeft aangevraagd. Voor deze aanvullende verzekeringen betaal je kindpremie.

Je kan kinderen tot 18 jaar meeverzekeren. Een partner of een volwassen kind kan zelf een eigen verzekering kiezen en aanvragen.

Inloggen Mijn ZEKUR Zorg

Wijziging van je Zorgongevallenverzekering

De wijziging voor je zorgverzekering kunnen wij niet voor je Zorgongevallenverzekering die je bij je ZEKUR Zorgverzekering hebt afgesloten, overnemen. Geef daarom ook je wijziging door voor je Zorgongevallenverzekering

 

ZEKUR Wonen, ZEKUR Rijden, ZEKUR ZZP en ZEKUR MKB wijzig je anders

We mogen je wijzigingen voor ZEKUR Zorg niet overnemen voor andere verzekeringbundels. Geef daarom ook je wijziging door voor ZEKUR Wonen, ZEKUR Auto, ZEKUR Fiets, ZEKUR Motor, ZEKUR ZZP en ZEKUR MKB