Als je meer of ruimere vergoedingen wilt, neem dan een aanvullende zorgverzekering. De basisverzekering vergoedt namelijk lang niet alle zorg. Kies één van de losse aanvullende verzekeringen en verzeker alleen wat je nodig hebt. Of kies voor het gemak van Extra ZEKUR en sluit in één keer een complete aanvullende verzekering af. 

Bereken mijn premie
Man springt in water

Compleet verzekerd met Extra ZEKUR

Extra ZEKUR is de voordelige én complete aanvullende verzekering van ZEKUR. De kosten van o.a. de tandarts, fysiotherapie en spoedeisende zorg in het buitenland zijn hiermee verzekerd.

De vergoeding voor tandartskosten en fysiotherapie is ruimer dan die van de losse aanvullende verzekeringen. Je krijgt 75% van de kosten vergoed. Voor alle tandartskosten samen geldt een maximum van € 500,- per jaar. Dit is bij de losse verzekering ZEKUR Tand tot € 250,- per jaar. Voor kinderen tot 18 jaar heeft ZEKUR een vergoeding voor orthodontie. Je leest hier meer over deze vergoeding

Voor fysiotherapie krijg je tot 12 behandelingen per kalenderjaar vergoed. Hieronder vallen ook oefentherapie Cesar/Mensendieck en oedeemtherapie. Voor manuele fysiotherapie krijg je tot 9 behandelingen per jaar vergoed. Deze 9 vallen onder de maximaal 12 behandelingen per kalender jaar.
In de Zorgvinder vind je de gecontracteerde therapeuten. Als je naar een andere therapeut gaat, ontvang je een vaste vergoeding per behandeling. De rest van de kosten betaal je dan zelf. Deze maximum vergoedingen vind je in de Lijst maximale vergoedingen niet gecontracteerde zorgverleners voor de aanvullende verzekeringen

Daarnaast heb je vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, de anticonceptiepil en nog véél meer.

En er zit een Doorlopende Reisverzekering én een Doorlopende Annuleringsverzekering bij. Met de Doorlopende Reisverzekering heb je onder andere dekking voor diefstal of beschadiging van je bagage of hulp die je nodig hebt als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk, zoals een gipsvlucht of reddingsoperaties. Met de Doorlopende Annuleringsverzekering krijg je de kosten van je reis vergoed als je reis niet door kan gaan of afgebroken moet worden omdat je bijvoorbeeld ziek wordt of een ongeluk krijgt.

Met Extra ZEKUR heb je alles in 1 keer goed geregeld.

Deze verzekering vergelijken

Bekijk de zorgverzekeringskaart m het vergelijken van zorgverzekeringen makkelijker te maken.

file-alt Bekijk de zorgverzekeringskaart

Losse aanvullende verzekeringen

Je kan de basisverzekering Gewoon ZEKUR Zorg Basis en Gewoon ZEKUR Zorg Plus uitbreiden met 3 aanvullende zorgverzekeringen en met de Zorg Ongevallenverzekering en/of de Hulp na een Ongevalverzekering Je kiest alleen dat wat je nodig hebt. Je hebt de keuze uit: 


Tand

In de basisverzekering zit geen vergoeding voor tandartskosten als je 18 jaar of ouder bent. De kosten van preventieve controle, gebitsreiniging, vullingen enzovoort moet je dan zelf betalen. Met ZEKUR Tand verzeker je deze kosten. Periodieke controles C11 en C13 worden 100% vergoed. Voor andere behandelkosten wordt 75% van de nota vergoed. In totaal met een maximum van € 250,- per jaar.


Fysio

Heb je fysiotherapie nodig, bijvoorbeeld vanwege rugklachten of een sportblessure dan vergoeden we met ZEKUR Fysio maximaal 9 behandelingen. Vanuit de basisverzekering krijg je bij een aantal chronische aandoeningen vanaf de 20e behandeling een vergoeding voor fysiotherapie als je 18 jaar of ouder bent. De eerste behandelingen komen voor eigen rekening. Hiervoor kan je ook de 9 behandelingen van ZEKUR Fysio aanspreken. Maak je bij fysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck en oedeemtherapie gebruik van gecontracteerde therapeuten, dan wordt 100% vergoed tot maximaal de 9 behandelingen. In de Zorgvinder vind je de gecontracteerde therapeuten. Als je naar een andere therapeut gaat, ontvang je een vaste vergoeding per behandeling. De rest van de kosten betaal je dan zelf. Deze maximum vergoedingen vind je in de Lijst maximale vergoedingen niet gecontracteerde zorgverleners voor de aanvullende verzekeringen 


Buitenland en Reis

Met de basisverzekering ben je voor spoedeisende zorg in het buitenland verzekerd. We vergoeden dan maximaal het bedrag dat je in Nederland voor dezelfde behandeling vergoed zou krijgen. Maar de kosten voor zorg in het buitenland kunnen soms hoger zijn en dat wil je natuurlijk niet zelf betalen. Met ZEKUR Buitenland vergoeden we deze kosten. Daarnaast zit er ook nog de Doorlopende Reisverzekering in met daarin onder andere dekking voor diefstal of beschadiging van je bagage of hulp die je nodig hebt als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk, zoals een gipsvlucht of reddingsoperatie. 

Deze verzekering vergelijken

Om het vergelijken van zorgverzekeringen makkelijker te maken heeft iedere aanvullende verzekering een zorgverzekeringskaart.

file-alt Bekijk de zorgverzekeringskaart

Losse aanvullende verzekeringen

"Ik stel zélf mijn aanvullende verzekering samen"
 • Tand 75% tot € 250,-
  Vanaf  € 15,95 per maand
 • Fysio 9 behandelingen
  Vanaf  € 15,95 per maand
 • Buitenland
  en Reisverzekering
  Vanaf  € 4,50 per maand

Extra ZEKUR

"Ik heb alles voordelig en compleet in één pakket verzekerd"
Meest compleet
 • Tand
 • Fysio 12 behandelingen
 • Buitenland
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Brillen en lenzen
 • Anticonceptie
 • Verloskunde en kraamzorg
 • Alternatieve geneeswijzen
Vanaf  € 37,95 per maand

ZEKUR Ongeval

Naast de aannvullende zorgverzekeringen kan je kiezen voor ZEKUR Ongeval. Ben je gewond na een ongeval, dan vergoedt jouw zorgverzekering de medische hulp die je nodig hebt. Niet alle kosten worden vergoed. Raak je door het ongeluk blijvend invalide of heb je bijvoorbeeld daardoor een gescheurde enkelband, dan brengt dit vaak extra kosten met zich mee. Met de Hulp na een Ongeval verzekering en/of de Zorg Ongevallenverzekering kan je deze extra kosten opvangen. 

Hulp na een Ongeval

 • Uitkering voor extra kinderopvang
 • Vergoeding voor hondenuitlaatservice
 • Vergoeding voor fysiotherapie
 • Tot maximaal € 2.500,- per ongeval
€ 2,25 per maand

Zorg Ongevallen

 • Uitkering bij blijvende invaliditeit
 • Vergoeding van tandartskosten
 • Uitkering bij overlijden
 • Vergoeding van je verplicht eigen risico van € 385,- als je ook ZEKUR Wonen, ZEKUR Auto, ZEKUR ZZP óf ZEKUR MKB hebt en je met ambulancevervoer naar een ziekenhuis bent gebracht.
€ 2,50 per maand