Reisverzekering

Als je veel op reis gaat, kies dan voor Extra ZEKUR of Buitenland en Reis. Je bent dan het hele jaar wereldwijd verzekerd en je hoeft niet elke keer een reisverzekering af te sluiten. 
Gaat je reis onverwachts niet door of moet je terug naar huis, dan krijg je met de annuleringsverzekering een vergoeding van de annuleringskosten.

Bereken mijn premie

Doorlopende Reisverzekering bij ZEKUR Zorg

In Extra ZEKUR Zorg en de losse aanvullende verzekering Buitenland en Reis zit een Doorlopende Reisverzekering. Met de Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd, ook tijdens een weekendje weg of stedentrip. We verzekeren je wereldwijd voor een reis van maximaal 180 dagen achter elkaar.

Dit is verzekerd

Je bagage is verzekerd voor schade door diefstal, verlies of beschadiging. En je bent verzekerd voor de hulp die je nodig hebt als gevolg van bijvoorbeeld een ziekte of een ongeluk. Denk aan vervoer naar de arts of het ziekenhuis. Of de extra verblijfskosten die daardoor ontstaan. Deze dekking geldt voor reizen en/of verblijf tijdens:  

 

 • Vakantie, ook wintersportvakantie 
 • Vrijwilligerswerk 
 • Studie of stage in het buitenland
 • Deze dekking geldt niet voor een zakelijke reis.

Bekijk het vergoedingenoverzicht als je wilt weten wat de vergoedingen zijn. 

 

Eigen risico

Voor bagage geldt een eigen risico van € 50,- per gebeurtenis.

De voordelen van de Doorlopende Reisverzekering

Gemak, want je hoeft niet voor elke reis een reisverzekering af te sluiten

 • Wereldwijde dekking 
 • (Winter)sportdekking 
 • Reizen tot 180 dagen achter elkaar verzekerd. Let op: ga je langer weg dan 180 dagen, dan ben je de gehele periode niet verzekerd.

Je bent in Nederland alleen verzekerd als je minimaal 1 overnachting hebt geboekt.

Er zit geen ongevallendekking in de Doorlopende Reisverzekering van Extra ZEKUR Zorg en Buitenland en Reis.

Schade tijdens je vakantie of tijdelijk verblijf

Vul het schadeaangifteformulier van je ZEKUR Zorg Doorlopende Reisverzekering in als je een schade wilt melden en mail deze naar schade@unive.nl. Heb je hulp nodig tijdens je vakantie, dan is de Univé Alarmcentrale 24 uur per dag bereikbaar op nummer

+31 (0)592 34 81 12

 

Maak je ter plekke extra kosten door een ziekenhuisopname, een overlijdensgeval, pech onderweg of eerdere terugkeer naar huis, dan ben je verplicht vooraf contact op te nemen met de alarmcentrale.

 

Doe direct aangifte bij de plaatselijke politie als er sprake is van verlies, diefstal of vermissing van geld of je bagage. Lukt dit niet direct, doe het dan bij de eerstkomende gelegenheid. Zorg ervoor dat je een bewijs van aangifte krijgt en meld je schade zo snel mogelijk bij ZEKUR.

Doorlopende Annuleringsverzekering bij ZEKUR Zorg


In Extra ZEKUR Zorg zit naast de Doorlopende Reisverzekering ook een Doorlopende Annuleringsverzekering. Als je je vakantie moet annuleren of tussentijds afbreken, of als je onverwacht vertraging hebt, dan komt deze verzekering goed van pas.

Dit is verzekerd

Je krijgt de kosten van het annuleren van je reis vergoed, als je reis niet door kan gaan of afgebroken moet worden. Bijvoorbeeld omdat je ziek wordt of een ongeluk krijgt. In de voorwaarden vind je precies welke annuleringsredenen verzekerd zijn. Jouw reissom is verzekerd tot maximaal € 1.500,- per persoon per reis met een maximum van € 6.000 per jaar.

De voordelen van de Doorlopende Annuleringsverzekering

 • Al je korte en langere vakanties in één keer verzekerd
 • Het maakt niet uit hoe vaak je op reis gaat 
 • Het is niet meer nodig om voor elke reis een annuleringsverzekering af te sluiten
 • Je bent nooit meer te laat met een annuleringsverzekering afsluiten, of het helemaal vergeten, want je hoeft er niet meer aan te denken


Je reis annuleren

Ben je nog niet op reis en je wilt je reis annuleren, meld dan je schade bij ons. Als je op reis bent en je moet je reis afbreken, neem dan altijd contact op met de Univé Alarmcentrale. De Alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar op nummer +31 (0)592 34 81 12.

Heb je je reis moeten annuleren of tussentijds moeten afbreken, vul dan het schadeaangifteformulier van je ZEKUR Zorg Doorlopende Annuleringsverzekering in. Mail het formulier en eventuele bijlagen naar schade@unive.nl

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Heb je vragen over de reis- en/of annuleringsverzekering in verband met het coronavirus? Lees hier de belangrijkste vragen en antwoorden.

Download de ZEKUR Zorgapp

download appstore.png   download google play.png

Gerelateerd

Lees deze en meer artikelen op ons blog.

Reis17 December 2020

Het reisadvies verandert, wat nu?!

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor landen en gebieden verschillende reisadviezen af. Zo weet je of het veilig is om een land of gebied te bezoeken. Sinds het begin van de coronacrisis hebben vrijwel alle landen te maken gekregen met aangepaste reisadviezen. Wat betekent dat voor je verzekeringen?