Wijzigingen 2018

Dit verandert in 2018 in je zorgverzekering.


Ieder jaar verandert de zorgverzekering. De overheid verandert de inhoud van de basisverzekering en wij voeren zelf wijzigingen door in onze aanvullende verzekeringen. Er zijn vergoedingen bijgekomen, vervallen of de hoogte van een vergoeding is gewijzigd. In het Uitgebreide wijzigingsoverzicht vind je alle wijzigingen voor 2018.

We hebben de belangrijkste data voor jou op een rijtje gezet. Op deze pagina vind je de laatste informatie over de zorgverzekering in 2018.

Belangrijke data

19 september 2017

Prinsjesdag! De overheid heeft bekend gemaakt wat er verandert in de basisverzekering. 

 

12 november 2017 

Op deze datum moeten alle zorgverzekeraars aan hun klanten de premie bekend maken. 

 

17 december 2017

Je hebt tot het einde van het jaar de tijd om over te stappen. Het verwerken van je opzegging kost natuurlijk tijd. Doe je dit voor 17 december a.s. dan voorkom je een dubbele afschrijving voor de premie van januari. 

 

31 december 2017

Dit is de laatste dag dat je je zorgverzekering voor 2018 kan wijzigen of opzeggen. Het is ook de laatste dag dat je het gespreid betalen van je eigen risico kan aanvragen. Je verzekering wijzigen, opzeggen of het aanvragen van het gespreid betalen van je eigen risico kan via Mijn ZEKUR Zorg. 


31 januari 2018

Dit is de laatste dag voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Dan moet je wel je oude verzekering voor 31 december 2017 hebben opgezegd. Je nieuwe verzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 in. 

Overstappen naar ZEKUR Zorg

Overstappen van zorgverzekering

Je kunt makkelijk overstappen naar ZEKUR via onze Opzegservice. Sluit online je verzekering af, geef aan op welke datum de verzekering in moet gaan en laat ons je verzekering voor je opzeggen bij je huidige verzekeraar.