Wijzigingen 2019

Dit verandert in 2019 in je zorgverzekering.


Ieder jaar verandert de zorgverzekering. De overheid verandert de inhoud van de basisverzekering en wij voeren zelf wijzigingen door in onze aanvullende verzekeringen. Er zijn vergoedingen bijgekomen, vervallen of de hoogte van een vergoeding is gewijzigd. We hebben een aantal belangrijke wijzigingen voor jou:

Geneesmiddelen
De eigen bijdrage voor geneesmiddelen is in 2019 maximaal € 250,- per jaar. Op medicijnkosten.nl vind je voor welke geneesmiddelen een eigen bijdrage geldt. 

Reisvaccinaties

Voor preventieve reisvaccinaties (intentingen) en geneesmiddelen kan je in 2019 alleen terecht bij Reisprik en Thuisvaccinatie. Zij adviseren en vaccineren ook bij jou thuis. Als je in 2018 al een afspraak hebt gepland in het 1e kwartaal van 2019 of als je een herhaalvaccinatie nodig hebt, dan kan je bij je huidige zorgverlener terecht. Als je op de Waddeneilanden of in Zeeuws Vlaanderen woont, kan je zelf je zorgverlener kiezen. 

Vergoeding eigen bijdrage anticonceptie
Als je jonger bent dan 21 jaar en Extra ZEKUR hebt, dan vergoeden we de eigen bijdrage voor de anticonceptie tot maximaal € 250,- per jaar. 

Gezondheidstest
Als je Extra ZEKUR hebt, dan kan je voor een gezondheidstest naast de huisarts, bedrijfsarts en medisch specialist nu ook terecht bij andere zorgverleners die we aanwijzen. Deze zorgverleners vind je in de Zorgvinder

Kijk voor een overzicht van alle wijzigingen in het Uitgebreide Wijzigingsoverzicht.

Belangrijke data

18 september 2018

Prinsjesdag! De overheid heeft bekend gemaakt wat er verandert in de basisverzekering. 

 

november 2018 

Half november moeten alle zorgverzekeraars aan hun klanten de premie bekend maken. Je ontvangt een mail zodra de premie bekend is. 

 

17 december 2018

Je hebt tot het einde van het jaar de tijd om over te stappen. Het verwerken van je opzegging kost natuurlijk tijd. Doe je dit voor 17 december a.s. dan voorkom je een dubbele afschrijving voor de premie van januari. 

 

31 december 2018

Dit is de laatste dag dat je je zorgverzekering voor 2018 kan opzeggen. Het is ook de laatste dag dat je het gespreid betalen van je eigen risico kan aanvragen. Je verzekering wijzigen of het aanvragen van het gespreid betalen van je eigen risico kan via Mijn ZEKUR Zorg. 


31 januari 2019

Dit is de laatste dag voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Dan moet je wel je oude verzekering voor 31 december 2018 hebben opgezegd. Je nieuwe verzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 in. 

Overstappen naar ZEKUR Zorg

Overstappen van zorgverzekering

Je kan makkelijk overstappen naar ZEKUR via onze Opzegservice. Sluit online je verzekering af, geef aan op welke datum de verzekering in moet gaan en laat ons je verzekering voor je opzeggen bij je huidige verzekeraar.