Wijzigingen 2018

Dit verandert in 2018 in je zorgverzekering.


Ieder jaar verandert de zorgverzekering. De overheid verandert de inhoud van de basisverzekering en wij voeren zelf wijzigingen door in onze aanvullende verzekeringen. Op dit moment weten we nog niet wat er in 2018 anders gaat worden. We hebben de belangrijkste data alvast voor jou op een rijtje gezet. Op deze pagina vind je de laatste informatie over de zorgverzekering in 2018.

Belangrijke data

19 september 2017

Prinsjesdag! De overheid maakt bekend wat er gewijzigd wordt in de basisverzekering. In het nieuws heb je misschien al gehoord dat de overheid plannen heeft om het eigen risico te verhogen naar € 400,-. Op de derde dinsdag van september weten we het zeker. 

 

12 november 2017

Op deze datum moeten alle zorgverzekeraars hun premie bekend maken. 

 

17 december 2017


Je hebt tot het einde van het jaar de tijd om over te stappen. Het verwerken van je opzegging kost natuurlijk tijd. Doe je dit voor 17 december a.s. dan voorkom je een dubbele afschrijving voor de premie van januari. 

 

31 december 2017

Dit is de laatste dag dat je je zorgverzekering kan wijzigen of opzeggen. Het is ook de laatste dag dat je het gespreid betalen van je eigen risico kan aanvragen. Je verzekering wijzigen, opzeggen of het aanvragen van het gespreid betalen van je eigen risico kan via Mijn ZEKUR Zorg. 


31 januari 2018

Dit is de laatste dag voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Dan moet je wel je oude verzekering voor 31 december 2017 hebben opgezegd. Je nieuwe verzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 in. 

Premie Alert


Wil je als eerste de zorgpremie voor 2018 weten, meld je dan aan voor de Premie Alert. Je ontvangt dan van ons een mailtje zodra de nieuwe premie bekend is.   

Aanmelden Premie Alert