Wijzigingen 2017

Dit verandert in 2017 in je zorgverzekering.


Ieder jaar verandert de zorgverzekering. De overheid verandert de inhoud van de basisverzekering en wij voeren zelf wijzigingen door in onze aanvullende verzekeringen. Hieronder staan de belangrijkste wijzigingen. En we hebben de belangrijkste data voor jou op een rijtje gezet.

Wijzigingen basisverzekering

Nieuwe vergoedingen

De overheid heeft de inhoud van het basispakket van je zorgverzekering bepaald. Er zijn enkele nieuwe vergoedingen toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld een bovenooglidcorrectie als je door een slap of verlamd bovenooglid bijna niet meer kunt zien. Of het operatief plaatsen van een borstprothese bij vrouwen en transvrouwen die geen borstgroei hebben.


Het eigen risico

Het verplicht eigen risico stijgt niet. Dit blijft € 385,-, net als in 2016. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf aan zorgkosten betaalt. Voor sommigen is dit een groot bedrag om ineens te betalen. Daarom kun je bij ZEKUR het verplichte eigen risico gespreid betalen. Bekijk de voorwaarden van het gespreid betalen van je verplichte eigen risico.

Gewijzigde afspraken met de ziekenhuizen van Gewoon ZEKUR

Bij Gewoon ZEKUR maak je gebruik van het ziekenhuis waarmee wij een contract hebben. Vanaf 1 januari komen er veel ziekenhuizen bij en worden met een aantal ziekenhuizen de contracten niet verlengd. Bekijk het overzicht of dit ook voor jouw ziekenhuis geldt.  Als je al onder behandeling bent, dan kan de behandeling gewoon door blijven lopen. Ook als het contract in 2017 beëindigd is.
 

Gewijzigde afspraken met de apothekers van Gewoon ZEKUR

Vanaf 1 januari hebben we met meer en ook andere apothekers een contract afgesloten. Check in de Zorgvinder of jouw apotheek nog steeds bij ons aangesloten is. Voorkom extra kosten en kies voor een apotheker waarmee wij een contract hebben. Geef het aan je huisarts door als je naar een andere apotheek gaat.

 

Meer informatie over de wijzigingen in je zorgverzekering

Belangrijke data

17 december

Tot het einde van het jaar heb je de tijd om over te stappen. Het duurt natuurlijk even voordat je opzegging is verwerkt. Doe je dit voor 17 december, dan heb je geen last van een dubbele afschrijving van de premie voor januari.

31 december

Je hebt tot en met 31 december 2016 de tijd om je huidige zorgverzekering op te zeggen of aan te passen. Dit geldt zowel voor je basisverzekering als je aanvullende zorgverzekering.
Als je voor 1 januari 2017 overstapt, wordt je oude zorgverzekering automatisch opgezegd door je nieuwe zorgverzekeraar. Als je in januari wilt overstappen, moet je zélf je oude zorgverzekering opzeggen voor 1 januari.

31 januari

Dit is de laatste dag voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Tenminste als je zelf je oude verzekering uiterlijk 31 december hebt opgezegd. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan per 1 januari met terugwerkende kracht in.