Wijzigingen 2020

Dit is in 2020 veandert in je zorgverzekering

Ieder jaar verandert de zorgverzekering. De overheid verandert de inhoud van de basisverzekering en wij voeren zelf wijzigingen door in onze aanvullende verzekeringen. Er zijn vergoedingen bijgekomen, vervallen of de hoogte van een vergoeding is gewijzigd. We hebben een aantal belangrijke wijzigingen voor jou:

Geneesmiddelen

Informatie aflevertermijn geneesmiddelen
Je apotheker mag geneesmiddelen voor een bepaalde periode aan je meegeven. De periode hangt af van het recept, het geneesmiddel en hoe lang je het geneesmiddel gebruikt. Voor geneesmiddelen vanwege een chronische aandoening kan je arts je een recept voor maximaal 12 maanden geven. Je kan de geneesmiddelen dan in één keer voor 6 maanden ophalen bij je apotheek. Dat scheelt in de terhandstellingskosten. Kijk op ZEKUR.nl/geneesmiddelen voor meer informatie over deze kosten.

Apotheekbereidingen
Worden bepaalde geneesmiddelen niet vergoed uit de basisverzekering omdat ze te duur zijn? Dan heeft de minister van Medische Zorg vanaf 1 januari 2020 de mogelijkheid toestemming te geven voor de vergoeding van een gelijkwaardig geneesmiddel, als apothekers dit zelf kunnen maken. Dit wordt apotheekbereiding genoemd.


Vergoeding Fysiotherapie

Als je de aanvullende verzekering Extra ZEKUR of ZEKUR Fysio hebt: de vergoeding voor fysio- en oefentherapeuten die geen contract met ons hebben gaat omlaag. Ga je naar een fysio- of oefentherapeut zonder contract, hou er dan rekening mee dat je een deel van de kosten zelf betaalt. In de ZEKUR Zorgvinder vind je de fysio- en oefentherapeuten waarmee wij contracten hebben. 

Ziekenhuizen

Met Gewoon ZEKUR Vrij ben je vrij om je eigen zorgverlener te kiezen en maakt het niet uit of jouw zorgverlener een contract met ons heeft. Als je Gewoon ZEKUR hebt, dan bepaal je ook zelf naar welke zorgverlener je toegaat. Maar wat je vergoed krijgt, is afhankelijk van de zorgverlener die je kiest. Voor spoedeisende hulp en bevalling kan je altijd in elk ziekenhuis terecht. Ga je voor planbare zorg naar een ziekenhuis waarmee wij een contract hebben, dan wordt 100% vergoed. Je hebt de keuze uit een select aantal gecontracteerde ziekenhuizen. Op ZEKUR.nl/ziekenhuizen vind je een actueel overzicht van de ziekenhuizen waarmee wij in 2020 een contract hebben.

Kijk voor een overzicht met alle wijzigingen in het Uitgebreide Wijzigingsoverzicht

Meer zorgverzekeringen

We hebben 2 basisverzekeringen en verschillende aanvullende verzekeringen. Bekijk alle zorgverzekeringen en kies welke het beste bij jou past. 

Belangrijke data

15 september

Prinsjesdag! De overheid heeft bekend gemaakt wat er verandert in de basisverzekering. 

 

november  

Half november hebben alle zorgverzekeraars aan hun klanten de premie bekend maken. 

 

17 december

Je hebt tot het einde van het jaar de tijd om over te stappen. Het verwerken van je opzegging kost natuurlijk tijd. Heb je dit voor 17 december gedaan, dan voorkom je een dubbele afschrijving voor de premie van januari. 

 

31 december 

Dit is de laatste dag van het jaar dat je je zorgverzekering voor het nieuwe jaar kan opzeggen. 


31 januari 

Dit is de laatste dag dat je je verzekering kan wijzigen. Dit doe je eenvoudig via Mijn ZEKUR Zorg. Dit ook is de laatste dag voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Dan moet je wel je oude verzekering voor 31 december hebben opgezegd. Je nieuwe verzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari in. Dit is ook de laatste dag dat je het gespreid betalen van je eigen risico kan aanvragen. Vraag je deze regeling na 31 januari aan, dan gaat deze het volgende jaar in als je nog steeds aan de voorwaarden voldoet. 

Overstappen naar ZEKUR Zorg

Overstappen van zorgverzekering

Je kan makkelijk overstappen naar ZEKUR via onze Opzegservice. Sluit online je verzekering af en laat ons je verzekering per 1 januari voor je opzeggen bij je huidige verzekeraar. Overstappen kan tot 31 december. Als je na 31 december wilt overstappen, moet je wel je oude verzekering voor 31 december hebben opgezegd.