Zzp23 augustus 2022

Hard gewerkt, tijd voor vakantie!

Op vakantie in de frisse berglucht en bij een kabbelend beekje. Tijd om te relaxen! Je hebt je voorgenomen om het werk zoveel mogelijk los te laten. Als ondernemer kan dat best moeilijk zijn. We geven je graag wat tips zodat jij optimaal kunt genieten van je vakantie.

Tip 1: Goede voorbereiding is het halve werk

Voorpret voor je vakantie begint met een goede voorbereiding. Je facturen verzenden en de laatste vragen van klanten beantwoorden bijvoorbeeld. Rond zoveel mogelijk af. Dan gaan die dingen niet mee op vakantie. Stressvrij afsluiten is een goed begin van je vakantie!

Tip 2: Laat weten dat je met vakantie bent

Als jouw klanten en leveranciers weten dat je met vakantie bent, zullen ze minder snel contact opnemen over dingen die kunnen wachten. Stel een out-of-office in, vermeld het op je website en spreek je voicemail in. Laat ook weten wanneer je weer terug bent.

Tip 3: Draag je werk over

Heb je een collega of werknemer die een deel van jouw werk kan overnemen? Draag je werk over en neem de tijd om het goed uit te leggen. Laat je mail doorsturen en zet hun contactgegevens in je out-of-office. Dan kan jij het loslaten.

Tip 4: Maak afspraken

Spreek af wanneer en hoe je bereikbaar bent. Bijvoorbeeld dat je elke dag op een vaste tijd je berichten en mail leest. Zo beperk je de tijd die je met je werk bezig bent en kan je zorgeloos van je vakantie genieten. Spreek dit af met werknemers, je reisgenoten en vooral met jezelf. Laat ook weten hoe je bereikbaar bent in geval van nood.

Tip 5: Check je verzekeringen

Een klant die maar niet betaalt of een kras die je per ongeluk bij de klant op de vloer maakt: met ZZP-verzekeringen zijn dit soort situaties verzekerd. Zo hoef jij je ook tijdens je vakantie minder druk te maken. Maar ook wanneer er voor jou iets misgaat op vakantie kan dit van invloed zijn op je werk als ondernemer. Bijvoorbeeld wanneer je blijvend letsel overhoudt aan een ongeluk en je hierdoor je werk (gedeeltelijk) niet meer kunt doen. Met de ZEKUR Ongevallenverzekering ben je wereldwijd verzekerd, ook tijdens je vakantie. Regel voor vertrek je verzekeringen, dan ga je met een goed gevoel op reis!

Tip 6: Geniet!

Smeer je in, blaas je flamingo op en pak die cocktail. Geniet van je vakantie. Dan kan je straks weer fris en uitgerust doen wat je graag doet: ondernemen!

Regel je zakelijke verzekeringen in één keer goed en voordelig! Bereken jouw premie.