Alle telefoonnummers van ZEKUR

Hieronder staan de telefoonnummers. Kies wat voor jou van toepassing is. Zo krijg je de juiste medewerker aan de lijn. Houd je klantnummer bij de hand. We kunnen je dan sneller helpen. 

Wil je niet in de wachtrij staan en heb je een vraag over je zorgverzekering? Stel je vraag dan 24/7 in de ZEKUR Zorg App. In het menu 'Service' kies je voor 'Contact met een medewerker' en stel hier jouw zorgvraag aan een medewerker. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht. Heb de ZEKUR Zorg App nog niet? Download deze dan hier.

Heb je een vraag over een andere verzekering? Stel je vraag dan 24/7 via Whatsapp. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht. Let op: je kan hier geen vragen over je zorgverzekering stellen. 

Voor vragen over de zorgverzekering

0900 25 93 587 

Voor dit nummer betaal je alleen de gebruikelijke belkosten. Je betaalt geen extra belkosten.
Vanuit het buitenland bel je naar
 +31 72 527 72 08


Werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur


Wil je niet in de wachtrij staan? Stuur dan een appje via de ZEKUR Zorg App. Je kan er dag en nacht jouw vraag stellen. In het menu Service kies je voor Contact met een medewerker en stel hier jouw zorgvraag aan een medewerker. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht. Heb de ZEKUR Zorg App nog niet? Download deze dan hier.

Of stel je vraag via onze chatbot Laura. Weet zij het antwoord niet, dan geeft ze jouw vraag in de chat door aan een medewerker. Start hier om te chatten. Je kan op werkdagen tot 18.00 uur met Laura chatten 

Voor vragen over schades op jouw Reis- en Annuleringsverzekering bij ZEKUR Zorg

Let op: dit nummer is alleen voor vragen over een bestaande schademelding

 

0592 349 294

Je belt met Univé. Je kan hier je vragen stellen over een bestaande schademelding. We kunnen je sneller helpen als je vertelt dat het om de Reis- of Annuleringsverzekering van jouw ZEKUR Zorgverzekering gaat.
Let op: wil je een nieuwe schade melden? Dat kan je gemakkelijk online melden. Je kan geen nieuwe schade via de telefoon melden. 

Voor vragen over de Zorgongevallenverzekering

Neem online contact met ons op voor vragen over je Zorgongevallenverzekering. 

Je kan 24/7 een berichtje achterlaten via WhatsApp. Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord. 

Alarmcentrale Zorg

Spoedeisende zorg bij ZEKUR Zorg
Heb je ZEKUR Zorg en moet je naar het ziekenhuis of de dokter in het buitenland? Dan moet je (laten) bellen met onze alarmcentrale. 

+31 40 297 57 60 (Het telefoonnummer vind je ook op je zorgpas) 

Dag en nacht bereikbaar


Spoedeisende hulp Doorlopende Reisverzekering bij ZEKUR Zorg 
Voor hulp tijdens je vakantie bij pech onderweg, het afbreken van de reis of overlijden van één van de verzekerden.
 
+31 592 348 112 

Dag en nacht bereikbaar

Overige telefoonnummers Zorg

 • Ik ben op vakantie en heb een medische vraag

  Als je een medische vraag hebt, bel je tijdens je vakantie met de Vakantiedokter. Een Nederlands sprekende, ervaren verpleegkundige helpt je verder en overlegt als dat nodig is met de arts.


  Het nummer van de Vakantiedokter is +31 (0)72 527 72 52.

 • Ik ben zorgaanbieder en heb een vraag

  Ben je een zorgaanbieder en heb je vragen over huisartsenzorg, paramedische zorg, mond- of ziekenhuiszorg, dan kun je bellen met een van de onderstaande nummers: 

  Huisartsenzorg
  040 - 297 58 88

  Paramedische zorg 
  040 - 297 58 49

  Mondzorg 
  040 - 297 58 46

  Ziekenhuiszorg 
  040 - 297 54 03

 • Ik heb een vraag over de Reis- en Annuleringsverzekering bij ZEKUR Zorg

  Voor vragen over:
  de Doorlopende Reisverzekering bij ZEKUR Zorg
  de Doorlopende Annuleringsverzekering bij Extra ZEKUR Zorg

  088 0106 999 
  We kunnen je sneller helpen als je vertelt dat het om de Reis- of Annuleringsverzekering van je ZEKUR Zorgverzekering gaat.   Werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur

 • Ik heb een vraag over het persoonsgebonden budget (pgb)

  Voor vragen over je pgb kun je ons bellen op het speciale telefoonnummer 088 131 16 77

 • Ik heb een vraag over mijn gezondheid

  Bij de Gezondheidslijn kun je terecht voor al je vragen over je gezondheid. Je krijgt een ervaren verpleegkundige aan de lijn die je zorgadvies geeft of je, indien nodig, adviseert naar een huisarts te gaan. 


  +31 72 527 72 52

  Dag en nacht bereikbaar

 • Ik heb een vraag over wachtlijstbemiddeling, mantelzorg of een second opinion. Waar kan ik terecht?

  Let op: de adviseurs van dit nummer beantwoorden geen vragen over je zorgverzekering. Op dit nummer kan je terecht voor vragen over bijvoorbeeld wachtlijsten, bij welk ziekenhuis je terecht kan of hoe je een second opinion regelt. 
  088 131 16 18


  Werkdagen van 9:00 uur tot 12:00 uur


  Wil je wachtlijstbemiddeling aanvragen? Je regelt dat gemakkelijk en snel online

 • Ik wil zittend ziekenvervoer aanvragen

  Ga je voor nierdialyse of oncologische behandelingen met chemo- of radiotherapie naar het ziekenhuis? Dan kun je telefonisch een aanvraag doen voor zittend ziekenvervoer. Een voorschrift is dan niet nodig. Je aanvraag wordt tijdens het gesprek beoordeeld en krijgt bij akkoord direct een machtigingsnummer. Met dit machtigingsnummer kun je vervoer regelen bij de vervoerder. Je behandelend arts mag ook de telefonische aanvraag doen.


  Je kunt het machtigingsnummer op werkdagen van 08:30 uur tot 13:00 uur aanvragen via 088 1311600. Dit is een gratis telefoonnummer.

Bel ons over je schadeverzekering

Bellen

Je kan op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur met ons bellen. Je kan ook 24/7 met ons appen, een privébericht sturen via Facebook en mailen. Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord. Je leest hier welke wijzigingen je online aan ons door kan geven en hoe je dit doet.