Je moet veel regelen als je gaat verhuizen. Niet alleen de woning schilderen, behangen en het verhuizen zelf, maar ook de administratieve rompslomp. Daarom hebben we een paar tips over verhuizen en je verzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Schrijf je in bij je gemeente

Dit kan heel gemakkelijk digitaal. Geef je verhuizing door in de gemeente waar je gaat wonen. Je verhuizing wordt dan verwerkt in de Basisregistratie Personen. Dit kan vanaf 4 weken voordat je verhuisd en moet binnen 5 dagen nadat je bent verhuisd. Als je dit niet op tijd doet, dan kan de gemeente een boete opleggen.

Huisarts, tandarts en apotheek

Overleg met je huisarts en tandarts of je bij de praktijk kunt blijven of niet. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend. Kijk in de ZEKUR Zorgvinder en vind een huisarts of tandarts bij jou in de buurt. Ben je op zoek naar aan apotheek en heb je Gewoon ZEKUR, zoek dan in de ZEKUR Zorgvinder naar een gecontracteerde apotheek. Heb je Gewoon ZEKUR Vrij dan kun je natuurlijk ook in de zorgvinder kijken naar een apotheek bij jou in de buurt. Wil je overleggen wat je moet doen, neem dan contact op met Klantenservice ZEKUR Zorg.

Je verzekeringen

Geef je adreswijziging gemakkelijk online aan ons door. Dit kan via het contactformulier op onze site. Heb jij een ZEKUR Zorgverzekering en ook een andere verzekering van ZEKUR zoals bijvoorbeeld ZEKUR Wonen of ZEKUR Rijden? Geef dan in een apart bericht ook je adreswijziging door voor de andere verzekeringen die je bij ons hebt. We kunnen de gegevens van je zorgverzekering naar je andere verzekeringen en andersom, namelijk niet van elkaar overnemen. Heb je ZEKUR Wonen en bijvoorbeeld ZEKUR Auto, dan is 1 bericht voor beide verzekeringen voldoende.

Jouw verhuizing kan invloed hebben op de premie van jouw auto-, motor-, bromfiets- of fietsverzekering. De premie voor deze verzekeringen wordt berekend op basis van verschlllende factoren. 1 van die factoren is het gebied waar je woont. Het risico op een schade in bijvoorbeeld een dorp, is lager dan in grote steden. Neem contact met ons op als je wilt weten of er voor jou iets veranderd. 

Check je woonverzekeringen

Verhuizen is hét moment om je verzekeringen eens goed door te nemen. Pas je bundel bijvoorbeeld aan naar Duo als je gaat samenwonen of naar Single als je op jezelf gaat wonen. En bekijk of je nog de juiste bundel hebt. ZEKUR biedt je twee overzichtelijke woonverzekeringsbundels. Gewoon ZEKUR met Aansprakelijkheid en Inboedel. En met Extra ZEKUR ben je uitgebreider verzekerd.

Vergeet niet je adreswijziging op tijd door aan ons door te geven. Je inboedel en woning zijn verzekerd op het bij ons bekende adres.

Koop je voor het eerst of een ander huis, vergeet dan niet een opstalverzekering af te sluiten of je huidige opstalverzekering aan te passen. De opstalverzekering is een aanvullende verzekering bij Gewoon ZEKUR en Extra ZEKUR.

Vervang je sloten

Zet andere sloten op de deuren van je nieuwe huis. Je weet dan zeker dat jij de enige bent met jouw huissleutels. Kies voor een slot met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze sloten zijn getest en verkleinen de kansen op een inbraak.

Verhuizen naar het buitenland

Er gelden speciale regels als je naar het buitenland verhuist. Neem daarom contact op met onze Klantenservice. Zij kunnen je hierbij helpen. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over een vergoeding of het opzeggen van je verzekering.