De juiste zorgverzekering kiezen kan soms lastig zijn. Je wilt een goede verzekering en je wilt niet te veel betalen voor zorg die je niet gebruikt. Je persoonlijke en financiële situatie is belangrijk bij het maken van een keuze.

We hebben een aantal punten voor jou op een rijtje gezet die het kiezen makkelijker kunnen maken.

Klantenservice neem digitaal contact op

Kies in 3 stappen de zorgverzekering die bij jou past

Je kan kiezen uit verschillende basisverzekeringen en verschillende aanvullende zorgverzekeringen. Naast het wettelijk verplichte eigen risico kun je kiezen voor een extra vrijwillig eigen risico.

 • Kies een basisverzekering

  Je bent in Nederland verplicht een basisverzekering af te sluiten. De overheid bepaalt welke vergoedingen hier in zitten. Dit is bij elke verzekeraar hetzelfde. Je kiest uit 3 verzekeringen:

  • een naturaverzekering
  • een restitutieverzekering
  • een combinatie basisverzekering


  De naturaverzekering

  Bij deze verzekering maak je gebruik van zorgverleners met wie een contract is afgesloten. In dit contract worden afspraken vastgelegd over de kwaliteit en de prijs van de zorg. Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener, dan worden de zorgkosten volledig uit de basisverzekering vergoed. Ga je naar een zorgverlener waarmee geen afspraken zijn gemaakt, dan betaal je een gedeelte van de kosten zelf.

  Je kiest altijd zelf je huisarts en voor spoedeisende hulp kan je naar elke huisartsenpost of naar elk ziekenhuis in Nederland. Deze kosten worden volledig vergoed.

  Deze basisverzekering is voor jou geschikt als je het niet erg vindt om naar gecontracteerde aanbieders te gaan als er geen sprake is van spoedeisende zorg. Bij ons heet deze basisverzekering Gewoon ZEKUR Zorg Basis. Je vindt alle gecontracteerde zorgverleners van ZEKUR in de Zorgvinder. Je betaalt 20% van de kosten zelf als je naar een zorgverlener gaat waarmee geen afspraken zijn gemaakt. Bij Gewoon ZEKUR Zorg Basis kan je voor spoedeisende zorg en verloskunde sowieso overal terecht. In 2024 hebben we met alle ziekenhuizen een contract afgesloten. Zo kan je altijd terecht bij een ziekenhuis bij jou in de buurt. 


  De restitutieverzekering

  Bij deze verzekering kies je altijd zelf je huisarts, specialist of ziekenhuis. De zorgverlener hoeft geen contract te hebben. De kosten worden vergoed tot maximaal de wettelijke tarieven. Als er geen wettelijke tarieven zijn, dan worden de kosten tot maximaal de in Nederland geldende marktprijs vergoed.

  Deze verzekering is voor jou geschikt als je altijd zelf je zorgverlener wilt kiezen. Je kan bij ons geen restitutieverzekering afsluiten. 


  De combinatie basisverzekering

  Dit is een combinatie van een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Je maakt gebruik van gecontracteerde zorgverleners of je krijgt een vergoeding voor de zorgkosten die je hebt gemaakt. Dit is afhankelijk van de zorg die je nodig hebt. Bij ons heet deze basisverzekering Gewoon ZEKUR Zorg Plus. Je betaalt alleen zelf 10% van de kosten van GGZ en verpleging en verzorging als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. 

 • Het kiezen van je eigen risico

  Het verplicht eigen risico is door de overheid vastgesteld op € 385,- per jaar. Als je denkt dat je geen zorgkosten gaat maken, dan kan je kiezen voor een hoger eigen risico. Je premie voor je zorgverzekering is dan lager. Je moet er dan wel rekening mee houden, dat er een kans is dat je dit bedrag gedeeltelijk of helemaal in 1 keer moet kunnen betalen als je toch zorgkosten maakt.

  Het wettelijk eigen risico is € 385,- per jaar. Bij ZEKUR kan je het eigen risico verhogen naar:

  • een eigen risico van € 485,-. Je krijgt dan € 4,- korting op je maandpremie bij Gewoon ZEKUR Zorg Basis en Gewoon ZEKUR Zorg Plus
  • een eigen risico van € 885,-. Je krijgt dan € 15,- korting op je maandpremie bij Gewoon ZEKUR Zorg Basis en Gewoon ZEKUR Zorg Plus
 • Aanvullende zorgverzekering voor tandartskosten

  Of je een tandartsverzekering afsluit, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Ga je 1 of 2 x per jaar naar de tandarts voor een controle, heb je vaak kleine behandelingen of verwacht je kosten voor een wortelkanaalbehandeling, inlays of kronen? Bedenk voor jezelf hoeveel van deze kosten je zelf kunt en wilt betalen en hoeveel de premie per jaar is. Bepaal daarna of je het de moeite waard vindt om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten of niet.

  We hebben een aantal kosten voor je op een rijtje gezet. Deze kosten helpen je bij jouw keuze om wel of niet een tandverzekering af te sluiten:

  • Een controle bij de tandarts kost € 25,27
  • Een drievlaksvulling met amalgaam kost € 57,85
  • Een witte drievlaksvulling kost € 83,12
  • Een geleidingsverdoving kost € 16,62
  • Een wortelkanaalbehandeling kan oplopen van € 250,- tot meer dan € 400,-
  • Een kroon kost al snel € 400,- afhankelijk van het materiaal van de kroon en de bijkomende behandelingen.

  De premie voor ZEKUR Tand is € 15,95 per maand. De periodieke controle wordt 100% vergoed. Van de overige behandelingen krijg je 75% van de kosten vergoed. Voor alle tandartskosten samen geldt een maximum van € 250,- per jaar. Er is geen vergoeding voor orthodontie.

  In de aanvullende zorgverzekering Extra ZEKUR zit ook een vergoeding voor o.a. tandartskosten en orthodontie voor kinderen tot 18 jaar. Daarnaast ben je met Extra ZEKUR ook verzekerd voor Fysio, Buitenland, Reis, Annulering en meer.

 • Aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie

  Een fysiotherapeut mag zelf zijn tarief bepalen. Een gewone behandeling kost tussen de € 30,- en € 45,-. Of je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsluit, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Overweeg deze verzekering als je verwacht dat je naar een fysiotherapeut moet of als je aan sport doet. Bedenk hoeveel je zelf kan en wilt betalen als je naar de fysiotherapeut moet. Bekijk daarna of je het de moeite waard vind om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten of niet.
  In de basisverzekering worden voor een aantal aandoeningen fysiotherapiebehandelingen vergoed. Kijk in de voorwaarden of je hiervoor in aanmerking komt.

  De premie voor ZEKUR Fysio is € 15,95 per maand en vergoedt maximaal 9 behandelingen per jaar. In de ZEKUR Zorgvinder zie je welke fysiotherapeut bij jou in de buurt een contract met ons heeft.

  In de aanvullende verzekering Extra ZEKUR zit ook een vergoeding voor o.a. fysiotherapie. Deze vergoeding is tot maximaal 12 behandelingen per kalenderjaar. Voor manuele fysiotherapie krijg je tot maximaal 9 behandelingen. Deze 9 vallen onder de maximaal 12 behandelingen. 
  Met Extra ZEKUR ben je naast fysiotherapie ook verzekerd voor Tand, Buitenland, Reis, Annulering en meer.

 • Aanvullende zorgverzekering voor het buitenland

  Met de basisverzekering ben je in het buitenland verzekerd voor spoedeisende zorg. Je krijgt maximaal het bedrag vergoed wat je in Nederland voor dezelfde behandeling vergoed zou krijgen. Het kan voorkomen dat de kosten in het buitenland hoger zijn. Met de aanvullende zorgverzekering voor het buitenland worden deze kosten volledig vergoed. Je betaalt wel altijd je eigen risico.

  De premie voor ZEKUR Buitenland is € 4,50 per maand en vergoed kosten van spoedeisende zorg in het buitenland. En ZEKUR Buitenland heeft een Doorlopende Reisverzekering.

  Houd in je overweging ook rekening met de premie van een losse doorlopende reisverzekering. Met de Doorlopende Reisverzekering van ZEKUR ben je verzekerd voor o.a. opsporingskosten, reddingsacties, extra reiskosten die je moet maken door een ziekte of ongeval, is je reisbagage verzekerd en de extra kosten als je motorrijtuig waarmee je reist, uitvalt.

  Ga je naar het buitenland en verwacht je ook kosten te maken voor bijvoorbeeld tandarts en/of fysiotherapie, overweeg dan Extra ZEKUR. Met Extra ZEKUR ben je verzekerd voor Tand, Fysio, Buitenland, Reis, Annulering en meer.

 • Complete aanvullende zorgverzekering

  Als je verschillende zorg nodig hebt die niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed, overweeg dan een aanvullende zorgverzekering die meer zorgsoorten verzekerd. Je hebt dan in 1 aanvullende verzekering de kosten van onder andere de tandarts, fysiotherapeut, bevalling, brillen, lenzen en nog meer, verzekerd.

  Extra ZEKUR is de complete aanvullende zorgverzekering van ZEKUR. Met Extra ZEKUR heb je ook een Doorlopende Reisverzekering en een Doorlopende Annuleringsverzekering. De premie is € 37,95 per maand. Deze complete bundel is voordeliger dan het afsluiten van losse aanvullende verzekeringen. Je bent verzekerd voor o.a.:

   

  Zorgsoort Vergoeding
  Tandarts 75% van de kosten. Totaal samen met een maximum van € 500,- per jaar.
  Orthodontie 75% van de kosten met een maxium van € 1.000,- per jaar voor kinderen tot 18 jaar.
  Fysiotherapie Maximaal 12 behandelingen per kalenderjaar. Voor manuele therapie maximaal 9 behandelingen. Deze 9 vallen onder de tot maximaal 12 behandelingen per jaar. 
  Bevalling Bij bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie krijg je je eigen bijdrage van € 531,07 vergoed.
  Kraamzorg Maak je gebruik van een gecontracteerde zorgverlener, dan krijg je je eigen bijdrage van € 5,10 per uur vergoed.
  Anticonceptie Middelen als de pil, pessarium, anticonceptief staafje, spiraal of ring worden volgens het geneesmiddelensysteem GVS vergoed als je deze bestelt bij een gecontracteerde zorgverlener. Er geldt een eigen bijdrage.
  Brillen en lenzen Maximaal € 100,- per 3 kalenderjaren.
  Doorlopende reisverzekering o.a.:
  - met dekking voor wereldreizen, wintersport en reisduur van maximaal 180 dagen aaneengesloten
  - reisbagage verzekerd tot maximaal € 2.500,- 
  - opsporings- en reddingsacties
  Doorlopende Annuleringsverzekering o.a.:
  - vergoeding van de reissom tot maximaal € 1.500,- per reis met een maximum van € 6.000,- per jaar
  - annulering vooraf, tijdens de reis en bij vertraging
 • Zorg Ongevallenverzekering

  Als je gewond bent na een ongeval, dan vergoedt jouw zorgverzekering de medische hulp die je nodig hebt. Niet alle kosten worden vergoed. Met de Zorg Ongevallenverzekering kan je extra en onvoorziene kosten opvangen. Raak je door een ongeluk blijvend invalide, heb je schade aan je gebit of overlijdt je? Dan keert de Zorgongevallenverzekering een bedrag uit aan jou of je nabestaanden. Hiermee kan je bijvoorbeeld de kosten betalen voor het aanpassen van je auto of woning als je blijvend lichamelijk letsel hebt door het ongeval. Je kan deze zorgongevallenverzekering afsluiten als je een ZEKUR Zorgverzekering hebt. Heb je ook ZEKUR Wonen, ZEKUR Auto, ZEKUR ZZP of ZEKUR MKB? Dan kan je een vergoeding ontvangen voor het verplichte eigen risico.

  De Zorg Ongevallenverzekering kost € 2,50 per maand. Kinderen zijn tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd.

 • Hulp na een Ongeval verzekering

  Het kan je zomaar overkomen: een ongeval tijdens het sporten, op je werk of in het verkeer. Een gescheurde enkelband, een gebroken been, voor je het weet ben je een paar weken uit de running. En vaak brengt dat extra kosten met zich mee. Met de Hulp na een ongeval verzekering kan je deze extra kosten opvangen.

  Je bent verzekerd voor hulp in Nederland. Het ongeval mag overal ter wereld gebeurd zijn. We betalen maximaal € 2.500,- voor alle hulp samen. Je bent verzekerd voor kosten: 

  • van extra huishoudelijke hulp
  • voor extra kinderopvang
  • voor de hondenuitlaatservice
  • van eigen vervoer of taxi naar de arts of het ziekenhuis voor behandeling of controle
  • van behandelingen voor fysiotherapie

  We keren maximaal tot 1 jaar na het ongeval deze kosten uit. 

  De Hulp na een Ongeval verzekering kost € 2,25 per maand. Kinderen zijn tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd.

Wijzig je zorgverzekering gemakkelijk en snel online

Wil je jouw zorgverzekering wijzigen? Dat kan! Je regel dit makkelijk en snel online in de ZEKUR Zorg App of in Mijn ZEKUR Zorg. Wanneer het jou uitkomt. Je kan je zorgverzekering bekijken, wijzigen, een zorgnota declareren en je zorgkosten inzien.