Zorgpas

Neem je zorgpas mee


Als je bij ZEKUR een zorgverzekering hebt, krijg je van ons gratis een zorgpas. Iedere zorgverzekerde krijgt een eigen persoonlijke zorgpas. Ook kinderen onder de 18 jaar. Je neemt je zorgpas mee als je naar een zorgverlener gaat. De rekening zal dan meestal bij ons gedeclareerd worden. Op je zorgpas staat ook het telefoonnummer van de ZEKUR
Alarmcentrale: +31 40 297 57 60.

Je zorgpas in het buitenland


Je zorgpas van ZEKUR is meteen je Europese verzekeringspas. De zorgpas is een combinatiepas: de voorzijde is je zorgpas en de achterkant je European Health Insurance Card. Dat is handig als je tijdelijk naar het buitenland gaat voor vakantie, voor je werk of studie.

De EHIC geeft je namelijk recht op dezelfde medische zorg als waar de inwoners van het desbetreffende land recht op hebben. Als je jouw EHIC-pas laat zien, hoef je de kosten hiervan niet voor te schieten. De rekening gaat dan direct naar ons. Ziekenhuizen zijn bekend met EHIC maar niet alle huisartsen, apothekers en andere zorgverleners accepteren EHIC. Het is dan mogelijk dat je de zorgkosten toch moet voorschieten. Je kunt de rekening dan later declareren.

Vergoeding van de kosten

Je krijgt niet in alle landen de kosten volledig vergoed. Dit komt doordat het verzekeringspakket in elk land anders is.
Kosten voor medisch noodzakelijke zorg worden vergoed volgens de verzekeringsvoorwaarden en op basis van de in Nederland vastgestelde tarieven. 

Met Extra ZEKUR Zorg en ZEKUR Buitenland en Reis heb je een werelddekking voor spoedeisende medische zorg tijdens je vakantie. Je krijgt de medische kosten voor spoedeisende hulp volledig vergoed. Neem wel altijd contact op met de ZEKUR Alarmcentrale

Heb je alleen Gewoon ZEKUR Zorg of Gewoon ZEKUR Vrij dan zijn de buitenlandse zorgkosten die het Nederlandse tarief overstijgen voor eigen rekening. Je kunt dan bellen met de ZEKUR Alarmcentrale  Je krijgt advies over de keuze van de zorgverlener en eventueel kan de betaling van de zorgkosten van je worden overgenomen.

Als de kosten via EHIC met ZEKUR worden verrekend, komen deze niet ten laste van je eigen risico. In alle andere gevallen worden de kosten vanwege spoedeisende hulp - die niet zijn vrijgesteld van het eigen risico - verrekend met je verplicht en eventueel je vrijwillig eigen risico.

Geldigheid


Met je EHIC-pas ben je in de onderstaande landen verzekerd voor medische noodzakelijke zorg:

Liechtenstein, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Australië (alleen spoedeisende zorg) en binnen de lidstaten van de Europese Unie: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zweden, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Malta en het Griekse deel van Cyprus, Roemenië en Bulgarije.

In Australië kun je de EHIC gebruiken voor spoedeisende medische zorg.

De EHIC biedt geen dekking als je naar een andere lidstaat reist om daar een medische behandeling te ondergaan of voor zorgkosten die maakt in het land waar je woont.

De EHIC is geldig zolang je bij ZEKUR Zorg verzekerd blijft en tot de datum die op de kaart staat. Als je je zorgverzekering opzegt of de verzekering wordt opgeschort, mag je de EHIC niet meer gebruiken. Als de EHIC in het buitenland gebruikt, terwijl je weet of kunt weten dat deze niet meer geldig is, dan betaal je de gemaakte kosten aan ons terug.

EHIC app voor je smartphone


Deze app bevat de telefoonnummers voor noodgevallen, informatie over de verzekerde behandelingen en kosten per land en algemene informatie over de kaart. 

Download de EHIC app.

Zorgpas verloren


Als je je zorgpas verloren of kwijt bent, kan je zelf via Mijn ZEKUR Zorg via 'Verzekeringen' een nieuwe zorgpas aanvragen. We sturen je nieuwe pas dan zo snel mogelijk naar je toe. Neem je polis mee als je in de tussentijd naar een zorgverlener moet.