Bedrijfsaansprakelijkheid voor schade van (niet-)ondergeschikten

Als zzp'er heb je geen werknemers in dienst. Misschien heb je af en toe een stagiair die je meehelpt. Aansprakelijkheid voor deze mensen is verzekerd op de ZZP Bedrijfsaansprakelijkheid. Als je bijvoorbeeld:

  • vaker personeel inhuurt
  • uitzendkrachten inhuurt
  • regelmatig samenwerkt met andere zzp'ers 
  • voor 3 maanden tijdelijk een werknemer in dienst 

dan is schade aan deze personen niet verzekerd. Kies daarom deze uitbreiding.


Bereken mijn premie

Zelf makkelijk afsluiten zonder adviseur

_17A9598

Wel verzekerd of niet verzekerd

Je verzekert je voor schade die je niet verwacht. Zo houden we je premie laag en bieden we een eerlijke verzekering voor iedereen. 

Dit is verzekerd

Je hebt een grote klus aangenomen en om deze op tijd af te krijgen schakel je een collega zzp'er in. Tijdens deze klus raakt je collega zzp'er gewond en heeft letsel aan zijn been. Hij stelt jou hiervoor aansprakelijk. Met de ZZP Bedrijfsaansprakelijkheid voor (niet-)ondergeschikten ben je hiervoor verzekerd als je aansprakelijk bent. Je bent ook verzekerd voor de aansprakelijkheid voor schade die deze persoon toebrengt aan anderen

Je moet wel een overeenkomst hebben afgesloten waarin staat welke werkzaamheden de andere zzp'er of tijdelijke kracht uit moet voeren en hoe lang de opdracht gaat duren. De verzekerde periode is maximaal zes maanden per verzekeringsjaar.

Dit is niet verzekerd

Maak je bijvoorbeeld met opzet iets van een ander kapot, dan is dit niet verzekerd. We betalen ook niet bij schade:

  • die verband houdt met de beroepsziekte Organic Psycho Syndrom (OPS)
  • aan motorrijtuigen van de collega die je inhuurt
  • door aansprakelijkheid als werkgever op basis van werkgeversaansprakelijkheid 7:611 van het Burgerlijk Wetboek. Dit is verzekerd bij ZZP Aansprakelijkheid
  • bij klussen die langer duren dan zes maanden

Lees de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht.

Om het vergelijken van verzekeringen makkelijk te maken, heeft elke verzekering een verzekeringskaart. Bekijk de verzekeringskaart van de ZZP Bedrijfsaansprakelijkheid voor niet-ondergeschikten.

Hier ben je verzekerd

Je bent over de hele wereld verzekerd. In de Verenigde Staten en Canada geldt een beperkte dekking. Je bent dan verzekerd voor schade tijdens een zakenreis die niet is veroorzaakt door de uitoefening van je beroep.

Lees de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht.

Eigen risico

Het eigen risico is € 250,- per gebeurtenis.

Verzekerde bedragen

Het verzekerd bedrag is € 2,5 miljoen per gebeurtenis. Per jaar wordt er niet meer dan € 5 miljoen betaald.

ZZP Bedrijfsaansprakelijkheid voor (niet-)ondergeschikten afsluiten

Je kunt de bundels Gewoon ZEKUR ZZP en Extra ZEKUR ZZP met ZZP Aansprakelijkheid voor (niet-)ondergeschikten uitbreiden. Je kunt deze dus niet los afsluiten. Doordat je de ZZP Bedrijfsaansprakelijkheid voor (niet-)ondergeschikten samen met andere verzekeringen afsluit, heb je alles in een keer goed geregeld. En krijg je een lage premie.


Bereken mijn premie

Zelf makkelijk afsluiten zonder adviseur