Zorg1 december 2021

8 handige gezondheidsapps

Je wil natuurlijk zo gezond mogelijk leven. Er zijn verschillende gezondheidsapps waarvan je gratis gebruik kan maken en die je daarbij kunnen helpen. Of het nu gaat om preventieve gezondheid, EHBO-tips, mentale gezondheid of een app die je vertelt of het verstandig is om naar de dokter te gaan. We zetten hier 8 handige apps op een rij. 

1. EHBO Rode Kruis

Met de EHBO-app van het Rode Kruis lees je wat je moet doen bij een ongeluk. In de gratis app vind je alle EHBO-instructies. En als het een echt noodgeval is, geeft de app ook gesproken instructies.

2. Moet ik naar de dokter?

Twijfel je of je naar de huisarts moet, dan is er de ‘Moet ik naar de dokter?-app’. Op basis van je leeftijd, geslacht en symptomen kan deze app bepalen of je naar de dokter moet. De vragen en adviezen zijn gebaseerd op medische standaarden en protocollen.

3. Apotheek.nl

Op deze website kan je terecht voor je vragen over medicijnen en vergoedingen. Ook zie je instructievideo’s voor correct medicijngebruik. Je installeert een webapp om een snelkoppeling op het startscherm van je telefoon te maken.

4. GGD Reist mee

Ga je naar het buitenland, dan is ‘GGD reist mee’ een handige app om op je telefoon te installeren. De app vertelt je of vaccinaties worden aanbevolen, geeft reistips en beschrijft de meest relevante (tropische) ziektes. Ook kan je via de app contact opnemen met een GGD in Nederland voor persoonlijk advies of een afspraak.

5. VGZ Mindfulness app

Het dagelijks leven kan erg druk en hectisch zijn. Mindfulness kan stress verminderen en zorgen dat je beter ontspant en kan genieten van het moment. Maar beginnen met mindfulness kan erg lastig zijn, juist omdat het zo druk is. Met de Mindfulness coach app van VGZ leer je makkelijk ontspannen met meer dan 75 oefeningen.

6. Ommetje

Elke dag even naar buiten om een ommetje te maken is goed voor je hersenen. Toch is het niet altijd makkelijk om te doen. Ommetje motiveert je om vaker naar buiten te gaan om een wandeling van minimaal 20 minuten te maken. Bovendien kan je met vrienden, familie en collega’s een ommetje competitie starten om zo nog gemotiveerder te raken.

7. Hardlopen met Evy

Wil je gaan beginnen met hardlopen, maar weet je niet goed hoe? In de app ‘Hardlopen met Evy’ vind je 25 trainingsschema’s om jouw hardloopdoelen te behalen. Tijdens het hardlopen word je begeleid en gemotiveerd.

8. 7 Minuten

Wil je sporten, maar heb je weinig tijd? Dan is de app 7 Minuten iets voor jou. In de app vind je verschillende trainingsprogramma’s, waarbij je verschillende oefeningen uitvoert in 7 minuten. Elke oefening duurt 30 seconden met 10 seconden rust tussendoor.

 

Ken je de ZEKUR Zorg App al? Hiermee regel je al je zorgzaken snel en gemakkelijk. En je hebt altijd je zorgpas bij je.

Ben je nog op zoek naar een goede zorgverzekering? ZEKUR heeft 1 van de laagste basispremies mét aanvullende opties. Bereken jouw goedkope premie.