Premie betalen

Je betaalt je premie per maand via automatische incasso. Je premie betaal je altijd vooraf. Dus eind december betaal je de premie voor januari. Wil je je rekeningnummer aanpassen? Dan kan in Mijn ZEKUR Zorg en in de ZEKUR Zorg app. Hier zie je ook je maandelijkse premie. Let op: je premie wordt afgeschreven voor N.V. Univé Zorg. Het rekeningnummer waar de premie naar overgeboekt wordt, is NL20 INGB 0000 6861 29.

Zo betaal je jouw premie

Bij ons betaal je je zorgverzekering altijd per maand met een automatisch incasso. Je kan niet in andere termijnen of met een acceptgiro betalen. Zo houden we de kosten en ook de premie voor jouw zorgverzekering zo laag mogelijk.

De premie voor je kinderen

Kinderen die jonger zijn dan 18 jaar hebben altijd de basisverzekering Gewoon ZEKUR Vrij. Je betaalt hiervoor geen premie. Voor de aanvullende verzekeringen betaal je wel premie:

Aanvullende verzekering

Premie per maand

ZEKUR Fysiotherapie

€ 2,50

ZEKUR Tand

€ 2,50

ZEKUR Buitenland

€ 2,50

Extra ZEKUR Zorg

€ 7,50

‌Zorg Ongevallenverzekering*

gratis 

Hulp na een Ongeval verzekering*

gratis

* Als je een Zorg Ongevallenverzekering en/of een Hulp na een Ongeval verzekering hebt afgesloten, dan zijn je kinderen tot 31 december van het jaar waarin zij 18 jaar worden automatisch meeverzekerd. Lees hier meer over de Zorg Ongevallenverzekering en de Hulp na een Ongevalverzekering

Betalen zorg - premie betalen

 • Ik ben nieuw bij ZEKUR Zorg. Wanneer wordt de 1e premie afgeschreven?

  • Als je jouw zorgverzekering vóór 21 december afsluit, dan schrijven wij rond 27 december de premie voor januari af. 

  • Als je jouw zorgverzekering tussen 21 december en 5 januari afsluit, dan schrijven wij rond 14 januari de premie voor januari af. 

  • Als je jouw zorgverzekering tussen 6 januari en 18 januari afsluit, dan schrijven wij rond 27 januari de premie voor januari én februari af. Houd er dus rekening mee dat er een hoger bedrag wordt afgeschreven. 

 • Ik betaal via automatische incasso maar krijg toch een betaalmail. Hoe kan dit?

  De premie betaal je altijd via een automatische incasso. Het kan voorkomen dat je een deel van je zorgkosten zelf moet betalen. Bijvoorbeeld omdat je een eigen risico moet betalen. Je krijgt dan een mail dat er een zorgkostenfactuur in Mijn ZEKUR Zorg staat. Als je hebt gekozen voor het automatisch betalen van je zorgkosten, dan schrijven we dit van jouw rekening af. Als het bedrag groter is dan €385,- dan ontvang je van ons een betaalmail. Je kan dan veilig en snel betalen via iDEAL. 


  Als je jouw zorgkosten niet automatisch laat afschrijven, dan ontvang je altijd een betaalmail. Vanuit deze betaalmail kan je eenvoudig en veilig betalen via iDEAL. 


  Om jouw privacy te beschermen, sturen we het overzicht van jouw zorgkosten niet mee in de mail. Je kan het kostenoverzicht bekijken als je inlogt op Mijn ZEKUR Zorg. 

 • Op welke dag wordt mijn premie afgeschreven?

  Het bedrag wordt rond de 27e van de maand van jouw bankrekening afgeschreven. Je betaalt dan de premie voor de daarop volgende maand.

 • Waarom zijn er verschillen in de premies van de basisverzekering?

  De overheid stelt ieder jaar een richtbedrag vast, maar zorgverzekeraars mogen zelf hun premie betalen. Ook zijn er verschillende soorten basisverzekeringen. Bij zogeheten naturapolis krijg je 100% vergoed bij zorgverleners met een contract met ZEKUR. Ga je naar een andere zorgverlener dan betaal je alles of een deel zelf. Je kan ook iets meer betalen en zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat. Dit kan met een combinatiepolis. Wij hebben de verschillende bedragen voor je op een rij gezet in ons premie-overzicht. 

 • Wat doet ZEKUR met mijn premie?

  Het grootste deel van je premie, investeren wij meteen weer in de zorg. Kijk hier in het overzicht wat we met elke euro doen die je betaalt voor jouw basisverzekering. 

 • Wat is het rekeningnummer van ZEKUR Zorg?

  Het rekeningnummer waar de premie naar overgeboekt wordt, is NL20 INGB 00006861 29. Je premie wordt afgeschreven onder de naam van N.V. Univé Zorg.