Gespreid betalen eigen risico

Betaal je verplicht eigen risico gespreid

Bij ZEKUR kan je kiezen om jouw verplicht eigen risico in 10 termijnen te betalen. Handig als je verwacht dit jaar zorg te gebruiken of als je niet verrast wilt worden met een bijbetaling. Je betaalt van februari tot en met november € 38,50 per maand. En als je aan het einde van het jaar te veel hebt betaald, ontvang je dit bedrag in het eerste kwartaal van het volgende jaar automatisch terug.

Het aanvragen van het gespreid betalen van je eigen risico  kan tot en met 31 januari. Meld je dan aan via Mijn ZEKUR Zorg of via onze klantenservice. Betaal je in het vorige jaar je eigen risico al gespreid, dan wordt deze regeling automatisch in het nieuwe jaar voor je verlengd. Vraag je de regeling na 31 januari aan, dan gaat deze het volgende jaar in als je nog steeds aan de voorwaarden voldoet. 

Voorwaarden deelname gespreid betalen

Je kan deelnemen als:

 • je op 1 januari bij ons bent verzekerd
 • je 18 jaar of ouder bent
 • je het afgelopen jaar je verplicht eigen risico hebt gebruikt of als je verwacht dat je dit het komend jaar gaat gebruiken
 • je geen vrijwillig eigen risico hebt naast het verplicht eigen risico
 • je vóór 31 januari het gespreid betalen van je eigen risico hebt aangevraagd.

Lees alle voorwaarden gespreid betalen eigen risico

Vragen en antwoorden gespreid betalen eigen risico

 • Ik heb alle 10 termijnen voor 2020 betaald, maar ik heb mijn eigen risico niet volledig gebruikt. Hoe krijg ik mijn geld terug?
  In het eerste kwartaal van 2021 krijg je van ons een eindafrekening. Hierin zie je precies wat je hebt betaald en hoeveel eigen risico er in rekening is gebracht. Het bedrag dat je teveel hebt betaald, krijg je natuurlijk van ons terug.
 • Ik heb in 2020 mijn eigen risico in termijnen betaald. Moet ik dit voor 2021 opnieuw aanvragen?
  Je hoeft je niet opnieuw aan te melden voor deze regeling. Als je voldoet aan de voorwaarden wordt de regeling automatisch voor je verlengd. Je kunt de regeling op elk gewenst moment stopzetten.
 • Ik heb meerdere verzekerden op mijn polis. Kan ik voor iedereen gespreid betalen eigen risico aanvragen?

  Je kan het gespreid betalen van je eigen risico aanvragen voor alle verzekerden die voldoen aan de voorwaarden. Als je verzekeringnemer bent en je wilt zelf geen gebruik maken van deze regeling, maar een medeverzekerde op jouw polis wel? Dan kun je gespreid betalen ook alleen voor deze medeverzekerde aanvragen. Betaling van de termijnbedragen loopt dan wel via jou als verzekeringnemer.

 • Ik wil mijn eigen risico niet meer gespreid betalen? Hoe kan ik dit stopzetten?

  Je kan je de deelname op elk moment beëindigen Mijn ZEKUR Zorg. Dan ontvang je binnen 6 weken een eindafrekening van ons. Het bedrag dat je te veel hebt betaald aan eigen risico betalen wij natuurlijk aan je terug.


  Als je nog verplicht eigen risico moet betalen, dan betaal je het resterende bedrag in één keer.

 • Kan ik mijn vrijwillig eigen risico ook gespreid betalen?

  Nee, deze regeling geldt alleen voor je verplicht eigen risico.