Blog overzicht

Huidkanker herkennen klein

Zo herken je huidkanker

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Als je er vroeg bij bent, is behandeling vaak goed mogelijk. Maar hoe herken je huidkanker? 

Lees meer

Laatste blogs

Zo herken je huidkanker

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Als je er vroeg bij bent, is behandeling vaak goed mogelijk. Maar hoe herken je huidkanker? 

Lees meer

Zo maak je jouw tuin kindvriendelijk

De tuin is voor kinderen een heerlijke plek om buiten te spelen. Maar hoe zorg je ervoor dat kinderen onbezorgd hun gang kunnen gaan? In deze blog zetten we tips op een rijtje voor een kindvriendelijke tuin.

Lees meer

Zo bescherm je jouw huis tegen inbraak

Je moet er niet aan denken dat er bij je wordt ingebroken en er spullen worden gestolen. Gelukkig verklein je met een paar maatregelen de kans op een inbraak. In deze blog geven we je tips om je huis te beveiligen.

Lees meer

Zonnebrandcrème: feiten en fabels

Het is belangrijk om je lichaam goed te beschermen tegen de zon. Maar over zonnebrandcrème bestaan de laatste tijd veel misverstanden. Waar moet je precies op letten als je zonnebrandcrème koopt en gebruikt? 

Lees meer

Woonhuis-, opstal- of inboedelverzekering: zo zit het

Woonhuis-, opstal- of inboedelverzekering: de kans is groot dat je deze termen tegenkomt als je je woning en spullen wilt verzekeren. Maar wat zijn precies de verschillen tussen deze verzekeringen?

Lees meer

Verstandig de zon in: feiten en fabels

Nu het weer warmer wordt, gaan we graag naar buiten. Maar hoe ga je verstandig om met de zon? Dat vroegen we aan Sven van Egmond, dermatoloog in opleiding in het Erasmus MC en medeoprichter van De Huidkanker Stichting. 

Lees meer

Regel jouw reisverzekering voor de wintersport

Kijk jij ook al enorm uit naar de wintersport? Elk jaar gaan veel Nederlanders op zoek naar besneeuwde bergen. Maar voordat je gaat zijn er wel een paar dingen die je moet regelen. Natuurlijk winterbanden, je reisuitrusting en skipas, maar vooral ook je verzekeringen.

Lees meer

Kinderen en aansprakelijkheid: zo zit dat

Als je kinderen hebt, gaat er weleens wat kapot. Dat is vervelend als dit met jouw eigen spullen gebeurt, maar nog vervelender als er spullen van een ander kapotgaan. Als ouder ben je in veel gevallen aansprakelijk voor schade of verwondingen bij een ander die zijn veroorzaakt door jouw kind. Maar hoe zit dit precies?

Lees meer

Help, mijn klant betaalt niet!

Als ondernemer voer je een opdracht uit, vervolgens stuur je een factuur en jouw klant betaalt deze. Maar wat als jouw klant jouw rekening niet betaalt? Om je te helpen, geven we je een aantal tips om te voorkomen dat jouw klant wanbetaler wordt en wat je kan doen als het toch voorkomt. 

Lees meer

3 onderhoudsklussen die je zelf kan doen

Door je huis goed te onderhouden, kan je schade voorkomen. Veel onderhoudsklussen kan je zelf doen. We hebben de beste klussen voor je uitgezocht om zelf mee aan de slag te gaan.

Lees meer

8 tips voor een zorgeloze autovakantie

Op vakantie met je eigen auto heeft veel voordelen. Ga je met je auto naar het buitenland, dan zijn er wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Wij geven je alvast wat tips voor een goede voorbereiding. 

Lees meer

Onderneem jij al duurzaam?

Zo min mogelijk schade toebrengen aan klimaat, natuur, mens en dier. Dat is duurzaam ondernemen. Hoe je dat doet is voor iedere ondernemer anders. Een kapper heeft andere mogelijkheden dan een timmerman. Wat je beroep ook is, als ondernemer kan je een groot verschil maken. We hebben een aantal dingen uitgezocht over duurzaam ondernemen.

Lees meer

6 Tips voor jou als startende ondernemer

Je durft de stap te zetten en wordt zelfstandig ondernemer. Je gaat voor meer vrijheid, je ziet uitdaging in het ondernemen of je hebt een opdracht gekregen als zzp’er. Wat jouw reden ook is, je durft het aan! Een goede voorbereiding is belangrijk. We hebben 6 tips voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Zo laat je zien dat jij duurzaam onderneemt!

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Misschien wil jij ook wel aan je klanten laten zien dat jij duurzaam onderneemt. Maar hoe zorg je er voor dat je jouw klanten goed informeert over hoe duurzaam jij bent? We geven 4 tips!

Lees meer

Juridische documenten voor ondernemers

Je bent ondernemer en hebt te maken met klanten, opdrachtgevers en leveranciers. Hier wil je graag goede afspraken mee maken om conflicten te voorkomen. Dat doe je met juridische documenten. Dit zijn documenten waarin zakelijke afspraken staan. Zoals algemene voorwaarden, een privacyverklaring of aanmaningsbrieven. Het hebben van deze documenten geeft zekerheid, zodat jij lekker kan blijven ondernemen. Samen met de DAS Documentenshop hebben wij de belangrijkste documenten al voor je uitgezocht.

Lees meer

Ondernemer en zwanger

Er zijn in Nederland veel regelingen voor als je zwanger bent. Ook voor ondernemers. Maar er zijn als zwangere ondernemer wel een aantal dingen waar je over na moet denken. Tijdens je zwangerschap, je verlof en na je bevalling. Om je op weg te helpen hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Sporten en bewegen met een blessure

Lekker aan het hardlopen en die ene boomwortel over het hoofd zien. Of tijdens de wintersport uit de skilift vallen. Een blessure heb je zo opgelopen. Balen, want je wil graag blijven bewegen. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden waardoor je toch in beweging kunt blijven. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet. 

Lees meer

Als elke seconde telt: leren reanimeren

Het kan zomaar gebeuren. Je loopt op straat en opeens zakt iemand in elkaar. Dat is enorm schrikken! Weet jij dan wat je moet doen? 

Lees meer