/zorgapps.jpg
8 handige gezondheidsapps
Zorg
/spoedeisende-hulp.jpg
Wanneer moet ik naar de huisarts of spoedeisende hulp?
Zorg

Laatste blogs

Zorg1 December 2021
8 handige gezondheidsapps

Je wil natuurlijk zo gezond mogelijk leven. Er zijn verschillende gezondheidsapps waarvan je gratis gebruik kan maken en die je daarbij kunnen helpen. Of het nu gaat om preventieve gezondheid, EHBO-tips, mentale gezondheid of een app die je vertelt of het verstandig is om naar de dokter te gaan. We zetten hier 8 handige apps op een rij. 

Zorg17 November 2021
Wanneer moet ik naar de huisarts of spoedeisende hulp?

Als je opeens medische hulp nodig hebt of hulp die niet lang kan wachten, is het aantrekkelijk om meteen naar de spoedeisende hulp te gaan van het ziekenhuis. Maar vaak heb je een verwijzing van je huisarts of huisartsenpost nodig voordat je op de spoedeisende hulp wordt toegelaten.

Hypotheken23 September 2021
Rente en je hypotheek: hoe zit het precies?

De rente is historisch laag. Voor degenen die het lukt om een huis te kopen is het goed nieuws: een lagere rente betekent vaak lagere maandelijkse kosten. Maar hoe zit het nu precies met de hypotheekrente?

Hypotheken23 September 2021
Een huis kopen als starter: hoe doe je dat?

Door de enorme krapte op de woningmarkt is het als starter erg lastig om een woning te kopen. Bezichtigingsrondes zijn snel vol en overbieden is in veel gebieden de norm geworden. Het kan erg ontmoedigend werken. Toch zijn er een aantal tips die je in je achterhoofd kunt houden. Die niet alleen voor starters handig zijn, maar ook van pas kunnen komen als je jouw volgende woning zoekt.

Hypotheken20 September 2021
Welke kosten maak je bij het aankopen van een huis?

Bij het aankopen van een huis moet je uiteraard weten hoeveel je maximaal kan lenen voor je hypotheek. Naast de koopsom van de woning krijg je te maken met financieringskosten. Welke voor jou van toepassing zijn verschilt per situatie, maar we zetten de veelvoorkomende kostenposten hieronder op een rij.

Hypotheken20 September 2021
Wat te doen met je overwaarde

De huizenprijzen zijn de laatste jaren alleen maar gestegen. En het lijkt erop dat deze trend zich voorlopig nog wel doorzet. Dat is lastig als je een huis wilt kopen, maar huizenbezitters hebben nu veel overwaarde. Zolang die waarde in stenen zit, kan je hier niet veel mee doen. Toch zijn er best wat mogelijkheden om wel gebruik te maken van je overwaarde. 

Zzp29 April 2021
Productaansprakelijkheid: hoe zit dat?

Het maken van producten brengt risico’s met zich mee. Want als er iets mis is met jouw product waardoor er schade ontstaat aan een ander, kan je aansprakelijk gesteld worden. En ook als je producten importeert, kan je als producent aansprakelijk worden gesteld. Hoe zit dit precies?

Zzp5 February 2021
De sneeuw komt eraan! Zo bescherm je jouw bedrijf tegen schade

Sneeuw en ijs betekent in veel gevallen winterpret! Met sneeuwval en een ijskoude week in het vooruitzicht, is het goed om voorbereidingen te treffen om je bedrijf te beschermen tegen storm- en sneeuwschade. We geven een paar tips om schade te voorkomen.

Reis17 December 2020
Het reisadvies verandert, wat nu?!

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor landen en gebieden verschillende reisadviezen af. Zo weet je of het veilig is om een land of gebied te bezoeken. Sinds het begin van de coronacrisis hebben vrijwel alle landen te maken gekregen met aangepaste reisadviezen. Wat betekent dat voor je verzekeringen?

Zorg10 December 2020
Welke zorg wordt vergoed uit de basisverzekering?

Je zorgverzekering kiezen kan soms lastig zijn. Helemaal als je niet zeker weet welke zorg al wordt vergoed door de basisverzekering en voor welke zorg je je eventueel aanvullend wilt verzekeren. We zetten daarom de belangrijkste zorg die vergoed wordt uit de basisverzekering op een rij.

Zorg3 December 2020
Eerste hulp bij ongelukken

Stel je staat in de rij voor de kassa te wachten en de wachtende voor je wordt ineens onwel. Of je partner heeft een klusongeluk, met een flinke snijwond tot gevolg. Weet jij dan wat je moet doen? 

Zorg11 November 2020
Besparen op je zorgkosten, zo doe je dat!

Bij ZEKUR houden we de premie voor de zorgverzekering zo laag mogelijk. Je hebt niet alle kosten in de hand, maar wij geven je een paar tips om mogelijk te besparen op je eigen risico, verzekeringspremie en overige door jou gemaakte zorgkosten.

Auto11 November 2020
Zo kies je de juiste autoverzekering

Het is soms lastig om te kiezen hoe je je auto het beste kunt verzekeren. Je premie moet zo laag mogelijk zijn én je wilt een goede verzekering. Welke autoverzekering het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie. We hebben daarom een aantal punten voor je op een rijtje gezet. Zo maak je de juiste keuze voor jouw auto.

Auto11 November 2020
Je auto tijdelijk niet verzekeren

Je gebruikt je auto voor een langere tijd niet en je wilt je autoverzekering stopzetten. Dat mag niet zomaar. In Nederland ben je namelijk verplicht je auto in ieder geval te verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid, tenzij je deze schorst. Aan het schorsen van je auto zijn een aantal voorwaarden verbonden.

Auto11 November 2020
Hoe wordt mijn autoverzekeringspremie berekend?

Een lage premie voor je autoverzekering. Dat willen we allemaal. Vrijwel alle verzekeraars bieden daarom kortingen aan op je premie. Hoe langer je zonder schade rijdt, hoe hoger je korting wordt. Hierbij zijn je schadevrije jaren en je trede op de bonus-malus ladder belangrijk. Maar hoe zit dit precies?

Auto11 November 2020
Een aanrijding! Wat nu?

Je hoopt dat het je niet overkomt, maar een aanrijding is zo gebeurd. Naast de schrik is er vaak schade en soms zelfs letsel als gevolg van het ongeluk. Welke stappen kan je het beste direct na een aanrijding nemen?

Auto11 November 2020
Je auto uitlenen aan een ander: hoe zit dat?

Een vriend vraagt je of hij je auto een dagje mag lenen. Je auto uitlenen aan een ander is een aardig gebaar waardoor de ander weer even geholpen is. Maar is je auto dan nog verzekerd?

Zzp27 October 2020
Beroeps- of bedrijfs­aansprakelijkheid: welke verzekering heb jij nodig?

Heb je voor je werk als zzp'er nou een beroeps- of een bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering nodig? We leggen hier de verschillen uit.

gerelateerd
/zorgapps.jpg
1 December 2021
8 handige gezondheidsapps
/spoedeisende-hulp.jpg
17 November 2021
Wanneer moet ik naar de huisarts of spoedeisende hulp?
/post8los-800x600.jpg
17 December 2020
Het reisadvies verandert, wat nu?!
/post2los-800x600.jpg
10 December 2020
Welke zorg wordt vergoed uit de basisverzekering?
/post17los.jpg
3 December 2020
Eerste hulp bij ongelukken
/besparen-op-je-zorgkosten-800x600.jpg
11 November 2020
Besparen op je zorgkosten, zo doe je dat!