Blog overzicht

Regel jouw reisverzekering voor de wintersport

Kijk jij ook al enorm uit naar de wintersport? Elk jaar gaan veel Nederlanders op zoek naar besneeuwde bergen. Maar voordat je gaat zijn er wel een paar dingen die je moet regelen. Natuurlijk winterbanden, je reisuitrusting en skipas, maar vooral ook je verzekeringen.

Lees meer

Laatste blogs

Regel jouw reisverzekering voor de wintersport

Kijk jij ook al enorm uit naar de wintersport? Elk jaar gaan veel Nederlanders op zoek naar besneeuwde bergen. Maar voordat je gaat zijn er wel een paar dingen die je moet regelen. Natuurlijk winterbanden, je reisuitrusting en skipas, maar vooral ook je verzekeringen.

Lees meer

Kinderen en aansprakelijkheid: zo zit dat

Als je kinderen hebt, gaat er weleens wat kapot. Dat is vervelend als dit met jouw eigen spullen gebeurt, maar nog vervelender als er spullen van een ander kapotgaan. Als ouder ben je in veel gevallen aansprakelijk voor schade of verwondingen bij een ander die zijn veroorzaakt door jouw kind. Maar hoe zit dit precies?

Lees meer

Help, mijn klant betaalt niet!

Als ondernemer voer je een opdracht uit, vervolgens stuur je een factuur en jouw klant betaalt deze. Maar wat als jouw klant jouw rekening niet betaalt? Om je te helpen, geven we je een aantal tips om te voorkomen dat jouw klant wanbetaler wordt en wat je kan doen als het toch voorkomt. 

Lees meer

3 onderhoudsklussen die je zelf kan doen

Door je huis goed te onderhouden, kan je schade voorkomen. Veel onderhoudsklussen kan je zelf doen. We hebben de beste klussen voor je uitgezocht om zelf mee aan de slag te gaan.

Lees meer

8 tips voor een zorgeloze autovakantie

Op vakantie met je eigen auto heeft veel voordelen. Ga je met je auto naar het buitenland, dan zijn er wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Wij geven je alvast wat tips voor een goede voorbereiding. 

Lees meer

Onderneem jij al duurzaam?

Zo min mogelijk schade toebrengen aan klimaat, natuur, mens en dier. Dat is duurzaam ondernemen. Hoe je dat doet is voor iedere ondernemer anders. Een kapper heeft andere mogelijkheden dan een timmerman. Wat je beroep ook is, als ondernemer kan je een groot verschil maken. We hebben een aantal dingen uitgezocht over duurzaam ondernemen.

Lees meer

6 Tips voor jou als startende ondernemer

Je durft de stap te zetten en wordt zelfstandig ondernemer. Je gaat voor meer vrijheid, je ziet uitdaging in het ondernemen of je hebt een opdracht gekregen als zzp’er. Wat jouw reden ook is, je durft het aan! Een goede voorbereiding is belangrijk. We hebben 6 tips voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Zo laat je zien dat jij duurzaam onderneemt!

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Misschien wil jij ook wel aan je klanten laten zien dat jij duurzaam onderneemt. Maar hoe zorg je er voor dat je jouw klanten goed informeert over hoe duurzaam jij bent? We geven 4 tips!

Lees meer

Juridische documenten voor ondernemers

Je bent ondernemer en hebt te maken met klanten, opdrachtgevers en leveranciers. Hier wil je graag goede afspraken mee maken om conflicten te voorkomen. Dat doe je met juridische documenten. Dit zijn documenten waarin zakelijke afspraken staan. Zoals algemene voorwaarden, een privacyverklaring of aanmaningsbrieven. Het hebben van deze documenten geeft zekerheid, zodat jij lekker kan blijven ondernemen. Samen met de DAS Documentenshop hebben wij de belangrijkste documenten al voor je uitgezocht.

Lees meer

Ondernemer en zwanger

Er zijn in Nederland veel regelingen voor als je zwanger bent. Ook voor ondernemers. Maar er zijn als zwangere ondernemer wel een aantal dingen waar je over na moet denken. Tijdens je zwangerschap, je verlof en na je bevalling. Om je op weg te helpen hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Sporten en bewegen met een blessure

Lekker aan het hardlopen en die ene boomwortel over het hoofd zien. Of tijdens de wintersport uit de skilift vallen. Een blessure heb je zo opgelopen. Balen, want je wil graag blijven bewegen. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden waardoor je toch in beweging kunt blijven. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet. 

Lees meer

Als elke seconde telt: leren reanimeren

Het kan zomaar gebeuren. Je loopt op straat en opeens zakt iemand in elkaar. Dat is enorm schrikken! Weet jij dan wat je moet doen? 

Lees meer

Op reis en je zorgverzekering

Of je nu gaat backpacken, wil relaxen op een tropisch strand of liever gaat kamperen: een goede voorbereiding is voor elke vakantie of reis belangrijk. Je weet vaak wel welke spullen je mee moet nemen naar je bestemming of welke documenten je vooraf moet regelen. Maar vergeet vooral ook je zorgverzekering niet. 

Lees meer

Maak een feestje van bewegen

Elke dag een ommetje tijdens de lunch, op de fiets naar de supermarkt of de dag fris beginnen met een rondje hardlopen. Bewegen is gezond, maar hoe maak en houd je het leuk? Zeker tijdens de donkere wintermaanden is het soms lastig om in actie te komen. Probeer eens wat anders en ga op zoek naar wat jou blij maakt. Maak van bewegen geen moetje, maar een feestje! Om je alvast enthousiast te maken hebben we een paar ideeën op een rijtje gezet.

Lees meer

Van zzp’er naar mkb’er: dit verandert er

Je bent hard aan het werk en je onderneming is aan het groeien. De omzet gaat omhoog, de opdrachten worden meer en groter. Je hebt meer werk dan je zelf kan uitvoeren. Misschien denk je er wel over om personeel aan te nemen. Dit betekent ook dat je van zzp’er in mkb’er verandert. Dit heeft gevolgen voor je bedrijf en jou. Je loopt andere risico’s en door de groei zijn deze ook groter.

Lees meer

Hard gewerkt, tijd voor vakantie!

Op vakantie in de frisse berglucht en bij een kabbelend beekje. Tijd om te relaxen! Je hebt je voorgenomen om het werk zoveel mogelijk los te laten. Als ondernemer kan dat best moeilijk zijn. We geven je graag wat tips zodat jij optimaal kunt genieten van je vakantie.

Lees meer

Veilig zonnen, kan dat?

Op een zonnige dag lekker naar buiten om te genieten van het mooie weer. En vervolgens roodverbrand terugkomen. Het is voor veel mensen een herkenbaar beeld. Zonde van zo’n mooie dag. Wat kan je doen om toch te genieten van de zon, zonder de nadelen?

Lees meer

Hoe herken je huidkanker?

Huidkanker komt in Nederland steeds vaker voor. Belangrijke oorzaken zijn blootstelling aan de zon, de zonnebank én de vergrijzing. Huidkanker is de meest voorkomende kanker in Nederland. Als je er vroeg bij bent, is behandeling vaak goed mogelijk. Maar hoe herken je het?

Lees meer

Heb jij al rookmelders in huis?

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om op elke verdieping in je woning een rookmelder te hangen. Het maakt hierbij niet uit of je in een koop- of huurwoning woont. Maar wat zijn de beste plekken om een rookmelder op te hangen?

Lees meer

Storm op komst! Ben jij voorbereid?

Met storm Dudley, storm Eunice en storm Franklin op komst is het een onstuimige week. De harde windstoten kunnen leiden tot schade aan je woning, auto of bedrijfspand. Wat kan je doen om stormschade zoveel mogelijk te voorkomen?

Lees meer

8 handige gezondheidsapps

Je wil natuurlijk zo gezond mogelijk leven. Er zijn verschillende gezondheidsapps waarvan je gratis gebruik kan maken en die je daarbij kunnen helpen. Of het nu gaat om preventieve gezondheid, EHBO-tips, mentale gezondheid of een app die je vertelt of het verstandig is om naar de dokter te gaan. We zetten hier 8 handige apps op een rij. 

Lees meer

Wanneer moet ik naar de huisarts of spoedeisende hulp?

Als je opeens medische hulp nodig hebt of hulp die niet lang kan wachten, is het aantrekkelijk om meteen naar de spoedeisende hulp te gaan van het ziekenhuis. Maar vaak heb je een verwijzing van je huisarts of huisartsenpost nodig voordat je op de spoedeisende hulp wordt toegelaten.

Lees meer

Productaansprakelijkheid: hoe zit dat?

Het maken van producten brengt risico’s met zich mee. Want als er iets mis is met jouw product waardoor er schade ontstaat aan een ander, kan je aansprakelijk gesteld worden. En ook als je producten importeert, kan je als producent aansprakelijk worden gesteld. Hoe zit dit precies?

Lees meer

De sneeuw komt eraan! Zo bescherm je jouw bedrijf tegen schade

Sneeuw en ijs betekent in veel gevallen winterpret! Met sneeuwval en een ijskoude week in het vooruitzicht, is het goed om voorbereidingen te treffen om je bedrijf te beschermen tegen storm- en sneeuwschade. We geven een paar tips om schade te voorkomen.

Lees meer